אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיון מרתוני בין תנובה למשרדי האוצר והחקלאות במטרה למצוא פתרון למשבר החלב צילום: אוראל כהן

דיון מרתוני בין תנובה למשרדי האוצר והחקלאות במטרה למצוא פתרון למשבר החלב

יום לאחר שבג"ץ דחה את בקשת האוצר ותנובה לדחות את הדיון בעתירת תנובה לפרק זמן של עד שלושה שבועות התכנסו אחה"צ הצדדים במטרה למצוא פתרון למשבר

17.09.2018, 20:23 | נורית קדוש

יום לאחר שבג"ץ דחה את הבקשה של משרד האוצר ותנובה לדחות את הדין בעתירת תנובה לפרק זמן של עד שלושה שבועות, נעשה היום נסיון בהול למצוא פתרון למשבר. משרד האוצר כינס בשעות אחר הצהרים את נציגי תנובה ונציגי משרד החקלאות לדיון במסגרתו ינסו להגיע להבנות שיאפשרו למשוך את העתירה.

קראו עוד בכלכליסט

עד כה הסכימו הצדדים כי תנובה תודיע מחר בבוקר לבג"ץ האם הגיעה להבנות עם האוצר. אם לא יושגו הבנות, הדיון בעתירת תנובה שדרשה כי שר האוצר משה כחלון ינמק מדוע לא אימץ את המלצת ועדת המחירים מחודש מרץ להעלות את מחירי מוצרי החלב שבפיקוח ב- 3.4%, יתקיים ביום חמישי הקרוב.

מוצרי חלב (ארכיון), צילום: מיקי נעם אלון מוצרי חלב (ארכיון) | צילום: מיקי נעם אלון מוצרי חלב (ארכיון), צילום: מיקי נעם אלון

סירובו של משה כחלון לחתום על המלצת הוועדה המקצועית, הקשה על פרקליטות המדינה לגבש תגובה לעתירת תנובה. מה גם, שתגובה זו אמורה להתייחס גם לעמדת משרד החקלאות שבניגוד לכחלון כבר חתם על המלצת ועדת המחירים. הקושי להגן על עמדת כחלון הוביל לדחיית הגשת תגובת המדינה פעמיים, עד שביום חמישי האחרון, המועד האחרון להגשת התגובה, פנה האוצר לתנובה וביקש שתסכים לדחיית הדיון. בתמורה, דרשה תנובה לתחום את מועד הדחייה עד שלושה שבועות וכן, שבבקשה שתוגש לבית המשפט, תצויין כי סיבת הדחייה הינה רצונו של האוצר לדון במעבר למנגנון אוטומטי להעלאת מחירים בהתאם להתייקרות מחיר המטרה (מחיר החלב הגולמי, נ"ק). האוצר נעתר ובקשה בנוסח הזה הוגשה לבית המשפט, תוך ציון שבמקרה ולבית המשפט לא יתאפשר לקבוע הדיון בתוך שלושה שבועות, ידחה מועד הגשת תגובת המדינה לשלושה ימים לפני מועד הדיון שכאמור נקבע ליום חמישי הקרוב. משמעות הדבר היא שעל המדינה היה להגיש את תגובתה לעתירה היום (ב').

האינטרס של תנובה הוא להגיע להבנות עוד הערב, או לקיים את הדיון במועדו, שכן כך תוכל לשטוח את עמדתה בפני השופט ולהציג את הנזק הכלכלי שנגרם לה מסירובו של כחלון לחתום על המלצת הוועדה. מנגד, האינטרס של האוצר הוא למשוך את הזמן לעבר אוקטובר אז צפוי מחיר המטרה לרדת בשל ירידת מחירי המזון לבהמות וכן לינואר, אז ירד מחיר המטרה שוב בשל סקר רפתות, במסגרתו נמדדות מחדש עלויות ייצור החלב ברפתות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הכי טוב - חודש לא לקנות מוצרי חלב
לא יקרה לכם כלום. אבל . . . . יצרניות מוצרי החלב יחטפו מכה קשה ביותר. בניגוד למוצרים יבשים, מוצרי חלב שלא נמכרים, הם הפסד נטו, ולא יהיה מצב שניתן יהיה "להשלים" את המכירות האלו בתקופה מאוחרת יותר. יש רק בעיה אחת - בניגוד לחברה החרדית, רוב הציבור בארץ לא מסוגל לבצע התארגנות צרכנים.
המגיב  |  18.09.18
לכל התגובות