אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המבחן של התרופה החדשה של טבע נגד מיגרנות יהיה בזירת השיווק צילום: בלומברג

פרשנות

המבחן של התרופה החדשה של טבע נגד מיגרנות יהיה בזירת השיווק

אישור תרופת Ajovy על ידי ה-FDA הוא בשורה טובה לטבע, אך רק מתחילת העשור הבא היא צפויה להיות מנוע צמיחה של ממש. הקושי של טבע נעוץ בצורך לשכנע את חולים לקבל זריקה פעם בחודש או בשלושה כדי לצמצם את מספר ימי המיגרנה בשליש, בעוד פלסבו משיג יותר ממחצית השפעת הטיפול

15.09.2018, 19:36 | אורי טל-טנא
סוף סוף בשורות טובות לטבע FDA אישר את התרופה של טבע לטיפול במיגרנה מינהל המזון והתרופות בארה"ב אישר את שיווק ה-Ajovy במחיר של 575 דולר לזריקה הניתנת אחת לחודש; טבע תלתה תקוות במהלך זה לאישוש מכירותיה; בעקבות כך מזנקת המניה ב-6% בשלב המסחר המאוחר בוול סטריט שירות כלכליסט, 14 תגובותלכתבה המלאה

לאחר שקיבלה אישור לתרופה למיגרנה, מניית טבע צפויה לפתוח את המסחר מחר בבוקר בתל אביב בזינוק של 7%. האישור מגיע בתזמון מעולה: הוא צפוי לאפשר קבלת שיפוי ביטוחי לתרופה כבר בתחילת 2019. מכירות התרופה צפויות לעלות באופן מתון והדרגתי כי מדובר בטיפול חדש, שהרופאים והחולים צריכים להשתכנע בתועלתו.

רמז לאתגר השיווקי ניכר בתוצאות ניסוי שלב 3 שטבע ביצעה לצורך קבלת האישור. בחולים במיגרנה ארעית, שסבלו בממוצע 9.1 ימי מיגרנה בחודש, הטיפול הפחית את ימי המיגרנה ב־3.7 ימים. אלא שגם פלסבו הפחית את מספרם ב־2.2. בזכות המדגם הגדול, ההפרש בין הטיפול לפלסבו מובהק מאוד. בניסוי בחולים במיגרנה כרונית (לפחות 15 ימי מיגרנה בחודש) הטיפול הפחית את מספרם ב־4.6 ימים, והפלסבו ב־2.5 ימים. גם כאן ההפרש מובהק מאוד. 

מנכ"ל טבע קאר שולץ, צילום: בלומברג מנכ"ל טבע קאר שולץ | צילום: בלומברג מנכ"ל טבע קאר שולץ, צילום: בלומברג

       

נתון מהותי נוסף מהניסויים שטבע ערכה הוא ש-45% עד 48% מהחולים במיגרנה ארעית הציגו הפחתה של לפחות 50% בכמות ימי המיגרנה, וכך גם 39% עד 43% מהחולים במיגרנה כרונית.

מכך ניתן ללמוד שהטיפול משיג כנראה יעילות נמוכה לעשרות אחוזים מהחולים, אך בקרוב ממחצית החולים משיג הטיפול יעילות גבוהה של הפחתה משמעותית במצב המחלה.

התוצאות של ניסויי המתחרות - אמג'ן, נוברטיס ואלי לילי - דומות מאוד לאלה של טבע משום שהן נשענות על מנגנון זהה. סביר שחולים שיקבלו את הטיפול ועבורם תהיה השפעה מהותית יתמידו בטיפול ואילו חולים שעבורם הטיפול כמעט ולא הועיל לא יחדשו את המרשמים. שאלת המפתח היא כמה מהחולים ירצו לקבל זריקה פעם בחודש או בשלושה כדי לצמצם את מספר ימי המיגרנה. התשובה תתגלה לפי מספר המרשמים שיצברו החברות, וחשוב מכך, לפי המרשמים החוזרים - שמבהירים שהמטופל מרוצה מהטיפול.

רמזים ראשונים ניתן יהיה לקבל לפי כמות המרשמים של התרופה של אמג'ן שעומדים כעת על מעל לעשרת אלפים מרשמים וצומחים בקצב יפה, אך עדיין מדובר בנתח קטן מהשוק הפוטנציאלי. המכירות התרופה למיגרנה של טבע לא צפויות להיות מהותיות ב־2019, אך התרופה עשויה להיות מנוע צמיחה מתחילת העשור הבא ולהגיע למכירות של מאות רבות של מיליוני דולרים בשנה. כעת תיבחן טבע לפי השיווק.

טבע סיפקה ברבעון זה עוד חדשות חיוביות: אישור לשיווק גרסה גנרית בדירוג AB לאפיפן של מיילן. טבע היא היחידה שיש לה אישור לשיווק מתחרה זהה באיכות לאפיפן. אישור זה צפוי לשפר את תוצאות החטיבה הגנרית של טבע בארה"ב. לאפיפן יש עונתיות חזקה, ונראה שהשנה פספסה את העונה החמה ואת הצטיידות בתי הספר. לאחר יובש מתמשך, אישור הגרסה הגנרית לאפיפן מוכיח את היכולות של טבע בפיתוח תרופות מורכבות.

האישורים לא צפויים למנוע את ירידת הרווחים הצפויה לטבע במחצית השנייה לעומת קודמתה, וכנראה לא יצליחו למנוע ירידה במכירות וייתכן שאף ברווח למניה ב־2019. במחצית הראשונה של 2018 היו לטבע עדיין מכירות גבוהות של קופקסון והכנסות חד־פעמיות מזכייה בתביעה משפטית בקנדה. בלעדיהן צפויים להיפגע הרווח הנקי וההכנסות. הקיזוז יגיע מכיווץ ההוצאות לאור מהלכי ההתייעלות. אז אמנם קטר צמיחה זה של טבע עדיין דוהר על המסילה, אך המאבק שלה בחוב הגבוה ובתחרות עדיין בעיצומו.

כנראה שהאישורים שקיבלה טבע לא יצליחו למנוע ירידה במכירות וייתכן שאף ברווח למניה ב־2019 לעומת 2018

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אג'ובי
כמי שסובל ממיגרנה כרונית מגיל 5. אין תרופה שלא ניסיתי, מרוב שהחלפתי תרופות וטיפולים אלטרנטיביים הבנתי שכלום לא עוזר אפשר לומר שדי התייאשתי, אני ממש מקווה שהתרופה החדשה תעבוד כי המיגרנה משבשת לי ולהרבה אנשים את החיים. המחיר של התרופה החדשה הוא הזוי איך אפשר לשלם כל 3 חודשים 500 דולר. זו תרופה לעשירים, אני כן רואה את עצמי מנסה אותה אבל אם לא תהיה השתתפות של קופת החולים אני לא רואה את עצמי ממשיך את הטיפול.ואני מאמין שכך יעשו רבים בארץ שאין להם את היכולת הכלכלית לשלם מחיר כזה על התרופה.
דוד זקן  |  25.10.18
7.
3, כן, לוקח זמן להרים מכירות
תוכל להתרשם מקצב עליית המכירות של התרופה החדשה של טבע - האוסטדו. התחיל עם מיליוני דולרים בודדים וכעת כבר מגיעה לסדר גודל שנתי של כ 200M$. נקווה שימשיך לצמוח גם בשנים הבאות. כך יהיה לטבע ליין של תרופות אינובטיביות: קופקסון (אחרי כל ההספדים עדיין מוכר 2B$ לשנה), אג'ובי (צפי למיליארד דולר, מתוך שוק של 8-10B$, אבל כמו שאורי רושם ייקח זמן עד שיגיעו לזה, ב 2019 כנראה עדיין די דרדל'ה), אוסטדו (מאות M$) ועוד. זה לא דבר רע בהכרח, לא להיות תלויים אך ורק בתרופה אינובטיבית אחת. אפשר לקרוא עוד על טבע בפורום בורסה ושוק ההון בתפוז.
dw  |  16.09.18
לכל התגובות