אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניו יורק הדיחה את לונדון והוכתרה כמרכז הפיננסי החשוב בעולם צילומים: איי אף פי

ניו יורק הדיחה את לונדון והוכתרה כמרכז הפיננסי החשוב בעולם

זו פעם ראשונה מ-2015, שלונדון לא בראש הרשימה וזאת על רקע הברקזיט שפגע באמון עובדי הסקטור הפיננסי בבירת הממלכה; ת"א עלתה 9 מקומות למקום 25 במדד המרכזים הפיננסיים העולמיים, ונחשבת למרכז הפיננסי השני בחשיבותו במזה"ת אחרי דובאי

12.09.2018, 17:57 | שירות כלכליסט
ניו יורק החליפה את לונדון והוכתרה למרכז הפיננסי הראשי בעולם, לראשונה מאז 2015, זאת על רקע הברקזיט שפגע באמון עובדי הסקטור הפיננסי בבירת הממלכה.

קראו עוד בכלכליסט

ניו יורק זכתה בכבוד לפי מדד המרכזים הפיננסיים העולמיים (Global Financial Centres Index) שעורכת חברת המחקר Z/Yen ביחד עם המכון לפיתוח סין. הדירוג מבוסס על סקר שנערך בקרב יותר מ-2,400 עובדים בסקטור הפיננסי, שדירגו 100 מרכזים פיננסיים לפי קטגוריות כמו תשתיות וגישה לעובדים איכותיים.

בורסת תל אביב, צילום: בלומברג בורסת תל אביב | צילום: בלומברג בורסת תל אביב, צילום: בלומברג

תל אביב מדורגת במקום ה-25, עלייה של 9 מקומות לעומת הדירוג הקודם. היא נחשבת למרכז הפיננסי השני בחשיבותו במזה"ת אחרי דובאי (שדורגה במקום ה-15 הכללי), ולפני אבו דאבי, שדורגה שלישית במזה"ת ובמקום ה-26 הכללי. תל אביב מקדימה אף ערים גדולות נוספות כמו ז'נבה (27), סיאול (33) ואמסטרדם (35).

וול סטריט, ניו יורק, צילום: בלומברג וול סטריט, ניו יורק | צילום: בלומברג וול סטריט, ניו יורק, צילום: בלומברג

חוסר הוודאות בנוגע לתנאי העזיבה של בריטניה את האיחוד האירופי אמנם השפיע לרעה על הדירוג של לונדון, שמוקמה שנייה, אך הועיל לדירוג של ציריך (עלתה מהמקום ה-16 למקום ה-9), פרנקפורט (עלתה מהמקום ה-20 למקום ה-10), אמסטרדם (טיפסה למקום ה-35 מהמקום ה-50), וינה ומילאנו, שעלו בדירוג לעומת השנה שעברה.

הסיטי של לונדון, צילום: רויטרס הסיטי של לונדון | צילום: רויטרס הסיטי של לונדון, צילום: רויטרס

מישל ברנייה, המנהל את המו"מ מטעם האיחוד האירופי, אמנם טען כי ניתן להגיע להסכם מסודר בתוך שבועות, אך חברות הפיננסיות עדיין מוטרדות מהמצב, וחלק מהבנקים הגדולים בעולם כבר החלו להוציא לפועל תוכניות חלופיות כחלק מתהליך עזיבתם את בריטניה. "אנחנו הולכים ומתקרבים ליום העזיבה ועדיין איננו יודעים אם לונדון תוכל לסחור עם שאר המרכזים הפיננסיים באירופה", הסביר מארק ינדל, מיוצרי המדד.

מחברי המדד ציינו גם את הבולטות של המרכזים הפיננסיים באסיה כמגמה ארוכת טווח. לראייה, על מקומות 6-3 חולשות ערים מאסיה: הונג קונג, סינגפור, שנגחאי וטוקיו. סידני מדורגת במקום השביעי, כשבייג'ינג, ציריך ופרנקפורט מדורגות אחריה והדיחו את טורונטו (11), בוסטון (13) וסן פרנסיסקו (14) מהעשירייה הראשונה.

תגיות