אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות יוכלו להקים מעליהן חברה זרה שתחזיק במניותיהן מבלי שהדבר ייחשב לאירוע מס צילום: עמית שעל

חברות יוכלו להקים מעליהן חברה זרה שתחזיק במניותיהן מבלי שהדבר ייחשב לאירוע מס

מטרת המהלך של רשות המסים היא לשמור על הקניין הרוחני של החברות והפעילות הכוללת שלהן בארץ, ולא רק את מרכזי הפיתוח שלהם

02.10.2018, 14:29 | עמרי מילמן
חברות יוכלו להקים מעליהן חברה זרה שתחזיק במניותיהן מבלי שהדבר ייחשב לאירוע מס באופן אוטומטי. כך עולה ממסלול ירוק שמפרסמת היום רשות המסים. מנהל רשות המסים הודיע על כוונתו להקמת המסלול בועידת "כלכליסט" בתחילת ספטמבר.

קראו עוד בכלכליסט

המסלול החדש מטפל במקרים בהם בעלי מניות בחברה ישראלית מבקשים לשנות את מבנה הבעלות בחברה באופן שבו החזקתם כאמור תהא באמצעות חברה זרה, כלומר למכור את מניות החברה לחברה זרה (בד"כ אמריקאית). מדובר בהליך נפוץ בקרב חברות הייטק בשלב גיוס הכספים שלהן, שכן משקיעים ורגולטורים בעולם מעדיפים פעמים רבות כי החברה בה הם משקיעים תהא במדינה שלהם. רשות המסים מבהירה כי אירוע מכירת המניות לא יהיה אירוע מס (המס על מכירת המניות לחברה הזרה יידחה עד למכירתם ה"אמיתית"), ובכך היא מדרבנת את אותן חברות שלא להעתיק את עצמן למדינה אחרת אלא להקים מעליהן חברה זרה. מטרת המהלך היא לשמור על ה-IP (הקניין הרוחני) של החברות והפעילות הכוללת שלהן בארץ, ולא רק את מרכזי הפיתוח שלהם.

ערן יעקב, מנהל רשות המסים, צילום: עמית שעל ערן יעקב, מנהל רשות המסים | צילום: עמית שעל ערן יעקב, מנהל רשות המסים, צילום: עמית שעל

הקמת החברה הזרה במסלול ירוק מבחינת המיסוי מקלה גם את ההתמודדות עם "העדפת הבית" שמצויה ברפורמה של טראמפ המאפשרת לרשות המסים האמריקאית למסות חברות אמריקאיות על רווחים שלא חולקו המוחזקים בתאגידים זרים. כאשר חברה ישראלית מקימה חברה אמריקאית, מי שתדרש להתמודד עם המיסוי החדש זו החברה האמריקאית ולא המשקיעים עצמם.

המסלול הירוק ייעשה רק מול מדינות להן יש אמנה עם ישראל, כך שמבחינת המיסוי כאשר חברה ישראלית מחלקת דיבידנד למשקיע זר הוא נדרש לשלם מחצית מהמס (15% בד"כ) בארץ וכך גם יהיה מול החברה הזרה שתוקם בעת שיוחלקו לה דיבידנדים, וכאשר זו תחלק דיבידנדים לבעלי המניות המיסוי יהיה רק על בעלי המניות הישראלים כאשר ישראל תתחלק בגביית המס עם המדינה השנייה (במקרה של ארה"ב זו תגבה 25% וישראל 5%) אם כי בכל מקרה חברות ההייטק לרוב אינן מחלקות דיבידנדים.

מנהל רשות המסים ערן יעקב: מסר כי ״המסלול החדש יהווה זריקת עידוד נוספת בהקמת חברות ישראליות בכלל וחברות שלמות עם IP בישראל בפרט, זאת תוך הענקת וודאות , גמישות עסקית וקיצור משמעותי של משך הטיפול בהחלטת מיסוי הנוגעת לשינוי מבנה בעלות״.

תגיות