אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופרה במוזיאון: מופע מחווה למריה קאלאס בת"א צילום: סרטי שובל ויונייטד קינג

אופרה במוזיאון: מופע מחווה למריה קאלאס בת"א

קאלאס, דיוות האופרה שהצלחתה הביאה גם לסופה הטראגי, זוכה לסרט תיעודי חדש - "מריה קאלאס, במילותיה" - ואירוע מחווה במוזיאון תל אביב

17.09.2018, 18:36 | דנה קסלר

זמרת האופרה הפופולרית של המאה ה־20, זמרת הסופרן היוונייה שנולדה באמריקה, מריה קאלאס, תזכה לאירוע מחווה מיוחד עבורה ביום שבת במוזיאון תל אביב.

האירוע יכלול מופע אופרה של הזמרות שי בלוך ויעל לויטה בליווי הפסנתרנית יעל קרת, הרצאה והקרנת בכורה של הסרט התיעודי החדש "מריה קאלאס, במילותיה".

קאלאס היתה כוכבת בינלאומית ענקית עם מוניטין של דיווה קפריזית וקשה. סוד הקסם שלה היה שילוב בין קולה הנדיר, הטכניקה המושלמת שלה, הלוק והכריזמה, וגם הטיימינג כמובן שיחק תפקיד. היא התפרסמה בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה, שבה החלה תרבות הסלבס אך הרוקנ'רול והפופ טרם השתלטו על העולם. היא אולי היתה זמרת אופרה, אבל זהרה כמו כוכבת קולנוע.

מריה קאלאס, צילום: סרטי שובל ויונייטד קינג מריה קאלאס | צילום: סרטי שובל ויונייטד קינג מריה קאלאס, צילום: סרטי שובל ויונייטד קינג

חייה של קאלאס התנהלו בעולם של כסף וכוח כחלק מחוג הסילון הנוצץ של התקופה. המשיכה שלה לעולמות הללו היתה החולשה שלה, והיא גם שהפילה אותה ושברה את לבה בסופו של דבר. הסלבריטאות היתה עבור קאלאס חרב פיפיות: ככל שמעמדה כסלב עלה, כך כוחה כזמרת ירד. חייה הוגדרו לא פעם כטרגדיה יוונית. היא מתה צעירה, בגיל 53, מהתקף לב, שהגורם לו מעולם לא התגלה והוא ממשיך להוליד ספקולציות. קאלאס לא היתה מאושרת — היא לא הגשימה את חלומה להקים משפחה, היא ננטשה על ידי אהבת חייה, איל הספנות היווני אריסטוטלס אונאסיס, והיא ויתרה על הקריירה שלה מוקדם מדי.

הסרט "מריה קאלאס, במילותיה" מספר את סיפורה דרך עיניה 40 שנה לאחר מותה, ונמנע מלכלוך ורכילות. הוא מבוסס על ראיונות עמה ומכתבים שכתבה. זה הסרט הדיסקרטי ביותר שניתן להעלות על הדעת בדבר דמות שנכתב עליה כל כך הרבה בצבע צהוב בוהק. אין בו זכר לירידה הדרמטית שלה במשקל, לשמועות שהיא עשתה זאת באמצעות בליעת תולעת או לטענה שנולד לה תינוק מאונאסיס שמת שעות ספורות לאחר הלידה.

מריה קאלאס, צילום: סרטי שובל וסרטי יונייטד קינג מריה קאלאס | צילום: סרטי שובל וסרטי יונייטד קינג מריה קאלאס, צילום: סרטי שובל וסרטי יונייטד קינג

הסרט לא מפרט על מערכת היחסים הקשה שלה עם אמה או על יחסיה עם בעלה, שהיה גם המנהל שלה, ג'ובאני בטיסטה מנגיני, אותו עזבה לטובת אונאסיס. היות שנקודת המבט המדומיינת היא זו של קאלאס עצמה, הסרט לא מפקפק באהבתו של אונאסיס אליה. גם אחרי שעזב אותה לטובת ג'קי קנדי, אלמנתו של נשיא ארה"ב ג'ון פ' קנדי, והתחתן איתה, קאלאס האמינה שהמשיך לאהוב אותה. הטיעונים שאונאסיס הרס את חייה וחירב את הקריירה שלה אולי מרומזים בסרט, אך לא מעבר לכך.

בניגוד לביוגרפיות הסנסציוניות שנכתבו על קאלאס, הסרט מתמקד בקריירה ובמוזיקה שלה. הוא מכיל הרבה מאוד צילומים שלה שרה — להנאתם של מעריציה, ולזוועתם של אלה הסולדים מאופרה, שקיוו לקבל מסמך תיעודי עסיסי על אחת הנשים המרתקות בהיסטוריה של התרבות הפופולרית.

תגיות