אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החדשנות תקים חממת פודטק ב-100 מיליון שקל צילום: שאטרסטןק

רשות החדשנות תקים חממת פודטק ב-100 מיליון שקל

הרשות יצאה במכרז להפעלת החממה, שתוקם באזור צפת ותתמקד במיזמי FoodTech בתחום המזון והמשקאות, ייעול שרשרת האספקה לצרכן, מניעת בזבוז תוצרת ועוד

05.09.2018, 17:30 | מאיר אורבך

רשות החדשנות יצאה במכרז חדש להקמת חממה טכנולוגית חדשה באזור צפת, כך נודע ל"כלכליסט". החממה החדשה תתמוך בהקמתן של חברות הזנק בתחום טכנולוגיות מזון (פודטק) ותיהנה מתנאים מועדפים הניתנים לחממות באזורי פריפריה: תקציב לתפעול החממה של כ-600 אלף שקל בשנה ותוספת לתקציב של כל חברה שתקלט בחממה של כמיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

כל חברה בחממה תהיה זכאית של עד 5 מיליון שקל לחברה. סך ההשקעה הצפויה בחממה ובחברות שיהיו בה יעמוד על כ-100 מיליון שקל לאורך שמונה שנות זיכיון. החממה החדשה תצטרף ל 18 החממות הקיימות במסגרת תכנית החממות שנבחרו בשנים האחרונות. בין החברות שמחזיקות חממות נמנות טבע, שטראוס, קרנות הון סיכון מובילות ופיטנגו ו-JVP וחברות רב לאומיות רבות.

קידום ממשלתי לטכנולוגיות מזון, צילום: שאטרסטןק קידום ממשלתי לטכנולוגיות מזון | צילום: שאטרסטןק קידום ממשלתי לטכנולוגיות מזון, צילום: שאטרסטןק

החממה צפויה לפתח את היזמות המקומית באזור ולעזור בבניית מערכת חדשנות אזורית בתחום הפודטק. מטרתה לאתר פרויקטים טכנולוגיים חדשניים בתתי-התחומים הבאים: פיתוח הדור הבא של מזון ומשקאות, שחרור שטחים חקלאיים המיועדים לגידולי מזון לבעלי חיים כדי לייצר בהם מזון לבני אדם, ייעול תהליכי גידול מזון תוך שמירה על קיימות, קיצור שרשרת האספקה לצרכנים על מנת לשמור על טריות המזון ובטיחותו, ייעול שיטות האספקה והייצור כדי לייעל את הפצת המזון ולמנוע בזבוז ועודפים, וכן התאמת המזון המיוצר לטעמו האישי של הצרכן ובריאותו. החממה תסייע להקמת חברות בתחום, תחבר אותן ל"עוגנים" באזור ותעזור להן להתבסס בישראל ולחדור לשווקי היעד הבינלאומיים.

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, מסר: "ההתמקדות העולמית היום בתעשיית הפודטק מונעת מתחזית אשר לפיה בשנת 2050 יהיה צורך להאכיל 9.6 מיליארד בני אדם. קיימת חשיבות רבה לייצר פתרונות הנותנים לבעיה הולכת וגדלה ואנחנו נותנים לכך מענה, בין היתר באמצעות הקמת החממה החדשה בנפת צפת. בנפת צפת מתבצעים מחקרים אקדמיים בנושא ומתקיימים שיתופי פעולה בין מוסדות מחקר וחברות המזון הגדולות בארץ. יסודות אלה יחד עם החממה החדשה שתסייע בהקמתן של חברות הזנק חדשות, יאפשרו לבסס אקוסיסטם חשובה ותחזק את תעשייה הפודטק בישראל".

אניה אלדן, סמנכ"ל ומנהלת זירת הזנק: "תכנית החממות הטכנולוגיות מהווה פלטפורמה מרכזית לתפיסת הערך שנוצר באקדמיה על ידי חברות ישראליות והחממות הטכנולוגיות הוכיחו עצמן ככלי סיוע חשוב ליצירת חברות חדשניות על בסיס ידע אקדמי במגוון תחומים. מבין 18 החממות שכבר נבחרו, רק חממת דה קיטשן האב בבעלות קבוצת שטראוס, היושבת באשדוד, מתמקדת בהשקעות בתחום המזון. ב-4 השנים האחרונות קבוצת שטראוס בכלל וחממת דה קיטשן האב בפרט עשו עבודה יפה בבניית אקוסיסטם בתחום הפודטק. כיום ישנן כ-400 חברות בתחום טכנולוגיות המזון וחשוב לרשות החדשנות לערב חברות נוספות כדי להתבסס, לצמוח ולהפוך למובילות עולמיות".
שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות