אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיכון ובינוי הגיעה להסכמות עם משפחת דיין על הסכם שליטה זמני באיי.די.או צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

שיכון ובינוי הגיעה להסכמות עם משפחת דיין על הסכם שליטה זמני באיי.די.או

שיכון ובינוי ומשפחת דיין ימנו ארבעה דירקטורים באיי.די.או. לוקסנבורג צפוי להתנגד למהלך, בטענה כי מדובר בהסכם בעלי מניות שדורש הצעת רכש

25.09.2018, 07:02 | גולן חזני

התפתחות דרמטית במאבק השליטה באיי.די.או גרופ בין שלושת בעלי המניות הגדולים. ל"כלכליסט" נודע כי שיכון ובינוי הגיעה להסכמות עם משפחת דיין, מקבוצת דיון, בנוגע להרכב דירקטוריון החברה, ולפיו ימנה כל צד שני דירקטורים. בנוסף, הוסכם כי ב־20 החודשים הקרובים

תהיה לכל צד זכות סירוב ראשונה לרכישת מניות הצד השני, במידה שיוחלט למכור אותן לצד שלישי.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכמות מוגדרות כהסכם אד־הוק (חד־פעמי). איי.די.או גרופ היא חברת אחזקות שהנכס היחיד שלה הוא 38.2% ממניות איי.די.או פרופרטיס, המתמחה ברכישה ובניהול נדל"ן למגורים בברלין, ושנסחרת בפרנקפורט לפי שווי של 2.3 מיליארד יורו. שיכון ובינוי, שנרכשה באחרונה על ידי נתי סיידוף מידי שרי אריסון, מחזיקה ב־37.5% מאיי.די.או גרופ, ומולה האחים מיקי ואמיר דיין שמחזיקים באמצעות דיון ב־19.7%, וקרן אפולו שמחזיקה ב־14.7%.

יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות. צפוי להתנגד, צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות. צפוי להתנגד | צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות. צפוי להתנגד, צילום: אוראל כהן

ההסכמות צפויות לגרור תגובות חריפות ומאבק משפטי מצד בעלי מניות מיעוט, ובראשם יעקב לוקסנבורג. חברת לפידות שבשליטתו מחזיקה ב־7% מאיי.די.או, וכבר מנהלת מאבק מולה סביב הדרישה לבצע הצעת רכש. אלה צפויים לטעון כי ההגדרה הסכם חד־פעמי אינה חוקית.

המתנגדים להסכם צפויים לטעון כי מדובר בהסכם בעלי מניות לכל דבר, שנועד לעקוף את הצורך לבצע הצעת רכש, עם עלייה של בעלי השליטה ליותר מ־45% מהחברה. העובדה שבין שיכון ובינוי למשפחת דיין התקיימו בעבר שיחות להסכם שליטה משותף מוכיחה זאת.

אם תתקבל עמדת לוקסנבורג, הרי ש מדובר בשינוי שליטה באיי.די.או, שנשלטת כיום בידי שיכון ובינוי בלבד.

באוגוסט האחרון, לאחר שהשליטה בשיכון ובינוי עברה לידי סיידוף, הודיעה החברה באופן חד־צדדי כי הסכם בעלי המניות באיי.די.או גרופ - שנחתם עם דיין ואפולו בקיץ 2017 - בטל בשל אי התקיימות התנאים המתלים לכניסתו לתוקף. בתגובה למהלך, העמידו האחים דיין ואפולו לבחירה ארבעה דירקטורים מטעמם, לאסיפה הכללית הקרובה של איי.די.או, מול ארבעת הדירקטורים המכהנים של שיכון ובינוי.

איי.די.או נאלצה לדחות את האסיפה שנועדה להיום ל־29 לאוקטובר, לאחר שחברת הייעוץ אנטרופי התערבה מול הגופים המוסדיים. לפידות ביקשה באסיפה למנות שני דירקטורים מטעמה, אבל איי.די.או טענה כי הבקשה התקבלה באיחור, ולכן תידון באסיפה אחרת.

אנטרופי, שטענה כי אין צורך להגדיל את מספר הדירקטורים בחברה, דרשה לקיים אסיפה אחת לבחירת הדירקטורים. אנטרופי דרשה כי באסיפה יועמדו לבחירה ארבעת הדירקטורים של שיכון ובינוי מול ארבעת הדירקטורים של משפחת דיין והשניים שמציע לוקסנבורג.

תגיות