אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסדי קבוצת לוזון מעמיקים, והבנקים מצמצמים לה אשראי צילום: עמית שעל

הפסדי קבוצת לוזון מעמיקים, והבנקים מצמצמים לה אשראי

הכנסות קבוצת הבנייה ושיעור הרווח הגולמי אמנם צמחו ברבעון השני, אבל ההפסד גדל ל-38 מיליון שקל, בעיקר בעקבות התאמות בדו"חות, שנבעו מהפעילות בחו"ל, ועלייה של 37% בהוצאות ההנהלה וכלליות

02.09.2018, 12:46 | חזי שטרנליכט

העמיקו ההפסדים של קבוצת הבנייה בשליטת עמוס לוזון (64%). קבוצת לוזון, הפועלת בתחום הבנייה למגורים בישראל ובחו"ל, רשמה ברבעון השני של השנה הפסדים בהיקף של 38 מיליון שקל, עלייה של 81% לעומת הרבעון המקביל ב־2017, אז נרשם לקבוצה הפסד של 21 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הסיבה העיקרית להפסד ההולך ועולה היו התאמות של דו"חות כספיים שנבעו מפעילות בחו"ל. התאמות אלה לרישום הפסדים לפי שיטת IFRS החשבונאית ייצרו רווחים של 8 מיליון שקל אשתקד, ואילו ברבעון השני השנה הובילו להפסד של 18 מיליון שקל.

גם לפני ההתאמות חתמה הקבוצה את הרבעון בהפסד של 25 מיליון שקל המיוחס לבעלי המניות. מדובר בקיטון של כ־19% בהיקף ההפסד ביחס לרבעון השני אשתקד. יצוין כי הכנסות הקבוצה ברבעון השני של השנה דווקא גדלו, ובשיעור דו־ספרתי, וכך גם הרווח הגולמי, שטיפס לרמה גבוהה בהרבה מהרווח הגולמי שנרשם בתקופה המקבילה אשתקד. בסיכום הרבעון השני של השנה רשמה קבוצת לוזון הכנסות של 205 מיליון שקל מול הכנסות של 160 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי מההכנסות עלה ל־13.6% מרמה של 5.6% בלבד אשתקד.

גורם נוסף שהשפיע לרעה על היקפי ההפסדים של הקבוצה היו הוצאות ההנהלה והכלליות, שהסתכמו בתקופת הדו"ח ב־22 מיליון שקל, עלייה של 37% מול 16 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בקבוצה הסבירו את העלייה בהוצאות מרישום הפרשה לחובות מסופקים, וכן בהפרשה מוגדלת לתביעות משפטיות בחברת דורי בניה. קבוצת לוזון רכשה את דורי בניה מגזית גלוב בתחילת 2016 תמורת כמה מיליוני שקלים, אחרי שזו נקלעה לקשיים.

עיקול של 7.1 מיליון שקל בקשר לסכסוך בדוראד

באמצע אוגוסט דיווחה קבוצת לוזון על עיקול בהיקף של 7.1 מיליון שקל שהוטל עליה, בקשר לסכסוך משפטי מתמשך הנוגע להקמת תחנת הכוח של דוראד. במסגרת אותו סכסוך דיווחה הקבוצה ביולי האחרון כי הקבלן האמריקאי בפרויקט, חברת ווד גרופ, נדרש לפצות את קבוצת לוזון, דרך אחזקתה בדורי, ב־12.8 מיליון דולר. חברת דורי בניה האשימה את ווד גרופ כי ניפחה עלויות בפרויקט והעבירה חלק מהעודפים לבעלים אחרים במיזם. הסכסוך הזה גם ניפח את ההוצאות האחרות של קבוצת לוזון, אם כי אלה דווקא פחתו ברבעון השני. הוצאות הבוררות בסכסוך, שהתנהלה בלונדון, הסתכמו בחציון הראשון של השנה ב־5 מיליון שקל, מול 8 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.

עמוס לוזון. בעל השליטה (64%) בקבוצה, צילום: עמית שעל עמוס לוזון. בעל השליטה (64%) בקבוצה | צילום: עמית שעל עמוס לוזון. בעל השליטה (64%) בקבוצה, צילום: עמית שעל

הבנקים, כך עולה מהדו"חות, החלו לצמצם את החשיפה לקבוצת לוזון. מסגרות האשראי לקבוצה (סולו) קטנו בתום המחצית הראשונה ל־55 מיליון שקל, כאשר הניצול עומד על 53 מיליון שקל. זאת מול מסגרת של 65 מיליון שקל בסוף 2017, שמתוכה נוצלו 63 מיליון שקל.

מסגרת האשראי האישית של בעל השליטה, עמוס לוזון, עומדת על 13 מיליון שקל, והיא מנוצלת במלואה ולא השתנתה בין התקופות.

שוק ההון העמיד עוד אשראי לקבוצה, בצורה של אג"ח במחצית הראשונה של 2018, ולכן היקף האג"ח של החברה הסתכם בסוף המחצית הראשונה ב־508 מיליון שקל מול 485 מיליון שקל בסוף 2017.

ירידה של 11% ביתרות לעומת סוף 2017

יתרות הנזילות של החברה הסתכמו בסוף המחצית הראשונה של 2018 ב־169 מיליון שקל - ירידה של 11% לעומת היתרות בסוף 2017.

לקבוצת לוזון מיזמי בנייה למגורים בישראל, בפולין ובסלובקיה. הקבוצה פועלת באמצעות כמה זרועות, ובהן חברת רונסון ודורי בניה, כמו כן היא שולטת (70%) בחברת לוזון נדל"ן הציבורית. לקבוצה גם אחזקה של 9.4% בתחנת הכוח הפרטית דוראד שבאשקלון.

תגיות