אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב, בריטניה ואחרות מבקשות מחברות טכנולוגיה גישה למוצרים מוצפנים

ארה"ב, בריטניה ואחרות מבקשות מחברות טכנולוגיה גישה למוצרים מוצפנים

בפגישת ברית חמש העיניים - שותפות מודיעינית בעיקרה בין ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד - נקבע שיש לאפשר לממשלות כניסה חשאית לשירותים ומוצרים בעלי הצפנה. הנימוק שלהן הוא מלחמה בפשע המקוון, אך "דלתות אחוריות" להצפנה יקלו על ריגול המוני ופגיעה בפרטיות

04.09.2018, 09:51 | עומר כביר
חמש העיניים, ברית של חמש המדינות האנגלו-סקסיות בראשות ארה"ב ובריטניה, קוראת לחברות טכנולוגיה לשלב דלתות אחוריות במוצרים ושירותים מוצפנים, כדי לאפשר לממשלות גישה למידע של משתמשים במקרה הצורך - כך לפי הודעה שפרסמה הברית בעקבות פגישתה בשבוע שעבר.

קראו עוד בכלכליסט

חמש העיניים היא ברית מודיעינית בעיקרה, שבה חברות בריטניה וארבע מושבות לשעבר שמרבית אוכלוסייתן לבנה ושפת הדיבור העיקרית בהן היא אנגלית - ארה"ב, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד (ישראל, לפי דיווחים, חברה בברית במעמד של משקיפה). במסגרת הברית חולקות המדינות החברות מידע מודיעיני שאספו ואף מתירות פעולות ריגול הדדיות זו בשטחה של זו.

ביטחון לאומי במחיר הפרטיות ההמונית ביטחון לאומי במחיר הפרטיות ההמונית ביטחון לאומי במחיר הפרטיות ההמונית

בנוסף, משמשת הברית לתיאומים בנושאים שונים בעלי חשיבות. בוועידה שנערכה באוסטרליה ב-28 וב-29 באוגוסט, בהשתתפות שרי ביטחון פנים, הגירה ובטיחות ציבור מחמש המדינות, נדונו בין השאר נושאים כמו התמודדות עם תכני טרור והתעללות בילדים ברשת, הגנת סייבר על תשתיות קריטיות וניהול גבולות.

אחת ההחלטות המטרידות בפגישה היתה זו שקראה לחברות טכנולוגיה להתקין דלתות אחוריות במוצריהן. ההחלטה לא עושה שימוש בביטוי דלת אחורית, אלא במונח האורוויליאני "פתרונות גישה חוקית", אך משמעותה ברורה היטב לכל מי שמתעמק בה.

"ממשלות חמש העיניים מעודדות ספקי שירותי מידע ותקשורת טכנולוגיים לספק באופן וולנטרי פתרונות גישה חוקית למוצרים והשירותים שהם מפעילים במדינותינו", נכתב בה. "ממשלות לא צריכות להעדיף פתרון טכנולוגי ספציפי, ובמקום זה ספקים יכולים ליצור פתרונות שמותאמים למערכות שלהם, שעונים על דרישות הגישה החוקית".

בקשה מנומסת, איום מרומז

לפי ההודעה, הדלתות האחוריות דרושות כדי להתמודד עם פשיעה מקוונת חמורה: "רבים מאמצעי ההצפנה שמשמשים להגנה על מידע אישי, מסחרי וממשלתי משמשים גם פושעים, כולל מבצעי עבירות מין בילדים, טרוריסטים וקבוצות פשע מאורגן על מנת לסכל חקירות ולהמנע מזיהוי".

וכמובן, אי אפשר בלי איום מרומז אך אלים בסגנון מאפיונרי. "אם ממשלות ימשיכו להתקל במגבלות בגישה חוקית למידע שדרוש לסיוע בהגנה על אזרחי מדינותינו", נכתב, "ייתכן שנפנה לאמצעים טכנולוגיים, אכיפתיים, חקיקתיים ואחרים כדי לקבל פתרונות גישה חוקית". או, בשפה קצת פחות מכובסת: יש לכם שירות יפה, לא חראם עליו?

ההחלטה מציינת אמנם ששימוש בדלתות אחוריות יעשה רק לצרכי חקירה פלילית, ורק בהתאם לצווי בית משפט. ואולם, כמו שכל בר-דעת יכול לשער מרגע שיש דלת אחורית אין שום דרך ודאית למנוע מגורמים עוינים - החל מפושעי סייבר ועד מדינות אויב - למצוא אותה ולעשות בה שימוש. וכמובן, שאין גם שום דרך למנוע מסוכנויות ריגול כמו ה-NSA לעשות שימוש בדלתות אלו במסגרת פעילויות איסוף המידע ההמוניות שלהן.

תגיות