אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת הבנק המחתרתי: 5.5  שנות מאסר לדורון אלעד צילום: אוראל כהן

פרשת הבנק המחתרתי: 5.5 שנות מאסר לדורון אלעד

לפי הכרעת הדין אלעד הפעיל ביחד עם מנחם מגן עסק לא רשום למתן שירותי מטבע בבורסה ליהלומים. שופטת המחוזי טלי חימוביץ' גזרה עליו בנוסף קנס בסך 750 אלף שקל וחילוט בגובה 8 מיליון שקל

08.10.2018, 17:34 | תומר גנון
שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, טלי חימוביץ', גזרה היום עונש של 5.5 שנות מאסר, קנס בסך 750 אלף שקל וחילוט בגובה 8 מיליון שקל על דורון אלעד. אלעד הורשע בגין מעורבותו בפרשת הבנק המחתרתי בבורסה ליהלומים, בעבירות על חוק איסור הלבנת הון, עבירות מס ועבירות שיבוש והשמדת ראיות.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הודעת משרד המשפטים, מדובר בפרשה מסועפת ורחבת היקף בה נחשפה מסכת פעילות עבריינית כלכלית בהיקפי ענק, שנעשתה תוך שימוש במתחם הסגור של הבורסה ליהלומים ברמת גן.

לפי הכרעת הדין, אלעד הפעיל יחד עם מנחם מגן עסק לא רשום למתן שירותי מטבע בבורסה ליהלומים, בין השנים 2011-2005. השניים נתנו שירותי מטבע למאות לקוחות וסיפקו חשבוניות כוזבות בהיקף של מעל למיליארד שקלים, תוך הסתרת פעולותיהם מרשויות המס ומהרשות לאיסור הלבנת הון.

מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן, צילום: אוראל כהן מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן | צילום: אוראל כהן מתחם הבורסה ליהלומים ברמת גן, צילום: אוראל כהן

בנוסף העמידו השניים נכסים פיננסים בחו"ל ליהלומנים ואנשים אחרים, ניכו צ'קים והמירו מטבע בהיקפים ניכרים ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. כמו כן, פעלו לקבלה ולהוצאה של חשבוניות פיקטיביות עבור לקוחותיהם היהלומנים. הנאשם ומגן גם דאגו לשבש את החקירה על ידי הסתרת תיעוד פעילותם העבריינית במקומות מסתור ועל ידי השמדתו. אלעד אף התחמק מתשלום מס הכנסה ומס ערך מוסף שנבע מהכנסותיו מפעילותו.

במסגרת הפרשה הורשע שותפו של אלעד מנחם מגן במסגרת הסדר טיעון ונגזרו עליו 4 שנות מאסר, קנס בסך 125 אלף שקלים וחילוט רכוש בהיקף של מיליוני שקלים. מעורב בולט נוסף בפרשה, מאיר אוחנה, הורשע ונגזרו עליו 7.5 שנות מאסר, קנס של מיליון שקלים וחילוט רכוש בהיקף של מיליוני שקלים.

מפרקליטות מיסוי וכלכלה נמסר כי: "אלעד פעל כחוליה מרכזית בפעילות עבריינית שיטתית שבוצעה תחת מסווה של עסק למסחר ביהלומים בבורסה ליהלומים ברמת גן. במשך 7 שנים אפשרה פעילותו מסכת ענפה של הוצאת וקבלת חשבוניות כוזבות, ניכיון צ'קים, העמדת נכסים והמרת מטבע בסכומי עתק והכל ללא דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון. כל זאת כאשר אלעד גורף לכיסו רווחים בסך מיליוני שקלים מבלי לשלם עליהם מיסים כחוק. אלעד אף השמיד ראיות ופעל לשיבוש חקירה עתידית של רשויות האכיפה. פעילותו, שנעשתה בתחכום רב על מנת להעשיר את כיסו הפרטי על חשבון הציבור כולו, סייעה להוציא כספים מחוץ לישראל וסיכלה את משטר הדיווחים העומד בליבו של חוק איסור הלבנת הון.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הלבנת הון
צריך לבדוק את ברוך בן ברוך ומבשוב שהעבירו עשרות מיליונים וסיבכו את היהלומנים. את משה עובדיה שניצר, גטלר , לבייב , אילן מקמל שיש כבר המון תיקים על הלבנת הון במזרח, יהלומי בראשית,אנשים בעצם ניצלו את השלטונות במשך עשרות שנים , הרי זה פשוט מאוד לבדוק את ההפקדות ולדרוש חשבוניות. כי אין להם חשבוניות על ההפקדות. וכמובן עשרות יהלומנים שעשו העברות כספים לחו״ל וכבר יש להם המון זמן תיקים פלילים שהם בעצמם לא יודעים. בנוסף שמנחם מגן או מאיר אוחנה או דורון אלעד או יוסופוב גבריאל , שהם כבר מזמן עדי מדינה.
אפריים  |  13.10.18
3.
לתגובה 1 ממש מגימן... על רצח לא מקבלים בארץ 100 שנה, כולה כסף שלא שולם עליו מס.
המדינה הזו גונבת אותך בכל דרך ונותנת לך בעיטה בין הרגליים בתור צ׳ופר. הכסף שלך ממן צבא של בנות וכל מיני בטטות שמפחדים שמתקשרים להילחם במשגרי בלונים וכל מיני חרדים טפילים ושאר עובדי ציבור שמנים שחולבים את האזרחים. אפס תשתיות או שירותים אזרחיים אפס. זה שאתה שכיר ממורמר כמו רובנו ואנוכי שחושב שהוא משלם מיסים ותורם לכלכלה אז לא. מי שיש לו דרך לא לשלם מס עושה בחוכמה רק אל תיתפסו.
גיורא  |  09.10.18
לכל התגובות