אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'יי.פי מורגן מוריד ההמלצה על השוק הסיני: "מתכוננים למלחמת סחר כוללת" צילום: שאטרסטוק

ג'יי.פי מורגן מוריד ההמלצה על השוק הסיני: "מתכוננים למלחמת סחר כוללת"

הבנק עדכן את לקוחותיו כי הוא מוריד את דירוג שוק המניות הסיני ל"ניטראלי" מ"תשואת יתר": "אין שום סימן לדעיכה בעימות בין סין לארה"ב, המכסים יפגעו בשיעור הרווחיות של התעשייניות הסיניות"

04.10.2018, 20:24 | שירות כלכליסט

בג'יי.פי מורגן מכינים את השוק לתרחיש הפסימי בכל הקשור למלחמת הסחר, ומתבססים על הנחת עבודה לפיה הצדדים לא יגיעו להסכמות שימנעו את ההידרדרות לעימות כולל.  

קראו עוד בכלכליסט

לנוכח הערכה זו, בבנק מודיעים ללקוחות על הורדת הדירוג על ני"ע של חברות סיניות ל'ניטראלי' מ'תשואת יתר'. בסקירה ששלח ג'יי.פי מורגן ללקוחותיו נאמר כי העימות המואץ בין ארה"ב לסין בענייני הסחר יתחיל להשפיע על כלכלת סין כבר בשנה הבאה. במקביל הוריד הבנק את יעד מדד MSCI סין לסוף השנה, מ-95 ל-85 נק' (עדיין מדובר באפסייד של 9% על המחיר הנוכחי).

"התפרצות מלחמת סחר כוללת היא הנחת העבודה החדשה שלנו לשנת 2019. אין שום סימן של דעיכה בעימות בין סין לבין ארה"ב בטווח הקרוב", כתב אסטרטג שווקים מתעוררים של ג'יי.פי מורגן פדרו מרטינס ג'וניור (Pedro Martins Junior). "המכסים יפגעו בשיעור הרווחיות של התעשייניות הסיניות, יפגעו בתמריצים להשקעה ולהעסקת עובדים – התפתחויות שיובילו לנסיגה בהכנסות ולירידה בצריכה", אמר מרטינס ג'וניור.

ביום שני הודיע היועץ הכלכלי של הבית הלבן לארי קודלו (Larry Kudlow ) כי לא נרשמה התקדמות בשיחות עם סין בענייני הסחר – במסגרת המפגשים שנועדו למצוא פתרונות למשבר. בראיון לפוקס אמר קודלו "שום דבר לא קורה בחזית של סין. אני חושב שיש שיחות שמתנהלות, לא הייתי אומר שמשהו עומד לקרות בזמן הקרוב". עוד אמר קודלו שהסכם הסחר החדש של צפון אמריקה (שלו שותפות ארה"ב, קנדה ומכסיקו) "משדר מסר חשוב לסין, שצפון אמריקה פועלת יחד".

בשבוע שעברנ כנסה לתוקף הוראת המסוי האחרונה של ארה"ב, במסגרתה הטיל הבית הלבן מכס של 10% על מוצרים בשווי של 200 מיליארד דולר המיובאים מסין. ב-17 בספטמבר עדכן הנשיא טראמפ שבמסגרת הוראה זו שיעור המס על המוצרים יעלה ב-1 בינואר ל-25%.

הנשיא דונלד טראמפ , צילום: גטי אימג הנשיא דונלד טראמפ | צילום: גטי אימג'ס הנשיא דונלד טראמפ , צילום: גטי אימג

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ממש כמו פה בארץ השחיתות באמריקה המוסדית מפלצתית
הכלכלה העולמית לא תישאר בת ערובה של אמריקה והבנקאים העולמיים, רוסיה סין ברזיל הודו איראן פשוט הרבה יותר מתורבתים ויצרנים ובלתי תלויים, ולא ייתנו לפאשיסטים לעשות מה שעשו במאה הקודמת. ההסטוריה לימדה אותם והעתיד יהיה טוב כשנבין מי אונסים את המין האנושי לשעבוד מלחמות והרס משאבים ללא תועלת , הסדר העולמי המושחת שמשתוללים את פרפורי המוות שלהם
אסור להאמין לשקרנים פתולוגים כמו הממסד  |  05.10.18
1.
סין חייבת להתקפל, יש להם יותר מדיי לסכן
זה לא ייגמר במכסים, זה ייגמר באמון צרכנים ובאמון משקיעים. אם מפעלים בסין לא יקבלו הזמנות מחשש לריגול או למכסים שישפיעו על מחיר המוצרים בעת אספקתם, הם יתחילו לפטר עובדים, הבנקים יתחילו להתקשר אליהם, ולבסוף חלק מהם יפשטו רגל או יעברו לייצר במקום אחר. סין עוד לא במצב שהיא יכולה לוותר על הייצוא, היא צריכה עוד עשור של צמיחה כדי להיות מעצמה שקולה לארה"ב.
אסף  |  05.10.18