אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק המט"ח: הדולר עלה ב-0.6% ל-3.64 שקלים צילום: שאטרסטוק

שוק המט"ח: הדולר עלה ב-0.6% ל-3.64 שקלים

היורו התחזק ב-0.3% והשער היציג נקבע על 4.17 שקלים; פרופ' אמיר ירון נבחר לנגיד הבא במקומה של קרנית פלוג

09.10.2018, 17:09 | שיר רייטר

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

השקל נחלש היום (ג') מול הדולר והיורו, על רקע ההכרזה על נגיד בנק ישראל החדש ואחרי החלטת הריבית האחרונה של קרנית פלוג, שהותירה את הריבית בשיעור של 0.1%.

קראו עוד בכלכליסט


הדולר עלה ב-0.6% בשוק המט"ח המקומי והשער היציג נקבע על 3.64 שקלים, היורו התחזק ב-0.3% מול מקבילו הישראלי והיציג נקבע על 4.17 שקלים. בשווקים הבינ"ל מתחזק הדולר ב-0.2% מול המטבע האירופי וצמד המטבעות הבכירים נסחר ב-1.15 דולר ליורו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון הכריזו על מינויו של פרופ' אמיר ירון כנגיד החדש שיחליף את פלוג המכהנת בתפקיד מאז שנת 2013. נתניהו וכחלון מעוניינים לאשר את המינוי בממשלה כבר ביום ראשון הקרוב כאשר המינוי יידרש גם לאישור הוועדה למינויי בכירים (ועדת גולדברג).

          

נגידת בנק ישראל היוצאת קרנית פלוג, צילום: בלומברג נגידת בנק ישראל היוצאת קרנית פלוג | צילום: בלומברג נגידת בנק ישראל היוצאת קרנית פלוג, צילום: בלומברג

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג מסרה אתמול את ההחלטה האחרונה שהתקבלה במסגרת כהונתה: הנגידה והוועדה המוניטרית של הבנק החליטו להותיר את הריבית על כנה בשיעור של 0.1%, הנשמר מאז מרץ 2015.

פלוג התייחסה לביקורת על הריבית הנמוכה ואמרה כי "אני סבורה שבמבחן הזמן התברר ויתברר שקיבלנו את ההחלטות הנכונות מתוך ראייה אחת בלבד: טובת המשק והאזרחים בטווח הארוך. הריבית הנמוכה שהנהגנו תרמה תרומה משמעותית לצמיחת המשק ומנגד לא התפתינו וגם לא נאלצנו לנקוט צעדים חריגים שהרבה מאוד בנקים מרכזיים נאלצו לנקוט".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
תגובה ל-9: זו כתבה על בנק ישראל לא על שר האוצר
חלק מתפקידו של הנגיד הוא ייעוץ לראש הממשלה כך שיש לו תפקיד מכריע כי התפקיד שלו כפול וגם הוא תפקיד ביצועי. נראה שבנק ישראל עובד על אוטומט. אין לו תפישה של "שיבוש". השיטה של בנק ישראל צפויה. במשך 5 שנים הכחישו שיש קשר בין הריבית הנמוכה לעלייה במחירי הדירות ואמרו שצריך יותר דירות בשוק (שזה כמובן לא נכון והטלת האתגר רק על הממשלה - כחלון) בנק ישראל שובוי בקונספציה שאנחנו מנהים כלכלת אי שמושפעת מסופות כלכליות. כלומר לישראל אין פריבילגיה שבנק ייפול. ולמה? כי תיק המשכנתאות הוא בסיכון. הכל לא אמיתות מחקריות. ישראלים משלמים משכנתה וגם בתסריטי אימה ל 10 עד 20 אחוז של לווים חדלי פרעון יש מי שירכוש את הדירות והבנקים מספיק חזקים. המשק הישראלי מוטה ייצוא והמאבק המלאכותי מול הדולר לא הצליח. השקל עדיין חזק ובנק ישראל רכש כבר 120 מיליארד דולר. אם אתה עושה עוד מאותו הדבר ומקבל את אותה התוצאה כנראה שאתה אידיוט. ואת זה אמר גאון אמיתי איינשטיין: אי־שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות. זו פלוג והרובוטים של בנק ישראל עם משכורות מנופחות ותארים מלפני 60 שנה. כל אחד שם הוא has been
רועי  |  10.10.18
9.
תגובה ל"פלוג סגרה את עתיד הילדים שלנו"
מדוע אתה מאשים את קרנית פלוג בלבד שבמדיניותה העשירה את העשירים והעניים הפכו ליותר הרי איפה האחריות של ראש הממשלה ודר האוצר הרי הם לא התנגדו למדיניותה של פלוג ונתנו לה גיבוי. ואם רוב העם נהיה עני יותר אז מדוע ימשיך ויצביע עבור ביבי הרי לטענתך הוא דואג לעשירים.
מני  |  10.10.18
6.
פלוג סגרה את העתיד של הילדים שלנו
אולי על הנייר היא רואה שעשתה נכון למשק אבל בפועל לטווח הארוך סגרה את העתיד של דור שלם. כסף זול וריבית נמוכה הם תמיד טובים למשקיעים ולאנשים שיש להם. לכן הפערים רק מתרחבים. בתקופתה יש את העברת ההון הגדולה ביותר מהעניים לעשירים שזו התוצאה הגרועה ביותר. כלומר אנחנו במשחק סכום אפס. אלו שרכשו דירות ויכלו להשקיע את כספם בנדלן הרוויחו פעמיים: גם 50 אלף משקיעים השתלטו על השוק. גם התעשרו. ועושרם הוא על חשבון החלש ולא על חשבון המדינה (עולם הפשע גם מושקע בנדל"ן אבל הוא לא היחיד שמניע אותו) אם המשטרה ורשויות המס יבדקו כל קבלן וכל דירה (מכירים big data?) יקבלו את התמונה של ההון השחור. המשק הישראלי הוא פיקציה. יש את סקטור ההי טק ויש את הנדל"ן. כל השאר עבדים במשכורות זעומות. ההישגים של בנק ישראל: 50% מהישראלים העובדים לא מגיעים למדרגת המס הראשונה. עשירון עליון בישראל זה אדם שמרוויח 30 אלף ברוטו- כלומר נחשב ל"עשיר". כרסום מתמשך במעמד הביניים קניית מט"ח על אוטומט בלי שהדולר אפילו זז מילימטר לעומת השקל ריבית נמוכה כמו אוטומט בלי להבין את המשמעות ארוכת הטווח על האדם ולא על "הבנקים" שהם מספיק חזקים.
רועי  |  09.10.18
לכל התגובות