אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הראלי הקצר, המשקיעים צופים עתיד מר לסוכר: "הפיל בחדר - הודו" צילום: בלומברג

למרות הראלי הקצר, המשקיעים צופים עתיד מר לסוכר: "הפיל בחדר - הודו"

מחיר הסחורה עלה בשבוע האחרון על רקע התחזקות המטבע בברזיל, הנחשבת ליצרנית המובילה בעולם; ואולם הודו, היצרנית השנייה בגודלה, צפויה להגדיל את ייצור הסוכר, ולהבטיח בכך שנה נוספת של עודף היצע

12.10.2018, 13:03 | בלומברג
הסוכר אמנם נהנה השבוע מהראלי הגדול ביותר שלו מזה עשור, אך זה לא מספיק כדי לשכנע את הסוחרים והמשקיעים שהסחורה שרשמה את הביצועים הגרועים ביותר בשנים האחרונות בדרך לקאמבק.

קראו עוד בכלכליסט

העלייה שרשם הסוכר נבעה מהתחזקות המטבע בברזיל, הנחשבת ליצרנית המובילה בעולם. אך עדיין, סוכר נחשב לאחת הסחורות עם הביצועים הגרועים ביותר השנה, והדעה הרווחת בקרב הסוחרים, הברוקרים והאנליסטים היא שהמחירים לא יטפסו עוד הרבה למעלה.

התחזית הזהירה נובעת בעיקרה בגלל המצב בהודו. היצרנית השנייה בגודלה צפויה להגדיל את כמויות הסוכר שהיא מייצאת ובכך להבטיח שנה נוספת של עודפים. זאת במקביל להתגברות המודעות לסכנות הבריאותיות הנלוות לסוכר הובילה לירידה בצריכת הסוכר במערב.

"אני כלל לא בטוח שיש אור בקצה המנהרה", אמר ג'ון סטנספילד, מחברת המסחר בסחורות גרופ בסופקס. "הפיל בחדר הוא בהחלט הודו".

סוכר, צילום: בלומברג סוכר | צילום: בלומברג סוכר, צילום: בלומברג

הסוכר הצליח להתאושש משפל של עשור אליו נפל באוגוסט, ורשם עליות במשך שמונה ימים רצופים עד חמישי, על רקע התחזקות הריאל שהחליש את היצוא הברזילאי. העליות התמתנו מעט מאז, וחוזים עתידיים נסחרו ביום חמישי במחיר של 13.02 סנט לפאונד סוכר.

לפי התחזית שפרסמה חברת סופקס, ההיצע העולמי של סוכר יעקוף העונה את הביקוש ב-5.8 מיליון טונות, זאת לאחר עודף עצום של 11.8 מיליון טונה בשנה שעברה. הסיבה העיקרית לכך היא ייצור מוגבר במדינות כמו הודו ותאילנד.

"השוק היה בגירעון לולא הודו", הסביר טום מקניל מגרין פול. "בסופו של דבר הרוב יהיה תלוי באופן שבו הכורים יוציאו לפועל עסקאות, באופן בו הממשלה תשלם את הסובסידיות ובתגובה של השווקים העולמיים".

עם זאת, יש סימנים לקיצוצים בייצור על רקע סגירת בתי זיקוק מצ'ילה ועד לסוריה. הצמצומים היו משמעותיים בברזיל, שם מזג האוויר היבש פגע בייבול וחלק מהמפעלים עברו לייצור אתנול שהוא רווחי יותר עבורם. אזור הגידול העיקרי בברזיל צפוי להפחית את התפוקה ב-25% העונה, כך לפי חברת המחקר אוניקה.

בצורות ומזג אוויר חם פגעו בייבול גם באירופה. לפי ההערכות, הייצור ביבשת יירד ב-10% העונה. 

תגיות