אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הבחירות המקומיות תקעו אישורי בנייה של מעל ל-14 אלף יחידות דיור" צילום: מרסלו

"הבחירות המקומיות תקעו אישורי בנייה של מעל ל-14 אלף יחידות דיור"

נשיא התאחדות בוני הארץ רוני בריק אמר את הדברים בכנס ארגון הקבלנים של ת"א-יפו ובת ים. יו"ר הארגון, יהודה כתב: "קצב הגידול הוא כזה שבשנת 2040 יהיה מחסור של למעלה מ-1.3 מיליון בתים, ובמה אתם עסוקים? בלהאשים את הקבלנים? אנחנו הבעיה?"

18.10.2018, 12:09 | דותן לוי

"הבחירות לרשויות המקומיות הביאו בשלושת החודשים האחרונים להקפאת אישור הבנייה של יותר מ-14 אלף יחידות דיור ברחבי הארץ", כך אמר היום (ה') נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק בכנס ארגון הקבלנים והבונים של ת"א-יפו ובת ים באילת.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, בהתאחדות מזהירים שייתכן שישנן עוד אלפי דירות שאישורן תקוע וטרם דווח עליהן. בכל יום שעובר מצטרפות מאות דירות לרשימה הזו. המחלקה הכלכלית של התאחדות בוני הארץ עוקבת אחרי התנהלות הוצאת היתרי הבנייה ולפיה, כבר בסוף חודש יולי דווחו קבלנים ויזמים על עוצר דיונים והוצאות היתרי בנייה ברשויות מקומיות רבות. ההערכות הללו תואמות לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שלפיה, בכל חודש מאושרות לבנייה בוועדות המקומיות כ-7,000 יחידות דיור ברחבי הארץ.

בריק. "המשמעות למצב שוק הדיור שלנו, שממילא איננו פשוט – היא לא פחות מקטסטרופה", צילום: צביקה טישלר בריק. "המשמעות למצב שוק הדיור שלנו, שממילא איננו פשוט – היא לא פחות מקטסטרופה" | צילום: צביקה טישלר בריק. "המשמעות למצב שוק הדיור שלנו, שממילא איננו פשוט – היא לא פחות מקטסטרופה", צילום: צביקה טישלר

לדברי בריק: "ברור שכבר מעל שלושה חודשים, כל נושא אישור התוכניות וההיתרים תקוע וברור שלאחר הבחירות אנחנו צפויים לתקופת קיפאון נוספת שקשה להאריך את אורכה. אני מניח שלא נראה בהרבה מאוד ישובים שם אישור תוכנית ומעט מאוד היתרים בתקופה כוללת של מעל לחצי שנה. אני מדבר על עשרות אלפי יחידות דיור שבנייתן תתאחר בחודשים רבים. המשמעות למצב שוק הדיור שלנו, שממילא איננו פשוט – היא לא פחות מקטסטרופה".

יו"ר ארגון הקבלנים והבונים בתל אביב יפו בת ים, יהודה כתב מתח ביקורת על משרדי הממשלה הפועלים בתחום הנדל"ן, "ב-2040 נצטרך עוד כ-2.5 מיליון יחידות דיור חדשות. כולנו יודעים כי קצב הגידול הוא כזה שבשנת 2040 יהיה מחסור של למעלה מ-1.3 מיליון בתים, ובמה אתם עסוקים? בלהאשים את הקבלנים? אנחנו הבעיה? על מנת להצליח במשימה לאומית זו חייב ליפול האסימון לממשלת ישראל, שאם לא תעבדו כתף אל כתף, יד ביד אתנו הקבלנים אתם ורק אתם תובילו לטרגדיה למשפחות הצעירות ולתושבי ישראל בכלל.

משמאל, יהודה כתב נשיא ארגון קבלי ת"א יפו בת ים, אבנר לוי הנשיא היוצא ואלי רוזנטל מנכ"ל הארגון, צילום: לירן סימון משמאל, יהודה כתב נשיא ארגון קבלי ת"א יפו בת ים, אבנר לוי הנשיא היוצא ואלי רוזנטל מנכ"ל הארגון | צילום: לירן סימון משמאל, יהודה כתב נשיא ארגון קבלי ת"א יפו בת ים, אבנר לוי הנשיא היוצא ואלי רוזנטל מנכ"ל הארגון, צילום: לירן סימון

כתב הוסיף כי חייבים לפתור את ששת הבעיות הקשות ביותר של הענף: עודף בירוקרטיה, ועדות התכנון, מחסור בכוח אדם, מיסוי ועלויות הקרקע, שיתוף פעולה של הרשויות, משרדי הממשלה רשות מקרקעי ישראל וועדות התכנון והקבלנים, עידוד הבניה באזורים מוחלשים. "הפריפריה נשארת מאחור בגלל תוכנית מחיר למשתכן. מאז תחילת התוכנית, אתם יודעים היטב, לא נמכרות דירות בפריפריה, לא חדשות ולא יד שניה".

מנהלת מנהל התכנון: נאפשר צפיפות של יותר מפי 3 לאורך ציר הרכבת הקלה

 

"האזור של ת"א והמרכז יעבור מהפכה, מתיחת פנים ושינוי דרמטי. מבחינת תחבורה, לא ייבנו עוד מחלפים וכבישים אלא רק תחבורה ציבורית. יהיה ציפוף לאורך צירי הרכבת הקלה, עשינו את זה בירושלים וזה עובד, הכוונה היא להעלות זכויות באופן ניכר לאורך הצירים הללו מדובר על עד 1,000% בנייה לאורך הרכבת, במקום 300% כיום", כך אמרה דלית זילבר, מנכ"לית מינהל התכנון בכנס.

זילבר. "אזור ת"א והמרכז יעבור מהפכה", צילום: ניב קנטור זילבר. "אזור ת"א והמרכז יעבור מהפכה" | צילום: ניב קנטור זילבר. "אזור ת"א והמרכז יעבור מהפכה", צילום: ניב קנטור

זילבר הוסיפה ואמרה, "אנחנו מסתכלים על ת"א וערי המרכז כעל מטרופולין, הפסקנו להפריד. השנה אנחנו בעליה במספר היחידות המתוכננות ואנחנו מתכוונים להגיע ב-2018 ל-57 אלף יח"ד שיאושרו בשני המחוזות. אנחנו מדברים על תוספת של כמיליון יח"ד בשני המחוזות מתוכם כחצי מיליון במסגרת התחדשות עירונית. הכוונה היא להעלות את הצפיפויות בחלק מהאזורים ל-60-70 יח"ד לדונם".

עוד אמרה זילבר כי התוכנית האסטרטגית ל-2040 מדברת על תוספת של 1.5 מיליון יח"ד ומספר התושבים יגיע ל-13.5 מיליון תושבים. "התוכנית התלת שנתית משותפת פעם ראשונה גם לרמ"י והיא קובעת כמה יח"ד בכל מחוז ובכל שנה. ב-2017 עברנו את האישור של 100 אלף יח"ד בשנה וייתכן ונגיע גם ל-150 אלף יח"ד בשנה. היום אנחנו יודעים שאנחנו בסדר מבחינת כמויות אבל אנחנו צריכים לטייב את האזורים שבהם אנחנו צריכים לאשר".

תגיות