אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת הרצת המניות בארה"ב: התפטר מנכ"ל ריוט בלוקצ'יין צילום: בלומברג

פרשת הרצת המניות בארה"ב: התפטר מנכ"ל ריוט בלוקצ'יין

ג'ון או'רורק הוחלף בידי כריס אנסי; לפי התביעה שהגישה רשות ני"ע האמריקאית, קבוצה של 10 משקיעים - בהם פיליפ פרוסט, מנכ"ל אופקו ולשעבר יו"ר טבע - הריצה מניות של כמה חברות וגרפה רווח של 27 מיליון דולר

09.09.2018, 14:24 | שירות כלכליסט
מנכ"ל ויושב ראש חברת Riot Blockchain התפטר מתפקידו על רקע האשמות נגדו של רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בהונאה, שקשורה לכאורה לחברות אחרות שאליהן היה קשור.

קראו עוד בכלכליסט

ג'ון או'רורק, ששימש כמנכ"ל החברה מאז ה-3 בנובמבר, הוחלף באופן זמני בידי כריס אנסי, בעוד לתפקיד יושב ראש הדירקטוריון נכנס רמו מנצ'יני, כך הודיעה החברה.

הודעתה של ריוט לא ציינה את הסיבה להתפטרות, אך ידוע שהחברה אינה חלק מהתלונה של SEC.

רשות ניירות ערך האמריקאית, צילום: בלומברג רשות ניירות ערך האמריקאית | צילום: בלומברג רשות ניירות ערך האמריקאית, צילום: בלומברג

ברי הוניג, משקיע מפלורידה שהיה פעם בעל המניות הגדול ביותר של החברה, הוזכר גם הוא בתלונה של SEC. הרשות הודיעה ביום שישי על תביעתה נגד עשרה אנשים והישויות הקשורות אליהם בחשד להונאות ארוכות טווח שהכניסו לנוגעים בדבר למעלה מ-27 מיליון דולר. בין הנאשמים - מנכ"ל חברת אופקו ויו"ר חברת טבע לשעבר - פיליפ פרוסט

על פי התלונה של SEC, "הוניג היה האסטרטג הראשי של ההונאה, והוא גייס לעזרתו את שאר הנאשמים כדי שימכרו או יקנו מניות, ידאגו להנפקת מניות, ייזמו עסקאות, או יקחו חלק בפעילויות קידום. בכל אחת מההונאות הוניג ניהל רכישות שבוצעו על ידו ועל ידי שותפיו, של כמויות גדולות של מניות בהנחות גדולות, בין אם על ידי רכישת חברת קש וביצוע מיזוג הפוך, או על ידי השתתפות במימונים בתנאים שהיטיבו מאוד עם החברה".

האשמות הנציבות נסובות סביב שלוש מזימות "קנה וזרוק" (pump and dump) רווחיות מאוד שבוצעו בין היתר על ידי הוניג, או'רורק, ופיליפ פרוסט.

ריוט בלוקצ'יין היא חברת כסף קריפטוגרפי שמחיר המניה שלה נסק לאחר ששינתה את שמה. עם היוודע החדשות צללו מניותיה ביותר מ-24% במסחר לאחר סגירת השווקים.

תגיות