אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אז מה אם הקרן הראשונה מקרטעת: בלאקרוק מכניסה לשוק ארבע נוספות צילום: עמית שעל

אז מה אם הקרן הראשונה מקרטעת: בלאקרוק מכניסה לשוק ארבע נוספות

שיווק קרנות הנאמנות החדשות של הענקית האמריקאית יוצא לדרך, זאת לאחר שהקרן הראשונה שהשיקה גייסה מיליונים בודדים בלבד. הסיבה: טרם נחתמו הסכמי ההפצה מול הבנקים

17.10.2018, 08:43 | רחלי בינדמן

ענקית הפיננסים בלאקרוק מביאה לשיווק בישראל ארבע קרנות נאמנות חדשות, שמצטרפות לקרן שהשיקה לפני חצי שנה, זאת במסגרת שיתוף פעולה שלה עם בית ההשקעות אלטשולר שחם.

קראו עוד בכלכליסט

באפריל רשמה בלאקרוק את הקרן הראשונה שלה בישראל: BGF Global Allocation fund. קרן גמישה, המשקיעה במניות ובאג"ח. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי הקרן גייסה מיליוני שקלים בודדים בישראל משום שבלאקרוק טרם חתמה מול הבנקים על הסכמי הפצה ותשלום עמלות.המשמעות היא שבשלב זה התמריץ של הבנקים לשווק את הקרנות נמוך.

אלא שמתברר, כי רשות ניירות ערך מאפשרת באופן חריג לבנקים לגבות עמלות קנייה ומכירה מלקוחות הרוכשים את הקרנות הללו דרך מערך הייעוץ הבנקאי. במצב רגיל, רכישה ומכירה של קרנות נאמנות לא כרוכה בתשלום עמלות, אך המהלך מהווה פיתרון זמני, עד שיוסדרו עמלות ההפצה. אף על פי כן, הבנקים ממעטים בהפצה. הסיבה לכך היא שלמעט בנק לאומי, יתר הבנקים לא הכשירו את היועצים שלהם להפצת הקרנות, ולא הגדירו מערכת שתדרג את הקרנות ותבחן את התאמתן ללקוחות הבנק.

הקרן הראשונה מבין ארבעת הקרנות שבלאקרוק תחל בשיווקה בישראל, מתמקדת בתחום הטכנולוגיה ומשקיעה לפחות 70% מנכסיה במניות של חברות בתחום זה. אין היום אף קרן ישראלית שמתמחה בתחום הטכנולוגיה, והמשקיע הישראלי יכול להיחשף למניות הטכנולוגיה או פרטנית או דרך תעודות סל, העוקבות אחר מדד מניות טכנולוגיה. הקרן מנהלת נכסים בהיקף של 1.5 מיליארד דולר, לאחר שכמעט הכפילה את גודלה מתחילת השנה.

הקרן השנייה מתחייבת להשקיע לפחות 70% מנכסיה במניות של חברות הרשומות באיחוד האירופי. היא מנהלת 3.2 מיליארד יורו. דמי הניהול של שתי הקרנות עומדים על 1.82%. הקרן השלישית מתמחה בהשקעה בשווקי אסיה, מנהלת 3.3 מיליארד דולר וגובה דמי ניהול של 1.84%.הקרן האחרונה היא קרן אג"ח שמשקיעה באג"ח ברחבי העולם, מנהלת מעל 11 מיליארד דולר וגובה דמי ניהול של 1.22%.

תגיות