אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הסטודנטים שלי מציירים, רוקדים ומשחקים בפלסטלינה כדי לפתח יצירתיות" צילום: רוני פריימן

30 דקות או פחות

"הסטודנטים שלי מציירים, רוקדים ומשחקים בפלסטלינה כדי לפתח יצירתיות"

ד"ר גוין סאס, דיקן ביה"ס לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל, מסביר מה צריך לשנות במערכת החינוך כדי שהיא תהיה עדכנית, איך מכניסים חדשנות לחברות לואו-טק ולמה הסטודנטים שלו מציירים בגואש

16.09.2018, 12:49 | שירות כלכליסט

בחינות הבגרות מיותרות, בבתי הספר ובאקדמיה לא יודעים להכשיר עובדים לעולם החדש, חברות לא צריכות לעבוד על חדשנות אלא חייבות - ד"ר גוין סאס, דיקן בית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל ויועץ לכמה מהחברות המובילות במשק, מסביר בצורה נחרצת למה מערכת החינוך והאקדמיה צריכות לשנות גישה, ובהקדם. "כדאי מאוד שהמנהיגות הפוליטית, הצבאית, החברתית והכלכלית שלנו תהיה יצירתית", הוא קובע. 

"הסטודנטים שלי מציירים, רוקדים ומשחקים בפלסטלינה כדי לפתח יצירתיות"
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"הסטודנטים שלי מציירים, רוקדים ומשחקים בפלסטלינה כדי לפתח יצירתיות"

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

"כשאני מגיע לייעוץ בחברה ורוצה לעשות סיעור מוחות - לא עושים את זה בחדר ישיבות, בישיבה נוחה סביב השולחן", הוא מסביר. "סיעור מוחות עושים במצב של מתח - בעמידה או אפילו בעמידה על שולחן. צריך להוציא את האנשים משיווי משקל ומאזור הנוחות. בשיעורים שלי לתואר שני במכללה למנהל הסטודנטים שלי שרים, רוקדים, מציירים בגואש ומשחקים בפלסטלינה - אני לא מכיר דרך אחרת להוציא יצירתיות. אם הם יישבו, המורה יתווך את הידע והם יכתבו - זה משעמם, בשביל זה לא צריך אותי".

קראו עוד בכלכליסט

בראיון בפודקאסט "30 דקות או פחות" מסביר ד"ר סאס מה עשו נכון בסודהסטרים, איך מכניסים חדשנות גם בחברות לואו-טק ומה הדבר החשוב ביותר שמערכת החינוך יכולה לעשות כדי להיות עדכנית במאה ה-21.

מראיינים:

נבות וולק, מנכ"ל האקסלרטור של מיקרוסופט בישראל.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות