אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופ"ק תקע לטראמפ אצבע בעין: הנפט מסוג ברנט ננעל בשיא של 4 שנים צילום: גטי אימג'ס

דיווח שוטף

אופ"ק תקע לטראמפ אצבע בעין: הנפט מסוג ברנט ננעל בשיא של 4 שנים

דאו ג'ונס ירד היום ב-0.7%, S&P 500 איבד מערכו 0.4%, ונאסד"ק ננעל בעלייה קלה של פחות מ-0.1%; הזהב השחור עלה ב-3.2% ומחירו נקבע על 81.2 דולר לחבית, על רקע סירוב אופ"ק להגדיל את ייצור הנפט, למרות דרישת טראמפ. לאחר הדיווח על רכישת ורסאצ'ה: מניית מייקל קורוס צנחה ב-8.2%. מניית סירס ירדה ב-2.4%, על רקע כוונת המנכ"ל למכור נכסים במיליארדי דולרים בניסיון אחרון למנוע פשיטת רגל

24.09.2018, 23:13 | שירות כלכליסט

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי  האנג סנג  שנגחאי

פוטסי  קאק  דאקס

דאו ג'ונס  נאסד"ק  S&P 500

23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו במגמה שלילית: דאו ג'ונס ירד ב-0.7%, S&P 500 איבד מערכו 0.4%, ונאסד"ק עלה קלות בפחות מ-0.1%. בלטה במסחר: מניית GE שאיבדה 3.5%. עוד בלטו במסחר: מניית קומקאסט שירדה ב-6%, על רקע עסקת הענק לרכישת סקיי, ומניית מייקל קורס שצנחה ב-8.2%, עקב הדיווחים על כוונת החברה לרכוש את ורסאצ'ה תמורת יותר מ-2 מיליארד דולר.

22:00 - מחיר הנפט מסוג ברנט ננעל ברמתו הגבוהה ביותר מאז 11 בנובמבר 2014. מחיר הזהב השחור עלה ב-3.2% ונקבע על 81.2 דולר לחבית. העלייה במחיר הנפט נרשמה, על רקע סירובו של אופ"ק להישמע לנשיא טראמפ ולהעלות את ייצור הנפט (ראו דיווח קודם). מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה ב-1.8% (1.3 דולר) ל-72.1 דולר לחבית - מחיר הנעילה הטוב ביותר שלו מאז ה-10 ביולי.

קידוח נפט בטקסס, ארה"ב, צילום: גטי אימג קידוח נפט בטקסס, ארה"ב | צילום: גטי אימג'ס קידוח נפט בטקסס, ארה"ב, צילום: גטי אימג

20:30 - מחיר הנפט מסוג ברנט זינק ביותר מ-2% לשיא של 4 שנים לאחר שארגון יצואניות הנפט הגדולות אופ"ק סירב להודיע על העלאה מיידית של ייצור הנפט - זאת למרות קריאתו של נשיא ארה"ב לארגון לנקוט בפעולה מיידית כדי להעלות את היקף הייצור הגלובלי. הנפט מסוג ברנט עלה לרמתו הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2014 ועמד על 80.9 דולר לחבית - עלייה של 2.7% - לפני שירד בחזרה לסביבה של 80.6 דולר לחבית. הנפט מסוג WTI עלה לרמה של 72 דולר לחבית. "שוק הנפט הגיב לסירוב של אופ"ק להגדיל את קצב הייצור של הזהב השחור", אמר קרסטן פריטש", אנליסט סחורות בקומרזבנק בפרנקפורט.

מטה אופ"ק, צילום: בלומברג מטה אופ"ק | צילום: בלומברג מטה אופ"ק, צילום: בלומברג

19:00 - המדדים המובילים בבורסות אירופה ננעלו הערב בירידות שערים, על רקע כניסתם לתוקף של המכסים החדשים של ארה"ב וסין במסגרת סיבוב נוסף במלחמת הסחר שמנהלות שתי כלכלות הענק. המדד הפן-אירופי Europe Stoxx 600 ירד ב-0.5%, כאשר כמעט כל הסקטורים שלו נצבעו באדום. בלטו בירידות מניות הרכב באירופה: דיאמלר ירדה ב-2.6%, וב.מ.וו איבדה 2.5%. מי שהובילה את העליות היתה מניית רשת סקיי הבריטית שזינקה ב-8.6%, על רקע רכישתה הצפויה על ידי קומקאסט בכ-40 מיליארד דולר. מניותיה של רנדגולד עלו גם הם ביותר מ-6%, לאחר שהחברה הסכימה להתמזג עם חברת כריית הזהב הקנדית בריק בעסקה בשווי של למעלה מ-18 מיליארד דולר.  מדד דאקס הגרמני ירד היום ב-0.6%, מדד פוטסי הבריטי איבד מערכו 0.4%, ואילו הקאק הצרפתי נחלש ב-0.3%.

מטה סקיי בלונדון, צילום: Sky מטה סקיי בלונדון | צילום: Sky מטה סקיי בלונדון, צילום: Sky

17:45 - מניית סירס צונחת ב-7%, זאת על רקע ניסיון של מנכ"ל החברה אדוארד למפרט להציל אותה מפשיטת רגל, באמצעות תוכנית הבראה ודחייה של תשלומים לנושים. על פי תוכניתו של למפרט, המשמש גם כיו"ר סירס, תבקש החברה לדחות תשלומים לנושים בגובה 1.1 מיליארד דולר, המיועדים לפירעון ב-2019 וב-2020, למכור נדל"ן בשווי של 1.5 מיליארד דולר ופעילויות נוספות בשווי 1.75 מיליארד דולר. אם תוכנית ההבראה של למפרט תאושר על ידי הנושים, היא תפחית את היקף החוב של סירס ב-5.5 מיליארד דולר ל-1.2 מיליארד דולר.

חנות של סירס, צילום: שאטרסטוק חנות של סירס | צילום: שאטרסטוק חנות של סירס, צילום: שאטרסטוק

17:30 - קבוצת האופנה מייקל קורס עומדת לרכוש מקרן בלקסטון את מותג האופנה האיטלקי ורסאצ'ה לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד דולר - כך מדווחת היום סוכנות הידיעות רויטרס. למייקל קורס חיבה למותגי יוקרה: רק בשנה שעברה רכשו שם את יצרנית הנעליים ג'ימי צ'ו. מניית מייקל קורס יורדת בשעה זו בניו יורק בכמעט 8%.

מעצב האופנה מייקל קורס, צילום: איי אף פי מעצב האופנה מייקל קורס | צילום: איי אף פי מעצב האופנה מייקל קורס, צילום: איי אף פי

16:30 - ירידות בפתיחת המסחר בוול סטריט. דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בפתיחת המסחר ב-0.3%, ונאסד"ק איבד 0.6%.

וול סטריט, צילום: Michael Nagle וול סטריט | צילום: Michael Nagle וול סטריט, צילום: Michael Nagle

15:30 - החוזים בוול סטריט רושמים ירידות של עד 0.5%.

מדד הפעילות הלאומי של הפדרל ריזרב בשיקגו נותר ללא שינוי באוגוסט, ברמה של פלוס 0.18. 

12:30 - עסקת ענק בתחום הזהב: חברת בארק גולד הקנדית הסכימה לרכוש את ראנדגולד בעסקה בשווי 18.3 מיליארד דולר שתיצור את חברת הזהב הגדולה בעולם במונחים של שווי ותפוקה. מניית ראנגולד מזנקת ב-6% בבורסה של לונדון. באריק החדשה, שתיסחר בבורסות ניו יורק וטורונטו, תחזיק בחמישה מתוך עשרת מכרות הזהב שעלות הכרייה בהן היא הנמוכה בעולם, ותוערך בשווי של 24 מיליארד דולר כולל חוב.

מכרה זהב של ראנדגולד במאלי, צילום: בלומברג מכרה זהב של ראנדגולד במאלי | צילום: בלומברג מכרה זהב של ראנדגולד במאלי, צילום: בלומברג

העלייה במחירי הנפט מתחזקת - חבית WTI נסחרת סביב 72.2 דולר בבורסת הסחורות של ניו יורק, עלייה של 2%.

בתוך כך, חוסיין קזמפור, נציג איראן באופ"ק, האשים את נשיא ארה"ב טראמפ כי הוא "מכניס פוליטיקה לתוך אופ"ק, ומנסה לפלג את חברותיה ולהבטיח את האינטרסים שלו על ידי הורדת המחירים". לדבריו, הציוצים בטוויטר של הנשיא מביאים לעליית מחירי הנפט, ועליו להפסיק לצייץ כדי למתן את ההתייקרות.

10:15 - המסחר בבורסות באירופה נפתח בירידות קלות. מדד יורו סטוקס 600 מאבד 0.2%, קאק בפריז יורד בשיעור דומה, פוטסי בלונדון משיל 0.3% מערכו.

רשת השידור הבריטית סקיי הודיעה כי קיבלה את הצעת הרכישה של קומקאסט בהיקף 40 מיליארד דולר - וממליצה לבעלי המניות שלה לאשר אותה "בהקדם האפשרי", כדי להבטיח סגירה מהירה של העסקה. קומקאסט גברה שלשום על פוקס המאה ה-21, בהתמחרות בת 24 שעות שנערכה בין שתי ענקיות המדיה האמריקאיות. בכך הגיעה לסיומה התחרות על רכישת מניות השליטה בסקיי ניוז (61%) שהחלה לפני כ-21 חודשים. קומקאסט הציעה 17.28 פאונד למניה, בעוד שההצעה של פוקס היתה נמוכה יותר ועמדה על 15.67 פאונד למניה. מניית סקיי מזנקת ב-9% בבורסה של לונדון לרמה של 17.21 פאונד.

מטה סקיי, צילום: Sky מטה סקיי | צילום: Sky מטה סקיי, צילום: Sky

  

08:40 - בבורסות באסיה נרשמות הבוקר ירידות שערים. מדד MSCI אסיה פסיפיק מאבד 0.8%. הבורסות בטוקיו, שנגחאי ודרום קוריאה  סגורות לרגל חג. בהונג קונג מאבד מדד הנאג סנג 1.3%.

הסלמה נוספת במלחמת הסחר: המכסים שהטילה ארה"ב בשבוע שעבר על מוצרים המיובאים מסין, בשווי של כ-200 מיליארד דולר, נכנסו הבוקר לתוקף. במקביל, נכנסו לתוקף גם המכסים הנגדיים שהטילה סין על מוצרים אמריקאיים, בשווי של כ-60 מיליארד דולר.

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עולה ב-1.5% לרמה של 71.83 דולר לחבית. מחיר הנפט מסוג ברנט עולה ב-1.6% לרמה של 80.1 דולר לחבית. אתמול פרסמה אופ"ק את התחזית השנתית שלה, שלפיה הביקוש הגלובלי לנפט צפוי לגדול ב-7.3 מיליון חביות ביום בין 2017 ל-2023 - אז יגיע ל-104.5 מיליון חביות ביום. באופ"ק צופים כי ב-2040, היקף הצריכה העולמי יהיה כ-112 מיליון חביות ביום. הסיבה העיקרית לעלייה בביקוש לנפט תהיה הזינוק במספר כלי הרכב, בעיקר בסין, הודו וחלקים נוספים באסיה. מספר המכוניות יותר מיוכפל - מ-1.1 מיליארד ל-2.4 מיליארד עד 2040, כך לפי התחזית. שיעור כלי הרכב החשמליים יעמוד על 13% - כ-320 מיליון. במקביל, רוסיה וסעודיה דחו אתמול את קריאתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לנקוט צעדים להורדת מחירי הנפט.

בורסת הונג קונג, צילום: בלומברג בורסת הונג קונג | צילום: בלומברג בורסת הונג קונג, צילום: בלומברג

תגיות