אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי החברה שתזכה מחר בתחרות המעסיק החברתי של כלכליסט לשנת 2018? צילום: שאטרסטוק

מי החברה שתזכה מחר בתחרות המעסיק החברתי של כלכליסט לשנת 2018?

למעמד הפיינליסטיות הגיעו השנה תשע חברות מתחומים מגוונים. התחרות לא התמקדה רק בתנאי השכר, אלא גם במידה בה החברה מקדמת נשים ואוכלוסיות מודרות, מה מידת האיזון בין העבודה לפנאי ועוד

04.09.2018, 15:50 | גיל קליאן

מי החברה שתזכה בתחרות המעסיק החברתי של "כלכליסט" לשנת 2018? החברה הזוכה בתחרות תוכרז מחר (ד') בוועידה הכלכלית המרכזית של "כלכליסט" שתיערך במרכז הירידים בתל אביב.

למעמד הפיינליסטיות הגיעו השנה תשע חברות, מתחומי פעילות מגוונים. החברות שהגיעו לישורת האחרונה הן סטרטסיס, העוסקת בייצור ומכירה של מדפסות תלת מימד, חברת חשמל, רשת מלונות ישרוטל, קופת חולים מאוחדת, חברת התשתיות תעשיות אבן וסיד, חברת מערכות הביטחון אלביט מערכות, בנק יהב, חברת הביטוח והפיננסים מגדל, וחברת סודהסטרים - שמאז פתיחת התחרות הספיקה להימכר לתאגיד פפסיקו הבינלאומי באקזיט ענק של 3.2 מיליארד דולר.

הבחירה בין החברות יצרה אתגר של ממש עבור השופטים - שהיו צריכים לייצר השוואה בין חברה תעשייתית כמו סודהסטרים, שלא יכולה לשלם לעובדי הייצור שלה משכורות עתק, לעומת חברת חשמל, בה קיים ועד עובדים דומיננטי שמייצר תנאים אטרקטיבים עבור עובדי החברה, או חברה כמו סטרטסיס שצריכה להתחרות מול חברות הייטק אחרות על אוכלוסיות של מהנדסים או אנשי פיתוח.

אבל התחרות לא התמקדה רק בתנאי השכר. ההגדרה "העסקה חברתית" כוללת בתוכה עוד רבדים רבים של השפעה חברתית הנובעת ממדיניות ההעסקה של החברה. הפרמטרים שנבדקו כללו למשל בדיקה עד כמה החברה מקדמת נשים לעמדות בכירות, עד כמה החברה מקדמת העסקה וקידום של אוכלוסיות בתת תעסוקה, כמו ערבים, עולים חדשים או חרדים.

פרמטרים נוספים בדקו מה מדיניות ההעסקה של החברה כלפי עובדים עם מוגבלות, כיצד מתייחסת החברה לעובדים שיוצאים מהחברה, עד כמה היא מסייעת לעובדים בפיתוח מקצועי ובניית קריירה. מה יחס החברה לאיזון הרצוי בין פנאי לעבודה, האם היא משתפת את עובדי החברה ברווחים באמצעות בונוסים ואופציות, עד כמה היא תורמת להעסקה איכותית בפריפריה, ושאלות רבות נוספות.

מטרת התחרות היא לעודד חברות לפתח מודלים חדשים של העסקה חברתית - מודלים שיסייעו בהקטנת פערים כלכליים בין ציבורים שונים בישראל, בין מרכז לפריפריה, ויספקו לעובדים הזדמנויות לצמוח ולהתקדם.

התחרות מתקיימת זו השנה החמישית. בעבר זכו בתואר המעסיק החברתי רשות ניירות ערך, ביטוח ישיר, שטראוס ואסם. רשות ניירות ערך זכתה במקום הראשון בשנה שעברה בין היתר בזכות העובדה ש־7% מעובדיה הם עובדים עם מוגבלות שמועסקים כעובדים קבועים ובשכר זהה לזה של יתר העובדים. בנוסף לכך, שכר עובדי הקבלן שעובדים ברשות גבוה מהשכר במשק, ועובדים מצטיינים מקבלים תוספת שכר.

עם השופטים נמנים נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז בדימוס השופטת הילה גרסטל; פרופ’ משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל־אביב; חנוך ברקת, מייסד ויו”ר קרן דואליס להשקעות חברתיות; תא”ל בדימוס וח”כ לשעבר עמירה דותן; עו”ד נעמה קאופמן־פס, משנה למנכ”ל במשרד הכלכלה; ועורכת כלכליסט גלית חמי. ממלאי מקום: מנכ"לית קרן דואליס שרון לנדסמן וד"ר עלי בוקשפן מהמרכז הבינתחומי הרצליה. התחרות מלווה בידי רו"ח אורן גרופי, שותף מחלקת ניהול סיכונים ובקרת פנים ב־KPMG סומך חייקין.

תנאי הסף להשתתפות בתחרות הם ארגון שמחזור פעילותו השנתי עומד על 50 מיליון שקל לפחות, ללא הערת עסק חי בשנה האחרונה, שלא נכנס להסדר חוב בשלוש השנים האחרונות, בעל 200 עובדים ומעלה ושלפחות 90% מעובדיו ביחסי עובד־מעביד.

תגיות