אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין תהפוך השנה ליבואנית הגז הגדולה בעולם צילום: איי אף פי

סין תהפוך השנה ליבואנית הגז הגדולה בעולם

העלייה בביקוש לגז טבעי בעקבות המדיניות של בייג'ינג לצמצום השימוש בפחם, הביאה את סין לעקוף את יפן כיבואנית המובילה בעולם. אשתקד העפילה סין מהמקום השלישי לשני והותירה מאחור את דרום קוריאה

14.10.2018, 22:42 | שירות כלכליסט

סין תהפוך השנה ליבואנית הגז הטבעי הגדולה בעולם, ותעקוף לראשונה את יפן — כך דיווח אתר החדשות ניקיי.

קראו עוד בכלכליסט

עד אוגוסט השנה ייבאה סין 57.18 מיליון טונות גז טבעי, לעומת 56.45 מיליון טונות שייבאה יפן. בשנה שעברה עקפה סין את דרום קוריאה והפכה ליבואנית הגז השנייה בחשיבותה בעולם.

סוכנות האנרגיה העולמית (IEA) העריכה ביוני השנה כי סין תהפוך ליבואנית הגז הטבעי הגדולה בעולם רק ב־2019, אך המדיניות האגרסיבית של בייג'ינג לגיוון מקורות אנרגיה, כחלק מהמאבק בשינוי אקלים, האיצו את התהליך. סין היא פולטת הפחמן הדו־חמצני הגדולה בעולם, וכ־60% מהאנרגיה שלה מגיעים משריפת פחם. במונחים אבסולוטיים, סין שורפת יותר פחם מדי שנה מאשר שאר מדינות העולם יחדיו.

בדצמבר אשתקד פרסם נשיא סין שי ג'ינפינג תוכנית לריסון פליטות פחמן דו־חמצני, כשהיעד הוא להפחית ב־20% את הפליטות עד 2020, ביחס לרמה שנרשמה ב־2015.

נשיא סין שי ג נשיא סין שי ג'ינפינג | צילום: בלומברג נשיא סין שי ג

ספקית הגז הטבעי המובילה לסין היא טורקמניסטן, שצינור שיוצא מתחומיה הוביל 34.5% מכמות הגז שסין ייבאה בשנה שעברה. ואולם, רוב יבוא הגז הטבעי לסין נעשה במיכליות, כשהוא בצורתו הנוזלית. להערכת בלומברג ניו אנרג'י פייננס (BNEF), יבוא הגז הטבעי הנוזלי לסין יגיע ל־82 מיליון טונות ב־2030, זאת לעומת כ־38.18 מיליון טונות בשנה שעברה.

נאוהירו נימורה, שותף בחברת הייעוץ Market Risk Advisory אמר לניקיי כי "הסבירות שהסחר העולמי בגז טבעי יושפע מיידית מהזינוק בביקוש בסין היא נמוכה, כי השוק פועל על חוזים ארוכי טווח". נימורה ציין עוד כי הביקוש לגז טבעי צפוי לעלות אם בוועידת האקלים COP24 שתיערך בפולין בדצמבר יושגו הסכמות על יעדי פליטת פחמן חדשים. 

תגיות