אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריורטק מציגה: משהו מוזר קרה בדרך למינוי הדח"צ החדש

פריורטק מציגה: משהו מוזר קרה בדרך למינוי הדח"צ החדש

מיולי מתנהלת חברת המעגלים המודפסים בלי דירקטור חיצוני ובצל ביקורת המוסדיים על ההנהלה. ועדת איתור מס' 2 הגיעה בדיוק לאותה בחירה של ועדת איתור מס' 1 שפוזרה, ובעיקר פסלה את המועמד של ילין לפידות. היו"ר רפי עמית: "אין לנו עניין במלחמות עם המוסדיים"

11.10.2018, 06:26 | יניב רחימי

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בשבוע הבא תציין חברת פריורטק התנהלות בת שלושה חודשים ללא דירקטור חיצוני. ב־15 ביולי סיימה אורית סתו את כהונתה כדח"צית בתום תשע שנים בתפקיד, ומאז מתקשים בחברה למלא את מקומה. אסיפה שזומנה לשבוע שעבר, לאישור מינויו של דח"צ חדש, נדחתה למועד לא ידוע — "לצורך מיצוי דיונים עם בעלי המניות", כך לשון הדיווח.

קראו עוד בכלכליסט

אין זו הפעם הראשונה שפריורטק דוחה אסיפת בעלי מניות שעל סדר יומה מינוי דח"צ, ועובדה זו מעידה על חילוקי הדעות מאחורי הקלעים בין החברה לבין חלק מבעלי המניות שלה.

                 

           

מערכה ראשונה:

ועדת איתור ראשונה

סאגת מינוי הדח"צ בפריורטק, המתמחה במעגלים מודפסים וסמיקונדקטורים באמצעות החברות־הבנות שלה, החלה במאי האחרון. חודשיים לפני סיום כהונתה של סתו מינה דירקטוריון החברה ועדה מקרב חבריו לאיתור דח"צ. הוועדה קיימה מספר דיונים, ובמסגרתם בחנה קורות חיים של יותר מ־15 מועמדים ונפגשה עם חלקם. אחד מהם היה רן גריצרשטיין, שמועמדותו הוצעה בידי בית ההשקעות ילין לפידות, המחזיק בכ־6% ממניות פריורטק.

בסוף תהליך האיתור הגיעו חברי הוועדה למסקנה שהמועמד הראוי ביותר לתפקיד הדח"צ הוא יהונתן רגב. הם המליצו לדירקטוריון פריורטק להציע לבעלי המניות את מועמדותו של רגב, על סמך התרשמותם מניסיונו המקצועי והתעסקותי העשיר, מאישיותו ומנתונים אישיים נוספים שלו.

מערכה שנייה:

אנטרופי מתערבת

לאחר פרסום הזימון לאסיפה כללית מיוחדת של בעלי המניות, שעל סדר יומה מינוי הדח"צ, נתקלה פריורטק באנטרופי שירותי מחקר כלכלי. חברת הייעוץ טענה כי הרכב הוועדה לאיתור הדח"צ צריך היה לכלול רק דירקטורים בלתי תלויים, ולנוכח העובדה שהרכבה המקורי של הוועדה כלל גם את נציג ההנהלה ובעל השליטה, יותם שטרן, הליך האיתור שבוצע אינו אופטימלי.

בפריורטק יישרו קו עם אנטרופי, ביטלו את האסיפה שזומנה והקימו ועדה חדשה לאיתור דח"צ. שניים מהחברים בוועדה החדשה היו הדח"צית אסנת הלל־פיין והדירקטור הבלתי תלוי אלכס קורנהאוזר. אך עוד בטרם החלה הוועדה בהרכבה החדש במלאכת איתור המועמד המתאים גיבשו צמד הדירקטורים הללו את הפרופיל של האדם שיתאים, לדעתם, לכהונה כדח"צ, וזאת בהתאם לטיוטת דו"ח ממשל תאגידי שהוגשה בידי אנטרופי ייעוץ ממשל תאגידי.

מערכה שלישית:

ועדת איתור שנייה

במסגרת הליך האיתור המחודש בחנו חברי הוועדה בהרכבה החדש את קורות החיים של כל 16 המועמדים שהוצעו לתפקיד הדח"צ ונבדקו בידי הוועדה בהרכבה המקורי. פרטיהם של 10 מועמדים התקבלו מאנטרופי ייעוץ, שלושה מועמדים הגיעו בהמלצת הדירקטוריות החיצוניות בחברה ושלושת המועמדים הנוספים פנו לפריורטק באופן עצמאי. הוועדה קיימה דיון על אודות המועמדים, על בסיס קורות החיים שלהם, ואף קיימה ראיונות אישיים עם שניים מהם, שהגיעו לישורת האחרונה.

והנה, בסופו של הליך האיתור השני, שוב גבר רגב על שאר המועמדים לכהן כדח"צ בדירקטוריון. חברי ועדה מס' 2 הגיעו פה אחד למסקנה, כי בהתאם לפרופיל הדירקטור החיצוני הרצוי שגיבשו בלט רגב מעל כלל המועמדים האחרים.

מערכה רביעית:

למה רגב כן וגריצרשטיין לא

חברי ועדת האיתור של פריורטק מנו כמה סיבות שהובילו אותם למסקנה שרגב הוא המועמד הראוי ביותר לתפקיד. כך, לדוגמה, זקפו חברי הוועדה לזכות רגב — שכיהן בעבר כסמנכ"ל התפעול של חברת פינרג'י והיה מנכ"ל חברת אבנט — את ניסיונו המקצועי והניהולי. הם גם ציינו את העובדה שרגב כיהן, ועדיין מכהן, כדירקטור בכמה חברות פרטיות וציבוריות, ובהן פועלים אי.בי.אי וארן מחקר ופיתוח.

לבסוף, מקנחת ועדת האיתור של פריורטק ואומרת: "חברי הוועדה התרשמו מאישיותו הנעימה של מר רגב, וסברו כי הוא ישתלב היטב במרקם האנושי המרכיב את הדירקטוריון שלה".

באשר לגריצרשטיין (מהמערכה הראשונה), חברי הוועדה סברו שקיים ספק באשר למידת ההתאמה של כשירותו המקצועית לצורכי החברה ולפרופיל הדירקטור החיצוני הרצוי לה. לשיטתם, המועמד מטעם ילין לפידות אינו עומד באמות המידה של הניסיון הנדרש, הן בתחומי פעילות החברה והן בכשירויות החשבונאיות והפיננסיות וביכולתו לסייע לחברה — לרבות בשוק ההון. גם כאן מסיימת הוועדה בנימה אישית: "חברי הוועדה סברו כי קיים ספק בנוגע למידת הצלחת השתלבותו בעבודת הדירקטוריון".

מערכה חמישית:

היו"ר חותר להבנות

אפשר להתרשם שחברי ועדת האיתור רואים במועמד של ילין לפידות סוג של טראבל מייקר — דירקטור בעל פוטנציאל להזיז את הגבינה של פריורטק. וזה, כפי הנראה, אינו מקרי.

מאחורי דרישת בעלי המניות לשלב בפריורטק דח"צ שהם המליצו עליו עומדות שתי סיבות מרכזיות. ראשית, בעלי השליטה בחברה מחזיקים רק ב־33.57% ממניות החברה. למעשה, מרבית המניות מוחזקות בידי המוסדיים (28.55%) והציבור (37.88%). שנית, חלק מבעלי המניות טוענים שהנהלת החברה אינה עושה די כדי להציף ערך לכלל בעלי המניות.

אחת הטענות היא שפריורטק מעולם לא חילקה דיבידנדים, ולכן לא יכולים בעלי מניות שאינם מועסקים בה ליהנות באופן ישיר מפירות הצלחתה. סוגיה נוספת שעולה מכיוונם של הגופים המוסדיים היא שפריורטק נסחרת בדיסקאונט של עשרות אחוזים ביחס לשווי הנכסי הנקי שלה (NAV). המוסדיים היו רוצים לראות את החברה מוכרת מניות של קמטק, בתקווה שהמהלך יביא לסגירת הפער בין שווי השוק הנמוך של פריורטק לשווי הנכסי הנקי שלה.

משיחות עם גופים מוסדיים ומשקיעים שמחזיקים במניית פריורטק עולה שחלקם חשים חוסר שביעות רצון מתפקוד ההנהלה. אך אין כוונה לחולל מהפכה בדירקטוריון, אלא למנות דח"צ שזהותו תיקבע בידי הציבור, והוא ייקח חלק בפיקוח על ההנהלה.

יו"ר פריורטק ואחד מבעלי השליטה בחברה, רפי עמית, התייחס בשיחה עם "כלכליסט" לטענות המוסדיים. "לא נוח לי עם חלוקת דיבידנד, כשיש לנו חוב למיטב דש ולפימי. הצפת ערך לא עושים מהיום למחר, וזה לא חכם למכור מניות של חברות־בנות בצורה היסטרית".

עמית מציין כי בשנה האחרונה הציפה פריורטק ערך בכל תחומי הפעילות, והוא מתייחס לזינוק בשווי המניות של החברות־הבנות. קמטק עלתה מתחילת השנה ב־46%, ופי.סי.בי טיפסה ב־19% לאחר שקרן פימי נהפכה לבעלת השליטה בה. עמית מתייחס גם לעסקה שבמסגרתה קיבלה פריורטק 20 מיליון דולר ממימוש חלק מאחזקותיה באמיטק.

לסיכום אמר עמית: "קבענו פגישה לשבוע הבא עם בעלי המניות, ואנחנו הולכים להגיע להבנה עם המשקיעים. אין לנו עניין במלחמות".

תגיות