אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנפקת אלוג'ן של בלדגרין צפויה להיות הגדולה זה עשור בביוטק צילום: Libby Greene

הנפקת אלוג'ן של בלדגרין צפויה להיות הגדולה זה עשור בביוטק

אם חתמי ההנפקה יממשו בתוך 30 יום את האופציה שלהם לרכישת מניות, תעקוף החברה הציבורית החדשה של המדען־יזם את השיאנית הקודמת מ־2015. המשקיעים נתנו אמון באריה בלדגרין ובשותפו דייויד צ'אנג ביום של מפולת בוול סטריט

15.10.2018, 10:19 | דרור רייך

ההנפקה של חברת הביוטק אלוג'ן תרפיוטיקס (Allogene Therapeutics) עשויה להתברר כראשונה בהיקפה בעשור האחרון. אף שהיא התרחשה ביום של מפולת בוול סטריט, ביום חמישי האחרון, היא הוכיחה כי תחום הביוטק חי ובועט מאוד. אך יותר מכל היא הוכיחה ששוק ההון מאמין בטכנולוגיית תאי ה־T לטיפול בסרטן — ובעיקר הוא מאמין בצמד המדענים־יזמים שייסדו את החברה, פרופ' אריה בלדגרין ופרופ' דייויד צ'אנג.

קראו עוד בכלכליסט

          
אריה בלדגרין, צילום: Todd Cheney / UCLA Photography אריה בלדגרין | צילום: Todd Cheney / UCLA Photography אריה בלדגרין, צילום: Todd Cheney / UCLA Photography

              
מפתחת טיפול אימונותרפי נגד סרטן

מפתחת הטיפול נגד סרטן הונפקה בנאסד"ק לפי שווי שוק של 2.2 מיליארד דולר, כשהנפיקה לציבור 18 מיליון מניות במחיר של 18 דולר למניה וגייסה 324 מיליון דולר. היקף הגיוס הוגדל משמעותית לאור הביקוש — ממחיר של 16 דולר למניה לרף הגבוה של 18 דולר למניה.

אחת הסיבות להיקף הפנטסטי של ההנפקה היא הצמד שמוביל את אלוג'ן, בלדגרין כיו"ר וצ'אנג כמנכ"ל. השניים ניהלו עד אוגוסט 2017 את חברת הביוטק קייט פארמה, שנמכרה לגיליאד תמורת 12 מיליארד דולר. "זו הזדמנות ענקית", אמר בלדגרין ל"אינדיפנדט ניוז". "עד כה לא ראיתי חברה שמתמחה כולה באימונולוגיה, ואנחנו רוצים להוביל את השוק הזה".
             

צוות אלוג צוות אלוג'ן תרפיוטיקס בהנפקת החברה בנאסד"ק ביום חמישי האחרון | צילום: Libby Greene צוות אלוג


          

אלוג'ן העניקה לחתמי ההנפקה, ובהם גולדמן זאקס וג'יי.פי. מורגן, אופציה לרכישת 2.7 מיליון מניות באותו מחיר במשך 30 ימים נוספים. אם החתמים יממשו אופציה זו, תהפוך ההנפקה לגדולה ביותר בתחום הביוטק בעשור האחרון. אקסוונט סיינסז (Axovant Sciences) ביצעה הנפקה גדולה ממנה, כשגייסה 362 מיליון דולר ב־2015. אחריה נמצאות ג'ונו תראפיקס, שגייסה 304 מיליון דולר; דנלי תרפיוטיקס שגייסה 287 מיליון דולר; ורוביוס תרפיוטיקס שגייסה 277 מיליון דולר.

מניית אלוג'ן החלה להיסחר בבורסת נאסד"ק ב־11 באוקטובר תחת הסימול ALLO וזינקה בשני ימי המסחר הראשונים שלה (חמישי ושישי) בשיעור מדהים של 49%.

אלוג'ן, שמקום מושבה בסן פרנסיסקו, עוסקת בפיתוח סוג חדש של טיפולים נגד סרטן באמצעות תאי T — תאי החיסון של הגוף. הטיפול כרוך בהנדסה מחדש של התאים האלה, הנלקחים מהחולים עצמם, בתהליך שמאמן אותם וממקד אותם בהשמדת תאים סרטניים. תאי ה־T, העוברים את הליך השדרוג במעבדה, מוחזרים לאחר מכן לגוף החולה. הטיפול הזה כבר הראה הצלחה בחולים עם סרטן הדם.

הטכניקה של הוצאת תאי T והחזרתם לגוף החולה אינה חדשה, אך תחום האימונותרפיה נחשב לגולת הכותרת בתחום הטיפול בסרטן.

   , צילום: Libby Greene צילום: Libby Greene    , צילום: Libby Greene

               

אלוג'ן שואפת לטפל בחולה באמצעות תאים של תורם

החברות נוברטיס וקייט פארמה כבר קיבלו אשתקד אישור לביצועה ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). אך בניגוד לשתי החברות, שואפת המתודולוגיה של אלוג'ן ליצור "גרסת מדף" של טיפול בתאי T. כלומר, הטיפול אמור להיעשות באמצעות תאי חיסון של תורם, במקום שימוש בתאי ה־T של החולה עצמו. שיטה זו אמורה גם להפחית את מספר התהליכים הפולשניים בחולי הסרטן וגם לחסוך בעלויות הטיפול.

אך בניגוד לקייט פארמה, שכבר קיבלה אישור עקרוני לטיפול נגד סרטן הדם, אלוג'ן עדיין נמצאת בשלב הניסויים, ומקווה להתחיל את שלב 2 בניסוי בחולי סרטן הדם במהלך 2019.

בלדגרין, רופא בהכשרתו, למד בהרווארד, חי בארה"ב ופועל כיום בתחום הלוהט ביותר בתעשייה הרפואית. הוא התחתן עם יורשת מיליונים ונהפך ליזם סדרתי ולאיש עסקים, שמכר חברות במאות מיליוני דולרים. בלדגרין, שכיהן בדירקטוריון טבע מ־2013 ואמור היה לעמוד לבחירה מחדש לדירקטוריון בשנה הבאה, פרש ממנו במפתיע בינואר 2017.

בחברת יורוג'ן בלדגרין כבר מממש:

ההנהלה מימשה אופציות ב־1.3 מיליון דולר

חברה נוספת של אריה בלדגרין, שהונפקה במאי אשתקד בנאסד"ק, היא יורוג’ן פארמה (UroGen Pharma) מרעננה, המפתחת ג'ל כימי לטיפול בסרטן בדרכי השתן. יורוג'ן הונפקה לפי שווי שוק של 155 מיליון דולר אחרי הכסף.

נכון להיום, מגע הזהב של בלדגרין העניק לה תג שווי של 710 מיליון דולר, כלומר תשואה של 360% בתוך כשנה וחצי. העלייה החדה במניה הביאה למימושי אופציות בידי בכירי החברה, שרכשו בשבועות האחרונים מניות בהיקף כולל של 1.35 מיליון דולר.

בלדגרין, המכהן כיו"ר יורוג'ן, מימש פעמיים אופציות למניות: 10 אלף אופציות לרכישת מניות במחיר מימוש של 17.67 ו־20 אלף אופציות נוספות לרכישת מניות במחיר מימוש של 43.67 דולר.

המניה נסחרת היום במחיר של 44.76, כך שההשקעה של בלדגרין מסתכמת ב־1.05 מיליון דולר. מנכ"ל יורוג'ן רון בן צור רכש 4,430 מניות לפי מחיר של 45 דולר, כלומר 200 אלף דולר, ו־1,000 מניות נוספות לפי מחיר של 45.73 דולר (46 אלף דולר) נרכשו בידי סמנכ"ל הכספים Peter P. Pfreundschuh. המדען הראשי של החברה, מארק שונברג, רכש 1,121 מניות במחיר 44.86, כלומר ב־50 אלף דולר.

יורוג'ן פארמה פועלת בשוק המחלות האורולוגיות שטרם נמצא להן טיפול, תוך התמקדות באורו־אונקולוגיה. היא מעסיקה 42 עובדים ברעננה. טכנולוגיית השחרור המתמשך שיורוג'ן מפתחת מאפשרת חשיפה ארוכה יותר לטיפול — הליך ההופך אותו ליעיל יותר.

תגיות