אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נעילה מעורבת בוול סטריט; הזהב ירד ב-1.4% צילום: איי אף פי

נעילה מעורבת בוול סטריט; הזהב ירד ב-1.4%

נאסד"ק איבד 0.7%, דאו ג'ונס עלה ב-0.2%; נתוני מאקרו חזקים גורמים למשקיעים בארה"ב לחשוש מהעלאת ריבית נוספת של הפד; אלפבית נחלשה ב-0.7% על רקע פרסום כי לא דיווחה על תקלה שחשפה מידע של מאות אלפי משתמשים ב-Google+

08.10.2018, 23:04 | כתבי שוק ההון

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

23:00 - המדדים בניו יורק ננעלו במגמה מעורבת. דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, נאסד"ק איבד 0.7%, ומדד S&P 500 סיים ביציבות.

מניית אלפבית, החברה האם של גוגל, איבדה 0.7% בעקבות פרשת דליפת המידע החדשה (ראו בהמשך).

22:00 - דאו ג'ונס ו-S&P 500 עברו לעליות קלות. נאסד"ק עדיין אדום, אך יורד ב-0.5% בלבד.

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-0.1% לרמה של 74.29 דולר לחבית.

מחיר הזהב ירד ב-1.4% לרמה של 1,188.6 דולר לאונקיה.

20:40 - קצוות בדאו ג'ונס: וולגרין מובילה את מדד התעשייה עם עלייה של 2.4%, ויזה בתחתית המדד - נחלשת ב-2.7%. 

אלפבית מוחקת 1.7% מערכה על רקע דיווח בוול סטריט ג'ורנל כי גוגל ידעה על חשיפת המידע של מאות אלפים ממשתמשיה, ולא הודיעה להם. לפי הוול סטריט ג'ורנל, ענקית האינטרנט גילתה באביב האחרון תקלות תוכנה שחשפו מידע של משתמשי הרשת החברתית Google+, אך לא דיווחה עליהן מחשש לפגיעה במוניטין ולחקירה רגולטורית.

19:00 - המדדים המובילים מחזקים את הירידות, ביום שלישי של מגמה שלילית - נאסד"ק מאבד 1.3%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.6%. הטכנולוגיות הגדולות: נטפליקס נסוגה ב-2.4%, אמזון מוחקת 2%. פייסבוק ואפל נחלשות ב-1.3% והחברה האם של גוגל, אלפבית, יורדת ב-0.8%.

"העלאת הריבית האחרונה הראתה שהכלכלה תופסת תאוצה", אמר ברוס ביטלס (Bruce Bittles), אסטרטג ההשקעות הראשי של ביירד. "במבט קדימה, עלולים להיווצר לחצים בעקבות הריבית העולה, העלייה בשכר, השיא של ארבע שנים במחירי הנפט וכן הדולר החזק. אנו ממליצים למשקיעים להתמקד בסקטורים החזקים ביותר, כמו בריאות ותעשייה".

18:35 - נעילה אדומה באירופה: דאקס בפרנקפורט איבד 1.4%, קאק ופוסטי רשמו ירידה של 1.1%. מניות הבנקים רשמו ירידות ניכרות כאשר קומרצבנק בלטה לשלילה ונפלה ב-4.6% בבורסת פרנקפורט.
            

סניף קומרצבנק בפרנקפורט, צילום: בלומברג סניף קומרצבנק בפרנקפורט | צילום: בלומברג סניף קומרצבנק בפרנקפורט, צילום: בלומברג


                      
16:35 - המסחר בניו יורק נפתח בירידות על רקע המגמה האדומה בשווקים הבינלאומיים. דאו ג'ונס ו-S&P 500 נסוגים ב-0.4%, נאסד"ק מאבד 0.7%.

15:35 - צפי לפתיחה שלילית של שבוע המסחר בניו יורק, כאשר המשקיעים חוששים מהעלאת ריבית בארה"ב. החוזים העתידיים על דאו ג'ונס נסוגים ב-0.4%, החוזים על נאסד"ק נחלשים ב-0.3% והחוזים על S&P 500 יורדים ב-0.2%.

שבוע המסחר החדש ייפתח כשהמשקיעים חוששים מהעלאת ריבית של הפד על רקע נתוני מאקרו חזקים. לפי CNBC, ייתכן כי המסחר בבורסות יתנהל ברוגע יחסי כיוון ששווקי האג"ח סגורים לרגל יום קולומבוס. ביום שישי זינקו תשואות האג"ח הממשלתי בארה"ב ל-10 שנים לשיא מאז 2011, אחרי שנתוני התעסוקה הראו חודש נוסף של עלייה בשכר.

                     

יו"ר הפד ג יו"ר הפד ג'רום פאוול | צילום: בלומברג יו"ר הפד ג

              


14:15 - החוזים על הנפט רושמים ירידות על רקע תקוות חדשות לכך שארה"ב תרכך את הסנקציות על ייבוא הנפט מאיראן, וכן לאחר שסעודיה הבטיחה שתייצר מספיק נפט בשביל לחפות על החוסר.

הנפט מסוג WTI נחלש ב-1.4% ל-73.3 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט יורד ב-1.5% ל-82.9 דולר לחבית.

בבית הלבן אמרו ביום שישי כי ישקלו ויתור על הסנקציות על האיראן. הסנקציות האמריקאיות על יבוא הנפט האיראני צפויות, נכון לעכשיו, להיכנס לתוקף ב-4 בנובמבר. וושינגטון מפעילה לחץ על חברות וממשלות ברחבי העולם להפסיק לחלוטין את יבוא הנפט מאיראן.



12:30 - גם הבורסות בארה"ב צפויות להצטרף למגמה השלילית - כך מצביעים החוזים העתידיים על המדדים המובילים. עם זאת, לדברי כלכלני הראל פיננסים, עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי תיפתח בקרוב בארה"ב ולפחות לפי שעה היא צפויה להיות חזקה, בדומה לעונה הקודמת.

"לפי התחזית הנוכחית, החברות ידווחו על עלייה של קרוב ל-10% בהכנסות ומעל 20% ברווח לעומת עונת הדוחות המקבילה אשתקד. החברות האמריקאיות צפויות להראות עוד רבעון חזק, אך מעל זה מרחפת שאלת התמחור ולכן נראה כי לתחזיות 2019 יהיה משקל משמעותי. שוק המניות האמריקאי נראה אמנם מהמעניינים ביותר, אך גם רמות המחירים בו הן מהגבוהות ביותר", סבורים הכלכלנים.

 , צילום: איי פי צילום: איי פי  , צילום: איי פי

10:30 - אירופה מצטרפת לסנטימנט השלילי המדדים המובילים ביבשת מאבדים 0.5% מערכם - בורסות פריז ופרנקפורט מובילות את הירידות. באסיה המסחר ננעל בהובלת שנגחאי שנפלה ב-3.7%. הונג קונג נסוגה ב-1.2%.

"שוק המניות יחווה מימוש ולא יותר מזה", כך סבור יניב חברון האסטרטג הראשי של בית ההשקעות אלומות. "רבים חוששים מסיום גל העליות הארוך ביותר בהיסטוריה, אבל עליית תשואות, עשויה להביא רק לתיקון נוסף בדרך וממש לא לסיומו. עליית התשואות, אכן פוגעת בחברות הנדל"ן כמו גם בתמחורים של חברות מסורתיות יותר המתאפיינות בתזרים קבוע ואלו שצרכי האשראי שלהן גבוהים במיוחד. יחד עם זאת תמחורים נמוכים יותר, אולי יובילו לתיקון בשוק המניות והתאמת מחירים לשלב זה, אבל זהו תרחיש רחוק מאוד מפולת או מסיום גל העליות משנת 2009", טוען חברון.

07:30 - ירידות חדות נרשמות הבוקר בשוקי המניות האסייתים ברקע להחלטת הבנק המרכזי של סין על הורדת יחס הרזרבה של הבנקים - מהלך שמגביר את חששות המשקיעים מגלישה של הכלכלה הסינית למשבר.

בורסת שנגחאי נופלת ב-3% ובורסת הונג קונג מאבדת 0.8% מערכה. ביפן לא מתקיים מסחר בשל חג הספורט והבריאות.

משמעות המהלך של הבנק המרכזי היא לאפשר לבנקים לתת עוד הלוואות לציבור. זאת במטרה להגדיל את הנזילות של הבנקים המסחריים ובכך לתרום לצמיחת המשחק. על פי הודעת הבנק, היחס החדש יחל מה-15 באוקטובר, והוא צפוי לשחרר לבנקים סכום עתק של 1.2 טריליון יואן (175 מיליארד דולר) אשר ישמשו להלוואות.

המדיניות המוניטרית המקלה של הבנק המרכזי מגיעה כאמור על רקע ההחרפה במלחמת הסחר העולמית נגד ארה"ב בראשותו של דונלד טראמפ שממשיך להצהיר כי ינקוט קו נוקשה מול בייג'ינג. לפני מספר שבועות הצהיר הממשל הסיני כי החליט לבטל את השתתפותו בשיחות עם ארה"ב בשל החרפת הסנקציות האמריקניות על ייבוא מוצרים מסין.

 , צילום: גטי אימג צילום: גטי אימג'ס  , צילום: גטי אימג

תגיות