אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: המפקחת על רישום מקרקעין אסרה על תושב חוץ להשכיר דירתו ב-Airbnb

לראשונה: המפקחת על רישום מקרקעין אסרה על תושב חוץ להשכיר דירתו ב-Airbnb

תושב צרפת שרכש דירה במרכז תל אביב העמיד אותה להשכרה לטווח קצר בתקופות בהן לא שהה בארץ. נציגות הבניין המשותף תבעה אותו על אי עמידה בתקנון - וזכתה

21.10.2018, 20:07 | נמרוד בוסו

החלטה אשר התקבלה על ידי המפקחת על רישום מקרקעין במשרד המשפטים, בעקבות תביעה שהוגשה לה על ידי נציגות בית משותף במרכז תל אביב, אוסרת על בעל דירה בבניין להמשיך להשכיר את דירתו לטווחים קצרים באמצעות האתרים Airbnb ו-Booking. זאת לאחר שנמצא כי פעילות זו סותרת את תקנון הבניין לפיו דירות הבניין ישמשו למטרת "מגורים" בלבד, ולאחר שנקבע כי השכרת הדירות לתקופות קצרות על בסיס יומי אינה נכללת בהגדרה זו.

קראו עוד בכלכליסט

התביעה, שנידונה בפני המפקחת על רישום מקרקעין יעל ענתבי-שרון, עסקה בנעשה בבית המשותף ברחוב חברון 12, בניין חדש בן 6 קומות ו-19 דירות הממוקם באחד המיקומים היוקרתיים בעיר - שכונת לב תל אביב בסמיכות לבית הקברות טרומפלדור.

הדירה בקומה השלישית בבניין נרכשה באוגוסט 2017 על ידי תושב צרפת המבקר בישראל מפעם לפעם, כאשר בשאר הזמן נותרת הדירה ריקה. כאשר בעל הדירה אינו שוהה בישראל הוא מעמיד אותה להשכרה לפרקי זמן קצרים בני מספר ימים באמצעות האתרים Airbnb ו-Booking. בעקבות פעילות זו הוגשה נגדו כאמור תביעה על ידי נציגות הבניין, אשר דרשה מהפיקוח על הבתים המשותפים הוצאת צו אשר יורה לנתבע לחדול מפעילות זו.

אפליקציית Airbnb. נציגות הבניין דרשה צו שיורה לנתבע לחדול מהשכרת הדירה לטווח קצר אפליקציית Airbnb. נציגות הבניין דרשה צו שיורה לנתבע לחדול מהשכרת הדירה לטווח קצר אפליקציית Airbnb. נציגות הבניין דרשה צו שיורה לנתבע לחדול מהשכרת הדירה לטווח קצר

לטענת ועד הבניין, השכרת הנכס לתקופות קצרות עומדת בניגוד לתקנון המוסכם של הבניין, שהיה בתוקף בעת שנרכשה הדירה על ידי תושב החוץ. עוד נטען כי כתוצאה מהפעילות נגרם נזק לשטחים המשותפים ולציוד המשותף בבניין.

בהחלטתה כתבה המפקחת כי "תקנון הבית המשותף קובע כי השימוש בדירות יהיה אך ורק למגורים, ולא לשימוש מעורב", כתבה. המפקחת לא קיבלה את טענת הנתבע כי גם השכרה לתקופות קצרות נכללת תחת הגדרת "מגורים" וכתבה כי "המונח שימוש למגורים בתקנון המוסכם מכוון לשימוש של קבע או לכל הפחות השכרה לטווחי זמן ארוכים".

כמו כן מצאה המפקחת את טענות ועד הבית לפגיעה ברכוש המשותף מוצדקות, על רקע היותו של הבניין מאובזר בציוד משוכלל אשר במקרים מסויימים מצריך ידע מיוחד בהפעלתו. כך למשל, נמצא כי שימוש במתקן החנייה הדו קומתי מצריך השתלמות עם החברה האחראית על החנייה.

המפקחת קיבלה הטענות והורתה לבעל הנכס לחדול מפעילות ההשכרה החל מה-1.1.2019, וכן חייבה אותו בתשלום שכר טרחת עו"ד בסך 8,500 שקל.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ממש גאונים תאבי הממון
לפני עברה על ״תקנון בנין״ כלשהו, יש עוד הרבה נימוקים משפטיים למנוע השכרות מאין אלו, זה נאמר במיוחד ל״משפטן״ שחושב שאם הוא רכש נכס במיטב כספו יש למן דהוא זכות אוטומטית לעשות בנכס, ככל העולה על רוחו. ובכן לא! איש אינו יכול לעשות שימוש בנכס אם השימוש מפריע ופוגע בזכותם החוקית והלגיטימית של אחרים, כמו לצורך פעילות בלתי חוקית או פלילית הקמת רעש בשעות הקבועות בחוק או רעש חזק חוזר ונשנה, גרימת לכלוך ומפגעים אחרים. מספיק ששכן אחד נפגע מכך לא צריך בנין שלם. במרבית המקרים של השכרות לתיירים לטוח קצר השוכרים מהווים הפרעה לדיירי הקבע, אלו חיים את חיי היום יום ואלו באים לחגוג לנפוש, זה ממש לא הולך ביחד.
הנמר  |  22.10.18
לכל התגובות