אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עוזי כץ לגמרי בחוץ; היום אני יכול לעשות בטליט כל מה שאני חושב" צילום: שירן כרמל

ראיון כלכליסט

"עוזי כץ לגמרי בחוץ; היום אני יכול לעשות בטליט כל מה שאני חושב"

לפני כשנה, בשיאו של המשבר שנגרם בגלל הסתבכותו של המנכ"ל הקודם בחשדות לפלילים, נקרא יוסי פייט – אז סמנכ"ל הכספים של טליט – להציל את הספינה המיטלטלת. דו"חות ינואר־יוני 2018 מראים שחברת תקשורת הנתונים חזרה לצמוח

05.09.2018, 21:43 | דרור רייך

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט 

מנכ"ל טליט יוסי פייט לא מודאג ממחיר המניה, שצנח ביותר מ־55% מאז השיא שרשמה באפריל 2014. "אני חושב שאם נמשיך לעבוד קשה ולעשות את הדברים הנכונים, בסוף גם מחיר המניה יקבל את הביטוי הנכון", אמר אתמול פייט ל"כלכליסט" בשיחה מלונדון.  

קראו עוד בכלכליסט

"אני מאמין שמה שיקבע בסוף את השווי של טליט זה התוצאות של החברה ובזה אנחנו מרוכזים". טליט עברה טלטלה בשנה החולפת שבאה לידי ביטוי במחיר המניה שהתרסקה על רקע חקירה שנפתחה בארה"ב נגד עוזי כץ, המייסד והמנכ"ל הקודם, על רקע חשדות להיותו חלק מחברה שמכרה וקנתה נדל"ן במחירים מופקעים בבוסטון, כדי להוציא מסמכי משכנתאות מזויפים. כץ ואשתו נמלטו מארה"ב באוגוסט 2017, לפני שנחקרו, והוא פוטר מטליט.

פייט, שהיה באותם ימים סמנכ"ל הכספים בטליט, נקרא לדגל. "זה לא תפקיד המנכ"ל הראשון שלי בחיים, הייתי מנכ"ל של חברות ציבוריות לא מעט שנים", אמר פייט. "מחד, יש עליי את האחריות המאוד גדולה ליותר מ־1,000 עובדים, אך מאידך, אני יכול לעשות מה שאני חושב שנכון לעשות, מה שלא תמיד היה המצב בטליט כשהיה מנכ"ל אחר, ואני עושה את זה בכיף".

הראיון עם פייט נערך על רקע פרסום תוצאות המחצית הראשונה של 2018, שניכר בהם שיפור רב במצבה של טליט. הכנסות החברה צמחו ל־202 מיליון דולר, שיפור של 13.6% לעומת 177.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה. ההכנסות מפעילות השירותים, הקישוריות ופלטפורמת ה־IoT (אינטרנט של הדברים) עלו ב־16.2% לעומת התקופה המקבילה ל־16.5 מיליון דולר. במסגרת תוכניות התייעלות טליט צמצמה את עלויות התפעול שלה ב־4.6 מיליון דולר, ובשורה התחתונה היא רשמה הפסד של 5.7 מיליון דולר לעומת הפסד של 9.8 מיליון דולר במחצית המקבילה.

יוסי פייט מנכ"ל טליט , צילום: שירן כרמל יוסי פייט מנכ"ל טליט | צילום: שירן כרמל יוסי פייט מנכ"ל טליט , צילום: שירן כרמל

"בדרך הנכונה ליעד"

"באופן מסורתי, המחצית השנייה של השנה תמיד יותר חזקה מהראשונה, אבל את הפירות של תוכנית המפנה שאנחנו מבצעים אפשר לראות כבר היום", אמר פייט. "הדבר העיקרי של התוכנית הוא ההתמקדות במה שאנחנו טובים בו — IoT תעשייתי — עשינו הרבה מאוד פעולות בתוך החברה ובכללן מכירת חטיבת הרכב כי היא לא נכללת בקטגוריה של הפוקוס שלנו. הקלוזינג של עסקת המכירה צפוי בדצמבר.

"בראש ובראשונה אנחנו רוצים לטפל ברווחים הגולמיים שצנחו ב־2017 בצורה משמעותית, והצלחנו לשפר אותם ב־2% בינואר־יוני 2018 לעומת התקופה המקבילה, וזה מאוד משמעותי. זה נובע בעיקר מעבודה מאוד קשה על עלויות הייצור שלנו, אופטימיזציה של המוצרים והזמן שלוקח לייצר אותם.

"בנוסף, הצבנו לעצמנו יעד להחזיר את טליט לצמיחה דו־ספרתית, כמו שעשינו במחצית הראשונה. זו צמיחה משמעותית שצפויה להימשך גם במחצית השנייה של השנה, ואנחנו מאמינים שגם הלאה. כתוצאה מהמיקוד אנחנו גם מצליחים להתייעל והצבנו לעצמנו משימה לחתוך את ההוצאות ב־10 מיליון דולר ב־2018 מול ההוצאות ב־2017 ואנחנו עומדים בדו"חות על חיסכון של 4.6 מיליון דולר, אז אנחנו בדרך הנכונה להגיע ליעד השנתי".

החקירה והדחת היו"ר

פייט התייחס בדבריו גם לחקירת הרשויות בבריטניה באשר למועד הדיווח של טליט על מכירת מניות של טליט שביצע כץ במאי 2017. "אין הרבה חדש בנושא, ואני מעדיף שלא להתייחס לעוזי כץ האיש", אמר פייט. "אם יש שאלות, אפשר לדבר איתו. כבודו של כץ במקומו מונח. הוא בנה חברה מדהימה, אבל אנחנו לוקחים את זה מפה הלאה למקום טוב יותר. דיווחנו על חקירה של ה־FCA (גוף מטעם משרד האוצר שמפקח על היציבות הפיננסית בבריטניה – ד"ר), ואנחנו משתפים פעולה באופן מלא. מדובר על חקירה בטווח מאוד צר, לא נראה שזו חקירה רחבה אלא מאוד ממוקדת. סיפקנו את מה שביקשו מאיתנו, ומעבר לזה אין לי מה להוסיף. אלה דברים שאורכים זמן".

לשאלת "כלכליסט" באשר לאי־חידוש כהונתם של היו"ר ריצ'רד קילסבי ושני הדירקטורים מרים גרינווד ושלמה לירן ביוני אמר פייט: "מינינו לפני שלושה ימים ליו"ר את פאולו דאל פינו, שהיה מקובל על בעלי המניות. הוא איש בעל שיעור קומה, שהיה בעבר מנכ"ל של עסקים רציניים כמו טלקום איטליה באמריקה הלטינית, עם הבנה בתחום. יחד איתו נעבה את הבורד בחודשים הקרובים, במידת הצורך וכמו שאנחנו מבינים".

מדצמבר האחרון הקרן הסינית Xue Jian החלה לאסוף מניות של טליט בשוק, והגיעה לאחזקה של 15.2%, והיו מי שסברו כי היא מעוניינת להשתלט על טליט. "למעט זכות בחירה בחברי הדירקטוריון באסיפה הכללית, זכות המוקנית לכל בעל מניות, אין להם שום השפעה", התייחס פייט לקרן הסינית. "חלקם בבחירת היו"ר החדש, פאולו דאל פינו, היה כמו של שאר בעלי המניות הגדולים".

ישראלית או גלובלית?

"טליט יותר משהיא חברה ישראלית היא חברה גלובלית. יש לנו מנהל מכירות ספרדי ומנהל מוצרים אמריקאי, אבל עם זאת, יש בהנהלת החברה מספר לא מבוטל של ישראלים. סמנכ"ל הכספים, סמנכ"ל התפעול, האחראי על הטכנולוגיה וכמובן אני. יש קבוצה מאוד חזקה ודומיננטית של ישראלים, אבל אי אפשר לדבר על טליט במובן של חברה ישראלית — היא יותר חברה גלובלית הנסחרת בלונדון שיש לה נוכחות ישראלית משמעותית בהנהלה. זאת ההגדרה הנכונה", מסכם פייט. "לסיום אני מבקש לאחל שנה טובה לכל המשקיעים, הקוראים ועם ישראל".

תגיות