אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ב-G20 מבינים - דרושה רפורמה בארגון הסחר העולמי צילום: איי פי

מלחמת סחר

ב-G20 מבינים - דרושה רפורמה בארגון הסחר העולמי

שרי המסחר וההשקעות של ה-G20 נועדים בארגנטינה ופרסמו הצהרה לפיה קיים "צורך דחוף" להכניס שיפורים בארגון; טראמפ איים לאחרונה להוציא את ארצו מארגון הסחר העולמי

15.09.2018, 12:42 | שירות כלכליסט
שרי המסחר וההשקעות של מדינות ה-G20 שנועדים בארגנטינה פרסמו אתמול (ו') הצהרה, לפיה קיים "צורך דחוף" להכניס שיפורים בארגון הסחר העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתכונן להטיל מכסים נוספים על סחורות סיניות בהיקף של 200 מיליארד דולר, ואף איים לאחרונה להוציא את ארצו מהארגון. על רקע זה מסרו השרים שהם "מגבירים את הדיאלוג" בנושאי סכסוכי סחר בינלאומיים. ההצהרה המשותפת לא כללה פרטים לגבי רפורמות אפשריות בארגון הסחר העולמי, או על האופן בו בכוונתם "להגביר" את הדיאלוג.

נשיא ארגנטינה מאקרי, צילום: רויטרס נשיא ארגנטינה מאקרי | צילום: רויטרס נשיא ארגנטינה מאקרי, צילום: רויטרס

"כמובן שמכסים נוספים אינם דבר חיובי", כך אמר שר הייצור והעבודה הארגנטינאי, דנטה סיקה, במסיבת עיתונאים שנערכה בסופו של יום הדיונים הראשון.

סגן שר הכלכלה הגרמני אוליבר וויטקה אמר שההצהרה המשותפת שולחת מסר חזק לגבי חשיבותו של ארגון הסחר, "במיוחד בזמנים של 'אמריקה תחילה' והפרוטקציוניזם הגובר בעולם". לדבריו, ההחלטה לגבי צעדים נוספים תתקבל בפגישתם הבאה של מנהיגי ה-G20 בארגנטינה בנובמבר, ו"עלינו לנצל את המומנטום". האמריקאים סבורים שמנגנון יישוב הסכסוכים של הארגון פוגע בריבונותם, וטראמפ אף אמר שהיחס שלו לארה"ב הוא "רע מאוד". סין מצידה קראה לרפורמה שתייעל את עבודת ארגון הסחר העולמי. 

מחוץ למסיבת העיתונאים שרפו מפגינים דגלי ארה"ב מאולתרים ומחו נגד תמיכתו של טראמפ בנשיא ארגנטינה המרוששת, מאוריסיו מאקרי, שצעדי הצנע שהנהיג הביאו לתגובת נגד חריפה של העובדים. "אנו עומדים כאן בסולידריות עם עובדי אמריקה הלטינית. בעוד הפוליטיקאים האלה ישנים במיטות יוקרתיות, קהילות סובלות מרעב בגלל מדיניות המסחר שפוגעות בחלשים ביותר", כך אמר אחד המפגינים.

ארגנטינה מחזיקה השנה בנשיאות ה-G20 שעוברת ברוטציה בין החברות בה, והיא נמצאת כעת במשא ומתן לגבי קבלת הלוואה בשווי 50 מיליארד דולר מקרן המטבע העולמית, ובתהליך של הורדת יעדי הגירעון שלה וקיצוץ בהוצאות כדי להבטיח שתוכל לשלם את חובותיה. 

סיקה מסר כי מתנהלות שיחות בנושא סחר חופשי בין האיחוד האירופי וגוש מרקוסור הכולל את ארגנטינה, ברזיל, פרגוואי ואורוגוואי, והסכם בעניין צפוי עד סוף השנה.

תגיות