אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: ישראל בקבוצת הדירוג הטובה ביותר במדד השחיתות בעסקאות בינלאומיות

לראשונה: ישראל בקבוצת הדירוג הטובה ביותר במדד השחיתות בעסקאות בינלאומיות

בקבוצה זו נמצאות שש מדינות נוספות - ארה"ב, גרמניה, בריטניה, איטליה, שוויץ ונורבגיה. המשמעות היא הכרה בישראל כמדינה הפועלת בצורה אקטיבית כנגד תופעות של שחיתות בזירה העסקית הבינלאומית

12.09.2018, 10:54 | משה גורלי

ישראל דורגה, לראשונה, בקבוצת הדירוג הגבוהה ביותר במדד "השחיתות בעסקאות בינלאומיות", המתפרסם הבוקר. בקבוצה זו נמצאות שש מדינות נוספות - ארה"ב, גרמניה, בריטניה, איטליה, שוויץ ונורבגיה.

קראו עוד בכלכליסט

"שקיפות בינלאומית" (Transparency International) דירג את ישראל לראשונה בדירוג הטוב ביותר שמשמעותו הכרה בה כמדינה הפועלת בצורה אקטיבית כנגד תופעות של שחיתות בזירה העסקית הבינלאומית. זאת, לאחר שבפעם האחרונה שפורסם המדד (2015) דורגה ישראל בדירוג הנמוך ביותר, שמשמעותו היעדר אכיפה.

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, השופטת בדימוס נילי ארד , צילום: מיקי אלון נשיאת בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, השופטת בדימוס נילי ארד | צילום: מיקי אלון נשיאת בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, השופטת בדימוס נילי ארד , צילום: מיקי אלון

ארגון שקיפות בינלאומית הינו ארגון חברתי גלובאלי הפועל באמצעות קואליציה כלל-עולמית בה חברות מעל 100 מדינות שמטרתו להנחיל נורמות של אתיקה ושקיפות. בראש הסניף הישראלי (שבי"ל), עומדת נשיאת בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, השופטת בדימוס נילי ארד. העמותה הציגה בפני קובעי הדירוג בארגון העולמי את הצעדים הננקטים בישראל בתחום המאבק בעבירת שוחד עובדי ציבור זרים. בישראל נרשמה הרשעה אחת של חברת ניפ-גלובאל, נחתם הסכם מותנה (קנס ללא הרשעה) עם חברת טבע ונחקרו פרשות זו בני שטיינמץ, גל הירש וחברת שיכון ובינוי.

הדו"ח של ארגון שקיפות בינלאומית מסתמך בין היתר על הליך הביקורת שערכה לישראל קבוצת העבודה למניעת שוחד בעסקאות בינלאומיות של ארגון ה-OECD והסתיים בהצלחה רבה בנובמבר 2017.

 

השופטת (בדימוס) נילי ארד, יו"ר עמותת שקיפות בינלאומית ישראל מסרה, "בהיותנו, סניף של TI אנו פועלים ברוח זו להנחלת השקיפות כאמצעי להתמודדות עם תופעות של שחיתות בישראל. אנו גאים בהישגיה המשמעותיים של ישראל בהגברת האכיפה נגד שחיתות וצמצומה, הבאים לידי ביטוי בדו"ח 2018. עם התגברות הגלובליזציה והתרחבות הסחר הבינלאומי, העוסקים בפעילות מסחרית בינלאומית ניצבים בפני תנאי מסחר מורכבים וחשופים לתופעות של שוחד ושחיתות אשר יש בהן כדי לפגוע בשלטון החוק ולהביא לפגיעה בהתפתחות הכלכלית. לאור זאת נדרשות הרשויות המוסמכות והפעילים בסקטור העסקי, להקפיד על נורמות היסוד של שקיפות, יושרה ונטילת אחריות אישית, ועל כולנו יחדיו החובה לבסס את ההגנה על רשויות החוק ועצמאות מערכת המשפט בחתירה מתמדת לביעור תופעות של שחיתות בישראל".

תגיות