אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"סין רוצה שישראל תהיה חלק מההגמוניה שלה" צילום: עמית שעל

"סין רוצה שישראל תהיה חלק מההגמוניה שלה"

אמיר גל אור, שותף מנהל בקרן אינפיניטי אמר בכנס פסגות 360 של כלכליסט שמלחמת הסחר בין ארה"ב לסין תוביל את העולם ליצירת שתי מערכות; "20 שנות מלחמה קרה כלכלית מתחילות עכשיו, ולדעתי זה אפילו עמוק יותר"

15.10.2018, 11:50 | צלי גרינברג
"סין נמצאת בסופו של עידן ובתחילתו של עידן חדש. הגעתי אתמול מביינג'ינג, ומתרחשת שם דרמה גדולה". כך אמר אמיר גל אור, שותף מנהל בקרן אינפיניטי, במסגרת כנס פסגות 360 של כלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

"הדבר הרבה יותר משמעותי ממלחמת סחר ומאבק על הגמוניה, זה עידן שיביא אותנו למצב של שתי מערכות עם סטנדרטים שונים - אחת בהובלה אמריקאית והשנייה בהובלה סינית. לא מדובר במדינה שמחפשת שיתופי פעולה, אלא בכזו שתנסה להקים באופן עצמאי מערכת מקבילה בכל תחום".

גל אור אמר כי מדובר בתהליך הדרגתי, שמשמעותי מאוד גם לשווקים הפיננסים. "זה לא הולך להיעלם. 20 שנות מלחמה קרה כלכלית מתחילות עכשיו, ולדעתי זה אפילו עמוק יותר".
         

אמיר גל אור בכנס פסגות 360 של כלכליסט, צילום: עמית שעל אמיר גל אור בכנס פסגות 360 של כלכליסט | צילום: עמית שעל אמיר גל אור בכנס פסגות 360 של כלכליסט, צילום: עמית שעל

              

סין ביצעה שינוי פוליטי מהותי לפני מספר חודשים, כשהקונגרס שינה את התקנון כך שאין הגבלת זמן כהונה לנשיא סין, בשונה מההגדרה הקודמת לכהונה של חמש שנים. "כיום כולם צריכים להתכנס תחת אדם אחד, וזה משנה מבנה פוליטי. הקו בין הממשלתי והפרטי הפך להיות מאוד מטושטש".

לדברי גל אור, הביקור של יד ימינו של נשיא סין לישראל משמעותי מאוד. "הוא כמעט לא יוצא מסין, כך שזה מעיד על החשיבות של ישראל לסין, וגם מייצר אתגרים לאמריקאים".

"הנשיא שואף לכך שתחת ההנהגה של סין יתכנסו 86 מדינות, ואנחנו אחת מהמדינות. ישראל בקשר עמוק ביותר עם ארה"ב, אך מבחינת הסינים אנחנו צריכים להיות חלק מההגמוניה שלהם. אז יש מתח גם בישראל".  

בסין יש נטייה בשנים האחרונות להסתכל דווקא על השכבות הנמוכות ולפנות ישירות אליהם. מדובר בכ-70% מהאוכלוסייה, לכן התמיכה במנהיג סין מאוד גבוהה ולא צפויה התנגדות להובלה הנוכחית.

בהתייחסו למדיניות האמריקאית, ציין גל אור כי גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא הולך לשום מקום. לפי גל אור, גם אם תהיה עסקת סחר כדי לאזן את המדינות, היא תהיה זמנית בלבד ולא תישאר לאורך זמן.

גל אור התייחס לשיתוף הפעולה הפוטנציאלי בין סין לישראל. לדבריו, סין רוצה להמציא הכל לבד תחת סטנדרט סיני או הובלה סינית ולכן מרכזי פיתוח יוצרים הזדמנות מול ישראל. "חברות יצטרכו לבחור אם הן מהמרות על סין או על ארה"ב". 

גל אור ציין כי תחומי הרפואה והחינוך, שאינם נושאים בעלי רגישות גיאופוליטית, יכולים להוות הזדמנות. "בסין מעוניינים מאוד להעלות את התחומים הללו לרמה העולמית והחדשנות בנושא מאוד מעניינת אותם".

"סין בונה עצמה מחדש", סיכם גל אור, "והכל צריך להיות אחרת בעקבות העימות העמוק. סין הפכה לבית החרושת של העולם. כשהאמריקאים התחילו להציג אותה לא כהרמונית אלא כמשתלטת על העולם, הסינים נדהמו. הם נסוגו אחורה וחושבים איך הם עומדים לצאת מזה כשהעולם מסתכל עליהם אחרת".

תגיות