אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפתעה בקרנות ההשתלמות: הלמן־אלדובי הפכה למצטיינת מתחילת השנה צילום: שאטרסטוק

הפתעה בקרנות ההשתלמות: הלמן־אלדובי הפכה למצטיינת מתחילת השנה

בחודש שעבר היו מעט ימי מסחר, והתוצאה היתה תשואה נמוכה יחסית בענף. הקרן של הלמן־אלדובי במקום הראשון בספטמבר עם תשואה של 0.35%, ובמקום האחרון נמצאת ילין לפידות עם תשואה שלילית. מגדל הובילה את הקרנות הגדולות עם 0.2%

22.10.2018, 13:17 | חזי שטרנליכט

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

ספטמבר היה חלש מאוגוסט בענף קרנות ההשתלמות. התשואה הממוצעת אמנם היתה חיובית, אך היוותה פחות מעשירית מזו הממוצעת באוגוסט ב־11 קרנות ההשתלמות הבולטות שנבדקות על ידי "כלכליסט".

בחודש שעבר עלו מדדי המניות המובילים, ולא היה ברור מתי תעלה בישראל הריבית, בדומה למצב כיום. ההערכות בשוק הן שהדבר יקרה לקראת הרבעון הראשון של 2019. ספטמבר היה חודש של ישיבה על הגדר מצד המשקיעים, אך שלוש קרנות השתלמות חתמו אותו בתשואה שלילית.  

קראו עוד בכלכליסט

למקום הראשון בתשואה בספטמבר מבין קרנות ההשתלמות הגיעה זו של הלמן־אלדובי. הקרן של בית ההשקעות ממשיכה את הקו החיובי מתחילת השנה, כחלק מסדרת שינויים פרסונליים שהחלו עם מינויו של אמיר גיל למנהל ההשקעות הראשי לפני כשנה. נראה שהשינויים הפכו את המגמה בתשואות שהשיג בית ההשקעות ביחס לשנים האחרונות. קרן ההשתלמות שלו רשמה תשואה של 0.35% בספטמבר, ו־3.86% מתחילת השנה. במקום השני בספטמבר נמצאת קרן ההשתלמות של הראל, הניבה תשואה של 0.32% ו־2.98% מתחילת השנה. למקום השלישי הגיעה הקרן של מגדל, שבספטמבר השיגה תשואה של 0.2%, ו־3.66% מתחילת השנה.

לטענת גיל, סקטור הגז תרם לתשואה הגבוהה יחסית של הלמן־אלדובי בחודש שעבר. "חלק מההערכות שלנו לביקושים התממשו ונהנינו מחשיפת היתר שהיתה לנו שם. גם בשוק האג"ח הקונצרניות ראינו ביצועים יפים בכמה אג"ח בדירוגים הנמוכים יותר. אנחנו ממשיכים להיות שמרנים ברמת הסיכון בתיק, עם חשיפת חסר לשווקים המתעוררים שסובלים מסביבת הריבית העולה והדולר החזק, וחשיפת יתר לשוק הישראלי".

הוא הוסיף כי בישראל עדיין לא בשלו תנאי המאקרו להעלאת הריבית, מבחינת קצב הצמיחה ובעיקר יעד האינפלציה שבנק ישראל לא משיג זה כמה שנים. לדבריו, "ארה"ב כבר החלה להעלות ריבית. באירופה התמונה מורכבת יותר: גוש היורו חשוף יותר לשווקים המתעוררים, בנוסף למשבר החוב המתמשך וחוסר היציבות הפוליטית באיטליה - שבאים לידי ביטוי בתשואות על האג"ח הממשלתיות, ולכן אנחנו בחשיפת חסר".

בפילוח לפי קרנות ההשתלמות הגדולות, המנהלות יותר מ־7 מיליארד שקל, הובילו מגדל, כלל ופסגות עם תשואה של 0.2, 0.17% ו־0.14%, בהתאמה. בין הבינוניות הגיעה למקום השלישי קרן ההשתלמות הכללית של אקסלנס, שרשמה תשואה חיובית של 0.17%. בתחתית הביצועים של ספטמבר נמצאת קרן ההשתלמות של ילין לפידות, שרשמה ירידה של 0.22%. לפניה נמצאת הקרן של אלטשולר שחם, עם תשואה שלילית של 0.06% ומנורה עם -0.04%.

סמנכ"ל ההשקעות בפסגות תמיר פרדר ציין כי קרן ההשתלמות פסגות שיא השתלמות כללי הניבה תשואה של 3.41% מתחילת השנה. לדבריו, התשואות העודפות בקרן "נבעו מביצועי תיק המניות שלנו בישראל ובחו"ל. בישראל ניתן לציין במיוחד את האחזקות הגדולות שלנו בכיל, בזן והחברה לישראל, ואת משקל היתר שלנו בסקטור הפיננסים (בנקים וחברות ביטוח) שהניב לנו תשואות נאות. בחו"ל משקל יתר בשווקי המניות בארה"ב וביפן הניב גם הוא תשואות עודפות. תרם לתשואה גם משקל היתר בסקטורים כמו טכנולוגיה, בריאות ואנרגיה בארה"ב".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
פתי מאמין
כעובד החברה אני מתבונן מהצד על "המנהלים" הנוצצים שעוברים להם מבית השקעות אחד למשנהו עד הנפילה וחוזר חלילה...למדתי משהו מאוד פשוט ויעיל תשקיעו במדדים ואל תקנו את הבולשיט של ניהול "אקטיבי" חצי מהעובדים פה בורים פיננסית (וכך גם אני מניח בשאר המקומות מהיכרותי) ....כל אותו קהל שבוי ומטומטם שעובר לקרנות שכבר עשו תשואה "מובילה" ואז דופקים אותם יפה בדמי ניהול ...אל תאמינו לשום מילה של אף אחד...תנהלו את הכסף בעצמכם ובדמי ניהול המינימליים ביותר
עובד בהלמן  |  22.10.18
לכל התגובות