אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקן ההתפלה בחדרה יספק מים בהנחה של 62% צילום: גטי אימג'ס

מתקן ההתפלה בחדרה יספק מים בהנחה של 62%

תוספת המים והמחיר שנקבע הם תוצאה של הליך בוררות ממושך בין המדינה לבין הזכיין של מתקן ההתפלה

16.10.2018, 08:27 | ליאור גוטמן

בעלי מתקן ההתפלה בחדרה, החברות שיכון ובינוי (שנמכרה לאחרונה על ידי שרי אריסון לנתי סיידוף) ו־IDE של קבוצת דלק (שאחד מבעלי השליטה בה הוא יצחק תשובה), יספקו למדינה תוספת של 148 מיליון מ"ק מים בהנחה של כ־62% מתעריף ההתפלה המקורי, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

תוספת המים והמחיר שנקבע הם תוצאה של הליך בוררות ממושך בין המדינה לבין הזכיין של מתקן ההתפלה.

מתקן ההתפלה בחדרה מופעל על ידי קבוצת H2ID, המוחזקת בחלקים שווים על ידי שיכון ובינוי ו־IDE. המתקן החל לעבוד בשנת 2009, ולאחר שדרוג שבוצע מאז, הוא מעביר למדינה כ־127 מיליון מ"ק מים בשנה, שהם כרבע מסך צריכת המים שמקורה בהתפלת מי ים.

 , צילום: גטי אימג צילום: גטי אימג'ס  , צילום: גטי אימג

החשב הכללי במשרד האוצר טען בעבר ששיפורים טכנולוגיים שבוצעו במתקן צמצמו לאורך השנים את הוצאות התפעול שלו, ולכן על הציבור לקבל את חלקו בצורה של אספקה נוספת של מים. אל חוות הדעת של המדינה צורפה חוות דעת של פרופ' אשר בלאס שאישרה את נקודת המבט וההשגות של המדינה.

בהסדר הפשרה שגובש במסגרת הליך הבוררות נקבע שהזכיין יספק תוספת מיידית של 14 מיליון מ"ק מים לכל אחת מהשנים 2018 ו־2019, ומשנת 2020 ועד לסיום תקופת הזיכון בשנת 2032 הוא יעביר תוספת של 10 מיליון מ"ק מים לכל שנה.

עוד נקבע שמחיר המים שיעברו למדינה באותה תוספת יהיה שקל אחד לכל מ"ק, במקום כ־2.6 שקלים למ"ק שהמדינה משלמת היום לשיכון ובינוי ו־IDE.

קבלת מים במחיר של שקל אחד לאורך תקופה כל כך ארוכה תחסוך לציבור כ־130 מיליון שקל, הוא הסכום שהיה משולם ללא בוררות. את הליך הבוררות מצד החשב הכללי ניהל איציק מרמלשטיין, מנהל יחידת תשתיות ופרויקטי PPP (שיתוף מגזר ציבורי ופרטי).

תגיות