אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי חדשות עשר: "אנחנו נאבקים כדי שמאות עובדים לא יישארו בלי פרנסה" צילום: ענבל מרמרי

עובדי חדשות עשר: "אנחנו נאבקים כדי שמאות עובדים לא יישארו בלי פרנסה"

ארגון העיתונאים הכריז הבוקר על על סכסוך עבודה בחדשות עשר לאחר שהרשות השנייה הודיעה לבעלי ערוץ עשר ורשת, כי בקשת המיזוג ביניהם דינה להידחות משום שאינה תואמת את ההליך שקיים לביטול רישיון שידור

26.09.2018, 14:04 | עומר כביר

ארגון העיתונאים הכריז הבוקר (ד') על סכסוך עבודה בחדשות עשר, בעקבות כוונת הרשות השנייה לדחות את המיזוג בין ערוץ עשר לרשת. באסיפת עובדים שנערכה היום בצהריים אמר יו"ר ועד חדשות עשר, טל שורר: "אנחנו נאבקים כדי שמאות עובדים לא יישארו בלי פרנסה".

קראו עוד בכלכליסט

הכרזת ארגון העיתונאים על סכסוך עבודה בחדשות עשר, נעשתה אחרי שבשבוע שעבר פורסם מכתב ששלחה הרשות לבעלי ערוץ עשר ורשת, שלפיו בקשת המיזוג ביניהם דינה להידחות מכיוון שאינה תואמת את ההליך שקיים לביטול רישיון שידור. לדברי הארגון, הסכסוך הוכרז בעקבות חששם של העובדים חוששים שדחיית המיזוג תוביל את בעלי המניות לסגור את הערוץ.

אולפן חדשות עשר, צילום: פריים מהטלוויזיה אולפן חדשות עשר | צילום: פריים מהטלוויזיה אולפן חדשות עשר, צילום: פריים מהטלוויזיה

בצהריים כונסו כאמור עובדי חברת החדשות של ערוץ עשר לישיבת חירום, בהשתתפות מנכ"ל חברת החדשות גולן יוכפז ומנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי, במהלכה הודיע ועד העובדים שיצא למאבק נגד כוונת הרשות השנייה לדחות את בקשת המיזוג. "הטענות המשפטיות שהציגה הרשות השנייה לא נכונות בכלל למיטב בדיקתנו", אמר שורר לפי הודעה לעיתונות של ארגון העיתונאים. "הרשות גם הציעה פתרונות שאינם ישימים ואין להם שום היתכנות. בעלי המניות רוצים שהמיזוג יצא לפועל כמה שיותר מהר והם לא רוצים להמשיך להפסיד כסף".

מנכ"ל ערוץ עשר, יוסי ורשבסקי, צילום: גיא קרן מנכ"ל ערוץ עשר, יוסי ורשבסקי | צילום: גיא קרן מנכ"ל ערוץ עשר, יוסי ורשבסקי, צילום: גיא קרן

ורשבסקי הוסיף: ״הערוץ הוצע למכירה על ידי בעלי המניות ועל ידי אישית. אף אחד לא הביע התעניינות. גם כרגע כשיודעים את מצב הערוץ אף אחד לא מתקרב. גם כעת אני קורא לקונים פוטנציאלים לבוא ולהציל את הערוץ״.

לפי עמדת הרשות השנייה, בקשת המיזוג אינה עולה בקנה אחד עם המנגנון הקבוע בחוק הרשות השנייה. לדבריה, במקרה של ביטול רישיון על הרשות לפרסם הודעה לציבור המאפשרת להגיש בקשות לעשות שימוש באפיק שהתפנה. בנוסף, הזוכה בתהליך יחויב לרכוש את חברת החדשות של בעל הרישיון הקודם, אלא אם ביקש וקיבל פטור מהרשות. כלומר, לפי דרישות הרשות כדי להשלים את הליך המיזוג ייתכן שיחוייב ערוץ עשר למכור את חברת החדשות שלו – הנכס המשמעותי ביותר שלו.

תגיות