אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המרוויחים הגדולים מהאקזיט של מזור: מגדל, מנורה והמשקיע הפרטי ג'ק שולר צילום: ריפליי הפקות צילום

המרוויחים הגדולים מהאקזיט של מזור: מגדל, מנורה והמשקיע הפרטי ג'ק שולר

מגדל תקבל מעסקת הענק של מזור רובוטיקה כ-70 מיליון דולר, מנורה כ-52 מיליון דולר והראל ועמיתים ייהנו מכ-23 מיליון דולר. המשקיע הפרטי ג'ק שולר יקבל סכום ענק של 87 מיליון דולר. המנכ"ל אורי הדומי אמור לקבל מניות ואופציות בהיקף של 2 מיליון שקל - עוד לפני מענק הרכישה; "יום היסטורי, מוקיר ומודה לכל מי שתרם והאמין בנו", ציין הדומי

21.09.2018, 11:45 | חזי שטרנליכט, דרור רייך ועמרי מילמן

המרוויחים הגדולים מהאקזיט הענק של מזור רובוטיקה, שבמסגרתו נמכרה החברה למדטרוניק תמורת 1.6 מיליארד דולר, הם חברות הביטוח מגדל, מנורה והראל, ולצדן המשקיע הפרטי האמריקאי ג'ק שולר, שקשור לקבוצת אורקל. מנכ"ל החברה אורי הדומי צפוי לקבל אופציות בהיקף של 2 מיליון שקל, לפני מענק רכישה.

קראו עוד בכלכליסט

הראשונה בין "המרוויחים" (סכומי הרווח אינם ידועים, הלכה למעשה, היות ששערי הקנייה של המניות אינם ידועים) היא חברת מגדל שמחזיקה ב-4.25% ממניות מזור וצפויה לקבל בעקבות עסקת הענק כ-70 מיליון דולר. נהנית גדולה נוספת בין המוסדיים היא מנורה שמחזיקה ב-3.2% ממניות החברה ותקבל כ-52 מיליון דולר.

מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי, צילום: צביקה טישלר מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי | צילום: צביקה טישלר מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי, צילום: צביקה טישלר

הראל ועמיתים נהנות מאחזקה נמוכה יותר במזור בשיעור של כ-1.4% ויקבלו בעקבות העסקה 23 מיליון דולר כל אחת. מוסדיים נוספים שצפויים להרוויח סכומים משמעותיים מהעסקה הם הפניקס (0.5%) שצפוי לקבל כ-8 מיליון דולר, וקרנות הנאמנות של מגדל שיקבלו כ-5 מיליון דולר. בעל מניות פרטי משמעותי שיגזור קופון נאה מהעסקה הוא המשקיע הפרטי האמריקאי ג'ק שולר (Jack Schuler) המחזיק ב-5.3% מהחברה ויקבל 87 מיליון דולר. הנתונים באשר להחזקות הגופים השונים בחברה נלקחו מאתר www.stocker.co.il.

עוד טרם הודעת המיזוג, מזור הודיעה על אסיפת בעלי המניות שלה שתתקיים ב-27 לספטמבר, כאשר אחד הנושאים שעומד על הפרק הוא מענק למנכ"ל החברה אורי הדומי של 3000 מניות חסומות ו-30 אלף אופציות בשווי של כ-2 מיליון שקלים.

 

יצוין, כי מאחר ובחברה אין בעלי מניות מהותיים ישראלים המחזיקים מעל 5% מהמניות, והחברה בלאו הכי כבר נסחרת, גורמים המעורבים בעסקה מעריכים כי היקף המיסוי שייגזר ממנה לא יהיה משמעותי כמו באקזיטים קודמים, למשל בעסקת מובילאיי. 

 

תשואה של 135% למשקיעים בשנתיים האחרונות

מניית מזור הסבה למשקיעים תשואה נאה בשנים האחרונות, מתחילת השנה היא טיפסה רק ב-2.2%, אבל את 2017 היא סיימה בזינוק של 135% ואת 2016 עם תשואה של 115%. היא נסחרת בנאס"דק מאז 2013 ובמדד המוביל של הבורסה המקומית ת"א 35.

מזור מפתחת ומייצרת מערכות ההנחיה הרובוטיות בשם Mazor XTM ומערכת ההנחיה הניתוחית cao RenaissanceTM, שהופכות ניתוחים ידניים (freehand) לניתוחים מונחי רובוט בדיוק מרבי, בטכנולוגיה פורצת דרך.

רכישתה של מזור על-ידי מדטרוניק תחזקת את מעמדה של מדטרוניק כמובילה עולמית בטכנולוגיות מעצימות יכולת בתחום ניתוחי עמוד השדרה ותקדם את מימוש חזונה של מזור רובוטיקה להציב את טכנולוגיית הליבה שלה בחזית השוק הרפואי העולמי.

השאיפה של מדטרוניק לעתיד מערכות ההנחיה הרובוטית של מזור, היא שילוב של מוצריה בהן, שתלים לעמוד השדרה וטכנולוגיות ניווט והדמיה תוך-ניתוחית ולהציע פלטפורמה טכנולוגית אחודה לתכנון ניתוח, ביצועו ובקרתו. עסקה זו נשענת על היחסים שנרקמו בין החברות לאחר חתימת ההסכמים העסקיים בין החברות במאי 2016 שכללו הסכם אסטרטגי רב-שלבי והסכם להשקעה הונית במזור.

באוגוסט 2017, מדטרוניק הרחיבה וחיזקה את שיתוף הפעולה המקורי כשעברה לשמש כמפיצה עולמית בלעדית של מערכות Mazor X, שהוביל להתקנתן של 80 מערכות Mazor X מאז השקתה.

"זהו יום היסטורי בשוק ניתוחי עמוד השדרה ואירוע מכונן בהתפתחות השוק ואני מוקיר ומודה לכל מי שתרם והאמין בחברה, הבעת אמון זו הייתה חיונית וחשובה להצלחתנו", אמר אורי הדומי, מנכ"ל מזור רובוטיקה. "ההשתלבות המלאה של מוצרי מזור וצוותה במדטרוניק תמקסם את ההשפעה של מוצרי מזור בעולם ותקדם את מימושו של חזון החברה להבאת מזור לחולים, באמצעות חדשנות".

תגיות