אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סימנס: מוכנים להקים מתקנים לאספקת חשמל ל-300 אלף איש בעיראק - בתוך שלושה חודשים צילום: Sean Gallup

סימנס: מוכנים להקים מתקנים לאספקת חשמל ל-300 אלף איש בעיראק - בתוך שלושה חודשים

לדברי המנכ"ל ג'ו קייזר, סימנס מוכנה להוסיף בעיראק 11 ג'יגה-וואט של חשמל במשך ארבע שנים, שיוכלו לספק את התצרוכת של 23 מיליון תושבים באופן קבוע; ההצעה כוללת גם יצירת עשרות אלפי מקומות עבודה עבור התושבים המקומיים, ופתיחת בית חולים שיוכל לטפל בעד 10,000 חולים בשנה

24.09.2018, 15:29 | שירות כלכליסט

סימנס מוכנה להקים תוך שלושה חודשים תשתית שתספק חשמל ל-300 אלף איש בעיראק, כחלק מפרויקט נרחב יותר - כך אמר מנכ"ל החברה הגרמנית, ג'ו קייזר.

קראו עוד בכלכליסט

קייזר נפגש בסוף השבוע עם ראש ממשלת עיראק חיידר אל-עבאדי כדי לדון בהצעה לעזור לבנות מחדש את אספקת האנרגיה במדינה ולתמוך בפיתוח כלכלתה. תוכניות אלה כוללות את שיפור תפוקת האנרגיה של עיראק; לטענת סימנס, היא מוכנה להוסיף 11 ג'יגה-וואט של חשמל במשך ארבע שנים, שיוכלו לספק את התצרוכת של 23 מיליון תושבים באופן קבוע. תוספת שכזאת תגדיל את יכולת תפוקת האנרגיה של המדינה ב-50%, כך לפי החברה.

"אמרתי לראש הממשלהף לשריו וליועציו: "אנחנו הולכים לעזור לכם לייצר אנרגיה." הם צריכים 11,000 מגה-וואט בשלוש עד חמש השנים הקרובות, בצורת אנרגיה אמינה וזולה שתסופק לתושבים", כך קייזר.

מומחים טוענים שלעיראק פער גדול בין צריכת האנרגיה ואספקתה, במיוחד בקיץ כאשר הביקוש נמצא בשיאו ואנשים משתמשים יותר במזגנים. קייזר אמר שכדי להראות לעם העיראקי את ההתקדמות, החברה תחל לבצע צעדים לטווח קצר שיתחילו להעלות את אספקת האנרגיה במדינה. "תוך שלושה חודשים נוכל להתחיל לספק חשמל לכ-300 אלף תושבים", דברי קייזר. הוא הסביר שסימנס מציעה מפעלים שימירו בעירת גז לכוח, שיומר בתורו לאנרגיה. הוא הוסיף כי שיעור היעילות של שריפת נפט גולמי לצורך הפקת חשמל בעיראק נמוך מהרגיל בעולם המודרני, וכי זהו נושא שסימנס יכולה לתקן.

חיילים עיראקים במתקן נפט במדינה, צילום: רויטרס חיילים עיראקים במתקן נפט במדינה | צילום: רויטרס חיילים עיראקים במתקן נפט במדינה, צילום: רויטרס

"אני צופה שלא יהיה צורך ביותר מ-5 מיליארד דולר פחות או יותר כדי לשקם את המדינה ולספק 11 ג'יגה-וואט של חשמל ירוק יחסית. זה דבר גדול", כך קייזר.

הצעתה של סימנס כוללת בנוסף גם יצירת עשרות אלפי מקומות עבודה עבור התושבים המקומיים, פתיחת בית חולים שיוכל לטפל בעד 10,000 חולים בשנה, ומימון מה שהחברה מכנה "בית הספר של העתיד". בכוונתה לספק גם תוכנה בשווי 60 מיליון דולר לאוניברסיטאות מקומיות וללמד סטודנטים מיומנויות דיגיטליות שדרושות במקומות העבודה של היום, ולהתחיל בהכשרה מקצועית וטכנית של 1,000 אזרחים עיראקים צעירים.

עם זאת ייתכו שיעבור זמן עד שסימנס תקבל את האישורים לפרויקט, מאחר שעיראק נמצאת כרגע בעיצומו של עיצוב ממשלתה החדשה לאחר הבחירות שנערכו בה מוקדם יותר השנה. קייזר אמר שגם אם סימנס לא תקבל לבסוף את העסקה, בכוונתה לבנות את בית החולים ומספר בתי ספר.

תגיות