אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
33 אלף שקל בחודש בממוצע - אלה העובדים המבוקשים ביותר בהייטק צילום: hackEDU

33 אלף שקל בחודש בממוצע - אלה העובדים המבוקשים ביותר בהייטק

כמות המשרות למפתחי אלגוריתמים טיפסה ב-20% ברבעון השלישי ושכרם עלה ב-6% בהשוואה לרבעון הקודם; השכר הממוצע בתחומי התוכנה ברבעון השלישי עמד על 28,163 שקל בחודש - עלייה של 6% בהשוואה לשנה שעברה

21.10.2018, 21:54 | מעין מנלה

השכר הממוצע בתחומי התוכנה בהייטק עמד על 28,163 שקל בחודש ברבעון השלישי, כמעט ללא שינוי מהממוצע ברבעון הקודם, אך עם עלייה של 6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, כך על פי נתוני חברת see.V, המתמחה בגיוס טאלנטים בתחומי התוכנה לסטרטאפים ולחברות הייטק.

קראו עוד בכלכליסט

העובדים המבוקשים ביותר בהייטק הישראלי הם מפתחי האלגוריתמים שניצבים בראש טבלת השכר עם שכר ממוצע של 33 אלף שקל לחודש, עלייה של 6% ביחס לרבעון הקודם. הם נהנו גם מעלייה של 20% בכמות המשרות שנפתחו ברבעון האחרון. אחריהם בטבלת השכר נמצאים מפתחים ב-Java עם שכר של 30,500 שקל - ירידה של 5% ביחס לרבעון הקודם. הירידה בשכרם של מפתחים ב-Java מגיעה לאחר זינוק של 7% בשכרם ברבעון הקודם. עוד נרשמה עלייה של 3% בשכרם של מפתחי Python ל-30 אלף שקל בחודש.

"למידת מכונה ובלוקצ'יין - אלה הטרנדים החמים היום. DevOps נכנס למיינסטרים"

 

ברבעון השלישי חל כאמור גידול של 20% בביקוש למפתחי אלגוריתמים, ובפרט למדעני דאטה, ששכרם זינק במהלך השנה האחרונה ב-15%. "במקרה של בינה מלאכותית ולמידת מכונה, סטארטאפים ומועמדים כאחד מבינים שזאת אולי הטכנולוגיה המשמעותית ביותר בתקופתנו", אומרת מרב לייפר, מנכ"לית see.V, לכן מצד אחד, הביקוש לאנשי מקצוע בתחום כל הזמן מטפס ובמקביל, זאת טכנולוגיה שהופכת להיות יותר ויותר פופולארית בקרב מפתחים. למשל, במחקר שנערך השנה, 58% מהם ציינו את תחום למידת מכונה כתחום שהיו רוצים ללמוד בשנה הקרובה."

תחום נוסף שעובר צמיחה חסרת תקדים הוא תחום הבלוקצ'יין. על פי אתר indeed בשנים האחרונות חל זינוק של 651% במספר המשרות שנפתחו בתחום הבלוקצ'יין ועל פי הערכות של חברת דלויט, עד 2025 - 10% מהתמ"ג הגלובלי ייבנה על גבי אפליקציות בלוקצ'יין. "זה תחום שצפוי לשנות את המרחב הכלכלי והתרבותי שלנו", אומרת לייפר, "ויש לו השלכות הרבה מעבר למטבעות וירטואליים. למשל, בין האפשרויות שהטכנולוגיה הזאת פותחת בפנינו: שימוש בקריפטו בזירת ה-IOT (דמיינו רכבים שקונים בעצמם דלק)."

כמו-כן, בהמשך למגמה ברבעון הקודם, מפתחים ב-Java ומפתחים ב-Python שומרים על מקומם בפסגת התחומים המבוקשים עם יותר מ-100 משרות חדשות בכל תחום שנפתחו במהלך הרבעון השלישי. תחומי אבטחת הסייבר ומקצוע ה-DevOps עדיין נמנים על המקצועות המבוקשים, אבל הם נכנסו למיינסטרים, ולכן אין גידול משמעותי בביקוש. "כיום, אנשי מקצוע בתחומים אלה הם חלק מפעילות שגרתית של סטארטאפים רבים", אומרת לייפר. 

 
השכר במקצועות התוכנה לא עלה בהשוואה לרבעון הקודם, צילום: Flickr / Alper Çuğun השכר במקצועות התוכנה לא עלה בהשוואה לרבעון הקודם | צילום: Flickr / Alper Çuğun השכר במקצועות התוכנה לא עלה בהשוואה לרבעון הקודם, צילום: Flickr / Alper Çuğun

 

40% מהמועמדים חותמים על חוזה תוך 3 שבועות

על פי נתוני חברת see.V, מועמדים מבוקשים במיוחד, דוגמת בוגרי יחידות צבאיות, או מפתחים בעלי ניסיון בתחומים מבוקשים, זוכים בממוצע להתעניינות מצד כ-20 חברות במהלך החודש הראשון לחיפוש העבודה. ובסוף התהליך יקבלו מספר הצעות עבודה. "על מועמדים כאלה החברות ממש נלחמות", אומרת לייפר. לדבריה, "החברה ערכה גם השוואה בין ציפיות השכר של המועמדים לבין השכר בפועל. ב-61.5% מהמקרים השכר בפועל תואם או גבוה יותר מציפיות השכר של המועמדים לפי החלוקה הבאה - ב-42.5% מהמקרים השכר בפועל הוא בטווח ציפיות השכר של המועמדים. ב-19% מהמקרים הוא אפילו גבוה יותר. זה קורה במיוחד בתחומים מבוקשים כמו פיתוח אלגוריתמים. על פי נתוני המחקר, השכר בפועל של מפתחי אלגוריתמים היה גבוה ב-11% מציפיות השכר של המועמדים".

"בוגר לימודי תוכנה עלול למצוא את עצמו מחפש עבודה חצי שנה ויותר, בעוד שבוגר יחידה צבאית, בן גילו, יקבל פניות עוד לפני השחרור"

 

"זה יקח כמה שנים עד שנרגיש את הגידול במספר המועמדים בשוק", אומרת לייפר, "כידוע, המחסור הגדול במועמדים בתחומי התוכנה הוא אחד האתגרים הגדולים של שוק ההייטק. למעשה, על פי סקר שערכה לאחרונה חברת Stripe, מנהלים מציינים את המחסור בטאלנטים בתחומי התוכנה כאחד מגורמי הסיכון הגדולים ביותר לחברה שלהם, מיד אחרי אבטחת מידע. אבל סטארטאפים יעדיפו לשלם יותר ולהעסיק מפתחים עם ניסיון, כי הם לא יכולים להרשות לעצמם הרבה טעויות. אחת הסיבות שבוגרי יחידות טכנולוגיות הם כה מבוקשים, בהשוואה לבני גילם בוגרי התואר הראשון, היא שהם כבר רכשו ניסיון מקצועי משמעותי, גם אם מעסיקים לא תמיד מחשיבים את שנות הניסיון ביחידות כזהות לשנות ניסיון בתעשייה. רק כדי לסבר את האוזן, בוגר תואר ראשון בתחומי התוכנה עלול למצוא את עצמו מחפש עבודה חצי שנה ויותר, בעוד שבוגר יחידה צבאית, בן גילו, יקבל פניות עוד לפני השחרור".

תגיות

81 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

79.
טאלנטים יש רק בתוכניות טלויזיה (גם לא...)
מה זה החרטא הזה טאלנט? מדובר באנשי מקצוע, מתכנתים במקרה הזה, שלמדו באוניברסיטה או עשו איזה קורס ואז ישבו מול מחשב וצברו נסיון. אין שום טאלנט בזה. יעשו טוב החברות (במיוחד אלה הגדולות, שמסוגלות לתכנן קצת קדימה) אם יקחו את המתכנתים עוד לפני שהם נהיו "טאלנט" ופשוט ישלבו אותם בעבודה השוטפת או תחת הכשרה מסודרת יהפכו אותם למתכנתים מצויינים. בגלל זה אני נגנב מהסיפור עם בוגרי תארים שלא מצליחים הלשתלב. הרי זה ברור שיש להם את מה שדרוש כדי להיות עובדים טובים. אז לא למה לא משקיעים בהכשרה?
מנשה  |  25.10.18
77.
ל-76
כשסיימתי *אוניברסיטה* לקח לי חודש למצוא משרה בשכר התחלתי של 18 (זה היה לפני 9 שנים, מניח שהיום זה יותר) והיום אני מרוויח מעל הסכומים שמצויינים פה. אני לא חריג, לכל החברים והחברות מהאוניברסיטה יש סיפור דומה. אני לא מכיר אף אחד שעובד יותר מ10 שעות ביום. אני כן מכיר הרבה גברים שיוצאים לאסוף את הילדים 1-2 פעמים בשבוע ואפילו לא מעט (גברים כן?) שקיבלו חופשת לידה של בין שבועיים לשלושה חודשים בתשלום ממקום העבודה. לגבי גיל 40, זה מיתוס, הבעיה מתחילה באיזור גיל 50, צריך לחסוך ולהגיע לגיל הזה מבוסס.
דנידין  |  22.10.18
לכל התגובות