אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציגי האוצר והשוטרים מתקדמים לקראת הסכמות במתווה משכורות השוטרים צילום: אוהד צויגנברג

נציגי האוצר והשוטרים מתקדמים לקראת הסכמות במתווה משכורות השוטרים

המדינה תכיר בדרישת השוטרים לתוספת "היעדר ביטחון תעסוקתי" הזהה לתוספת שמקבלים אנשי הקבע בצה"ל ואף תענה לדרישת השוטרים לקבל החזרים על סעיף זה משנת 2006 בסך שבעה מיליארד שקל

15.10.2018, 17:09 | עמרי מילמן

המדינה תכיר בדרישת השוטרים לתוספת "היעדר ביטחון תעסוקתי" אותה מקבלים אנשי הקבע בצה"ל ואף תענה לדרישת השוטרים לקבל החזרים על סעיף זה משנת 2006 בסך שבעה מיליארד שקל. כך עולה ממסמך שהגיע לידי "כלכליסט". לפי הסיכום המתגבש 1.2 מיליארד שקל יעברו לטובת המשרד לביטחון פנים כבר בשנה הבאה, מה שיגרור קיצוץ נרחב בבסיס של יתר תקציבי משרדי הממשלה.

קראו עוד בכלכליסט

כזכור, נתניהו וכחלון נדרשו לקבל החלטה - האם לבטל את ההצמדה של השוטרים והסוהרים לאנשי הקבע או לחילופים לתקצב את אותם שבעה מיליארדי השקלים על חשבון שאר הציבור. זאת לאחר שהמדינה הפסידה בערעור לבית הדין הארצי לעבודה בנושא, והדרגים המקצועיים במשרד ראש הממשלה והאוצר ביקשו לערער על כך לעליון. בעקבות לחצים עזים שהופעלו על נתניהו וכחלון, ואווירת הבחירות שבאוויר, אלו שלחו בסופו של דבר את האוצר לקיים משא ומתן עם השוטרים לגבי התשלום עבורם.

לפי ההבנות המסתמנות שהגיעו לידי "כלכליסט" הממשלה תצהיר כי היא מוכנה לשלם לשוטרים את כל התשלומים שהם דורשים במסגרת המחלוקת. למעשה הסעיף הראשון קובע כי "המדינה מכירה בזכותם של השוטרים, הסוהרים וגמלאי ארגונים אלה לקבלת תוספת העדר ביטחון תעסוקתי בהתאם למדרג הדרגות, לגובה התוספת ולמועדי התשלום ששולמו בצה"ל".

ניידת משטרה (ארכיון), צילום: גיל נחושתן ניידת משטרה (ארכיון) | צילום: גיל נחושתן ניידת משטרה (ארכיון), צילום: גיל נחושתן

עוד עולה מההבנות המסתמנות תשלומי הרטרו לגמלאי אותם הארגוני שאמורים להסתכם בכשבעה מיליארד שקל שיקוצצו מיתר השירותים האזרחיים ייפרסו עד 2024 כאשר שארים וגמלאים מבוגרים יקבלו את הסכומים בפריסה מצומצת יותר. לצד זאת שוטרים וסוהרים פעילים ייקבלו את ההחזרים והתוספות רק החל מ-2025 (לאחר שההחזרים ניתנו לגימלאים) והפריסה עבורם תהיה על פני תשע שנים.

בנוסף, תידרש הממשלה לבטל את הערעור שהגישה לעליון על החלטת בית הדין הארצי לעבודה להעניק את אותה תוספת לאנשי השב"כ והמוסד (וכמובן לא להגיש ערעור על החלטה דומה עבור השוטרים והסוהרים).

כאמור מדובר בטיוטת הבנות, כך שהצדדים טרם הגיעו להסכמות לגבי מועדי התשלום והיקף פריסת התשלומים. בעוד שאנשי האוצר, שמלכתחילה נכפו לקיים את המשא ומתן למרות הבקשות החוזרות והנשנות שלהם מהדרגים הפולטיים לקבל החלטה, לאור כך שלשוטרים ולסוהרים אין כל בעיה של ביטחון תעסוקתי ואין כל סיבה לשלם להם את התוספת, יבקשו לפרוס את התשלומים על פני מספר רב יותר של שנים מאחר וכל תוספת כזו תנגוס בתקציבי יתר המשרדים, ומנגד נציגי המשטרה והסוהרים מבקשים לצמצם כמה שניתן את הפריסה ולקבל את הכסף כמה שיותר מוקדם.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
גם שוטרים וגמלאי המשטרה נפגעים ממצבי חוסר ביטחון תעסוקתי
גם גמלאי המשטרה נפגעים מ "אי ביטחון תעסוקתי" אחרת איך מסביר לי כבוד נציג האוצר , שלא העיד אמת בבית הדין לעבודה, מהיכן מגיעות כל כך הקצבאות החלקיות, שפירושן פחות מ- 45% קצבה. שמא לכל אלפי הגמלאים הללו, שנותרו חסרי עתיד, הייתה בעיית התאמה אישית?! שוטר שנדרש לפרוש לאחר 15 או 20 שנות שירות, על אף שיש לו הערכות תקופתיות גבוהות, ראשית זהו במפורש חוסר ביטחון תעסוקתי, שנית פורש שכזה מוצא את עצמו אבוד בשוק העבודה האזרחי. ויוצא שהתוספת "אי ביטחון תעסוקתי" מכבדת דווקא את וותיקי צה"ל שלגביהם כבר אין בעיה של "ביטחון תעסוקתי" אם כן, מגיע כנ"ל גם לכל המשרתים בביטחון הפנים.
גמלאית  |  16.10.18
4.
זה מה שקורה כאשר אין זכות ההתאגדות לאפשר להתעמר בכ
בושה למדינה הגוזלת כספם של עלה השומרים בגופם על המדינה לאזרחיה כולל שב"כ מוסד משטרה ושב"ס, יש חוק האוסר עליהם להתאגד והאוצר עושה בזה שימוש הגרדום לחפור בו.... אוי לאלה שבזים גם לאותם אלה שמסרו נפשם על הגנת המדינה. מתבייש בהם...
דוד  |  15.10.18
2.
המדינה לקחה הלוואה מהשוטרים ותחזיר אותה עד 2025
קראתי ונדהמתי. קודם כל גונבים מהשוטר הפשוט וממשפחתו שאותה הוא מפרנס, אחר כך ניגררים שנים לבתי משפט ובסוף פורסים את מה שמגיע לו עד 2025 . מדינה עשירה אזרחים עניים . אין באף מקום בעולם מדינה שקודם כל חושבת על עצמה ורק אז על האזרחים שלה שמהם ובזכותם היא קיימת חיה נושמת ...וגונבת.
אורן  |  15.10.18
לכל התגובות