אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר המשיך להיחלש ואיבד 0.4% לרמה של 3.581 שקלים צילום: שאטרסטוק

הדולר המשיך להיחלש ואיבד 0.4% לרמה של 3.581 שקלים

מדובר בשפל של כשלושה חודשים; גם היורו נחלש - לרמה של 4.168 שקלים; מגמת ההיחלשות החלה עם החלטת בנק ישראל לפני כשבועיים להותיר את הריבית על רמתה האפסית, וציפיות השוק להעלאה עד סוף השנה

07.09.2018, 12:30 | שירות כלכליסט

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

הדולר המשיך לצנוח גם היום (ו') והוא איבד 0.4%, כשהיציג נקבע ברמה של 3.581 שקלים - שפל של שלושה חודשים. היורו נחלש גם הוא ואיבד 0.2% לרמה של 4.168 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

המסחר במט"ח מתנהל לאחר שאתמול נרשמה מגמה שלילית עם היחלשותם של הדולר והיורו מול השקל. המטבע האמריקאי ירד ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 3.595שקלים. היורו היציג נחלש ב-0.4% ונקבע על 4.178 שקלים.

מגמת ההיחלשות של המטבעות המובילים מול השקל במקביל החלה לפני כשבועיים לאחר החלטתו של בנק ישראל להותיר את הריבית ברמתה האפסית (0.1%) - רמה שבה היא מצויה זה שלוש שנים וחצי. השקל מתחזק בין השאר בגלל ציפיות השוק להעלאת ריבית בנק ישראל עד סוף השנה.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

השבוע התארחה נגידת בנק ישראל קרנית פלוג בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט. בתשובה לשאלה האם הריבית תשוב לרמתה בעבר של 3% או שנישאר בריבית נמוכה שנים, ענתה פלוג כי "בכל העולם, גם בבנקים מרכזיים וגם באקדמיה מצביעים שלאורך זמן הייתה ירידה בריבית הטבעית הריאלית. גם אם היינו בשיא מחזור העסקים שיעורי הריבית היו נמוכים יותר מבעבר, בגלל כל מיני סיבות ארוכות טווח שקשורות להזדקנות האוכלוסיה, החלק של האוכלוסיה בגיל העבודה קטן יותר ולכן חוסכים יותר ומשקיעים פחות, וזה משפיע על הריבית בטווח הארוך של הבנקים המרכזיים גם כשנהיה בשיא מחזור העסקים".

עוד הוסיפה כי "לגבי הריבית פה גם כשהיא תתחיל לעלות זה יהיה לאט והדרגתי. אין סכנת התחממות יתר".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות