אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אימון מתקדם: לשדרג את ההובי צילום: יונתן בלום

אימון מתקדם: לשדרג את ההובי

לפני שאתם מחליטים לקחת את הספורט קצת יותר ברצינות, הציבו יעדים הגיוניים המתאימים לאורח החיים שלכם

09.10.2018, 08:32 | ארי תדהר

השבוע הודיעה לונה צ’מטאי־סלפטר, אלופת אירופה בריצת 10,000 מטר, עטורת הישגים ומדליות, מחשבת מסלול מחדש ועוברת לרוץ מרתון.

קראו עוד בכלכליסט

כשספורטאית שזכתה במדליית זהב מחליטה לנסות להתחרות במרחק המרתון, השיקולים שלה קשורים בסיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר עבורה להתברג בדירוג המרתוניסטים באוליפיאדה.

אבל לא מעט ספורטאים חובבנים שרוצים לעלות דרגה בסולם ולקחת את הספורט קצת יותר ברצינות - חוטאים למטרה ומשלמים על זה מחיר. הם נשאבים לעיסוק אובססיבי שהוא מעבר להיגיון הבריא, ובמקרים רבים נגרמות להם פציעות.

אלופת אירופה בריצה לונה צ’מטאי־סלפטר, צילום: יונתן בלום אלופת אירופה בריצה לונה צ’מטאי־סלפטר | צילום: יונתן בלום אלופת אירופה בריצה לונה צ’מטאי־סלפטר, צילום: יונתן בלום

בבואנו לעשות צעד שכזה, כדאי שנהיה שקולים. מי שרגיל להתאמן, למשל, לריצות של 5 ק”מ, לא חייב בכלל לעלות לריצה של 10 ק”מ, חצי מרתון או מרתון. אפשר לשפר את היכולות שלנו במרחק נתון בלי להתאמן 10 שעות בשבוע. אחת הדרכים היא להתמיד באימונים ולהעלות עומס על ידי אימונים בעצימות יותר גבוהה, שהם לא בהכרח ארוכים יותר. כך או כך, כל צעד שנעשה - כדאי לעשות אותו בהדרגה ותוך התאמת המטרות שלנו לאורך הדרך.

אך לחובבנים שבינינו כדאי לזכור שגם בריצת 1,500 מטר אפשר לעבוד קשה ולהשתפר. תיהנו מהדרך, קבעו מטרות שאינן קשורות למרחק התחרות בהכרח, התמידו ותקצרו את הפירות.

תגיות