אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוועידה הלאומית

מייסד דאטורמה: אין תמריצים לבנות חברה מלאה בישראל

רן שריג סיפר בוועידה הלאומית של "כלכליסט" על הקשיים שבהפעלת חברה בארץ, כשכל מכלוליה מקומיים. לדבריו היזמים בישראל לא צריכים לפחד מלצאת לשווקים זרים, תוך התמקדות בדברים הנכונים

05.09.2018, 16:20 | הגר רבט

"אני חושב שמה שמיוחד בהייטק ומושך כל כך הרבה אנשים זה שאתה יכול לקחת רעיון ולהפוך אותו לפתרון גלובלי בטווח מאוד קצר", אמר רן שריג, ממייסדי חברת הסטארט-אפ דאטורמה, שגייסה 50 מיליון דולר ונמכרה השנה ב-800 מיליון דולר לסיילספורס האמריקאית.

קראו עוד בכלכליסט

שרית פירון, המשקיעה הראשונה בחברה ושותפה בקרן ההון סיכון Cerca Partners סיפרה בשיחה עם מאיר אורבך, כתב הההייטק של "כלכליסט" שהכירה את מייסדי דאטורמה, רן שריג ואפי כהן תוך עבודה משותפת בחברה אחרת: "הם הגיעו עם רעיון שהיה ברור שהוא מטפל בבעיית שוק אמיתית וידעתי שיש להם את החוסן הנפשי לעשות את ריצת המרתון הזו", אמרה.

מאיר אורבך, שרית פירון ורן שריג, צילום: עמית שעל מאיר אורבך, שרית פירון ורן שריג | צילום: עמית שעל מאיר אורבך, שרית פירון ורן שריג, צילום: עמית שעל

דאטורמה פיתחה תוכנה שמסייעת למנהלי שווק בחברות ואחראית כאמור לאקזיט המרשים של השנה בהייטק הישראלי עד כה. "צריך לא לפחד לצאת החוצה מישראל ולהביא לקוחות משלמים ובמקביל להוציא מעט כסף ולהתמקד בדברים הנכונים" ניתח שריג את ההצלחה. "דאטורמה שלפני המכירה היא 400 עובדים ומשרדים ב-17 מדינות, אז קנו כסף מאוד גדול ולא רק טכנולוגיה מדהימה".

אתם בעצם לא רציתם למכור, מה קרה?

"בסוף מקבלים החלטה יחד עם הדירקטוריון. מה שהתמקדנו בו עד אז זה ההצלחה של הלקוחות שלנו. ואז חברה שהמציאה את הקונספט שעליו אנחנו עובדים באה ומבקשת להכיר אותנו יותר טוב. יש המון שיקולים, זה לא רק כסף אלא גם לאיזו חברה אתה מוכר. מכרנו לחברה פעילה מאוד חברתית".

פירון מוסיפה: "הייתי כבר שותפה בעבר בכמה אקזיטים ובדאטורמה מאוד נהניתי מהתהליך והייתי שותפה לו. התחושה שלי הייתה שמצד אחד זכיתי בלוטו ומצד שני אבדתי את החלק של השותפות והבנייה של החברה שהיה מאוד חשוב לי. אבל בסופו של דבר אני מאוד גאה".

אחד הדברים שהיה חשוב לכם מאוד זה שהעובדים ייצאו מרוצים, על פי ההערכות העובדים מקבלים סכום של כ-120 מיליון דולר. למה זה היה חשוב לך?

"אתה מקים חברת טכנולוגיה שרצה מהר ואנשים עובדים מאוד קשה, הם עושים הרבה כדי לגרום לזה להצליח. רצינו שזה יהיה אחרת חלק ממה שאתה נהנה ממנו ביומיום זה לעבוד עם האנשים שלצדנו אז היה חשוב לנו בשלב מוקדם לחלוק עם העובדים. אני חושב שזה עובד ונותן הרגשה מיוחדת של הצלחה".

שר הכלכלה אלי כהן שהיה לפנינו דיבר הרבה על ההצלחה של ההייטק, אתה מרכיש רוח גבית מהממשלה?

"כהן אמר קודם ש-9% מהמועסקים הם בהייטק ויש מחסור קבוע במפתחים. זה מתחיל בחינוך, אין אסטרטגיה כללית להגדלת כמות העובדים בשוק. עולם ההייטק מסתמך בסוף על אנשים שעובדים כמפתחים. מדינות אחרות נותנות תמריצים גדולים לבניית על החברה כולה במדינה, בארץ יש הרבה חברות שמקימות כאן רק את מרכז הפיתוח. אין תמריצים לבנות חברה מלאה בישראל שגם מרכז השיווק והמכירות יישבו בארץ. יש כוונות טובות אבל אין מנהיגות ואסטרטגיה".

"צריך להסיר חסמים", הוסיפה פירון. "במיוחד בהייטק שיש לו פן גלובלי. דבר נוסף הוא שאם לפני כן היה לנו פול של עישרון בעלייה מרוסיה אז היום יש לנו פול של כישרון אצל הנשים בארץ. הראייה צריכה להיות הרבה יותר הוליסטית ולבחון לאן אנחנו רוצים להגיע".

אתה חושב שאלה אנשים שיכולים לעבוד בדאטורמה?

"חד משמעית והם כבר עובדים. יש לנו מרכז פיתוח בנצרת למשל. אבל כמו שאמרו כאן קודם, מאוד קשה לעשות את זה בלי תחבורה ציבורית למשל".

תגיות