אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד אביעד בללתי ביקש שכר טרחה מנופח על תיק פירוק שניהל עם עורך דין אחר צילום: דוד ששון

עו"ד אביעד בללתי ביקש שכר טרחה מנופח על תיק פירוק שניהל עם עורך דין אחר

עו"ד בללתי ביקש בחודש יולי אישור מבית המשפט המחוזי בירושלים לשכר טרחה של 168 אלף שקל, אף שהיה זכאי ל־75 אלף שקל בלבד. רק בעקבות פניית כלכליסט עיכב הכנ"ר את הבקשה

23.10.2018, 08:17 | ענת רואה

בקשת שכר טרחה מנופחת על ניהול תיק פירוק של חברת תאורה חושפת שוב את הקלות שבה מאושר שכר עתק בעולם הפירוקים. עו”ד אביעד בללתי, שהתמנה לפני שנה למפרק זמני של מנדל תאורה בע”מ, ביקש בחודש יולי אישור מבית המשפט המחוזי בירושלים לשכר טרחה של 168 אלף שקל, אף שהיה זכאי ל־75 אלף שקל בלבד. הכנ”רית סיגל יעקבי התעכבה שלושה חודשים בבדיקת הבקשה, ורק בעקבות פניית “כלכליסט” הודיעה לשופט כי הדרישה לא תקינה, וניתנו לה שבועיים להגיב.

עו"ד אביעד בללתי, צילום: דוד ששון עו"ד אביעד בללתי | צילום: דוד ששון עו"ד אביעד בללתי, צילום: דוד ששון

מה שהופך את הבקשה לתמוהה הוא הרקע של בללתי, שעבד עד לפני שנתיים במשרד הכנ”ר, ובוודאי בקיא בתקנות הנוגעות לעניין.

בללתי התמנה בסוף 2017 לכונס הנכסים של מנדל יחד עו"ד ערן רייף. כל תפקידם היה למכור חנות תאורה ולהעביר את התמורה לנושה המובטח, בנק אגוד. עם זאת, בדרישת השכר שלו “שכח” בללתי שהמינוי המשותף מזכה אותו רק בחצי משכר הטרחה; שאינו זכאי לתוספת של 40% על “מאמץ מיוחד”, ושהחזר לנושה מובטח מחייב הפחתת 25% משכר הטרחה. מבדיקת “כלכליסט” עולה עוד כי בתיק קשור (פשיטת הרגל של בעלי החברה) טען נציג בנק אגוד כי בללתי ניסה לכפות עליו מינוי משותף ככונסי נכסים על דירת החייב. והכנ”ר שכנע את הבנק להסכים למינוי המשותף, אף שבמסמך ההסכמה נכתב שהבנק אינו חייב להסכים לכך.

עו"ד בללתי מסר כי "אין מדובר בהליך כינוס קלאסי; המאמץ המיוחד נבע מקושי ברישום הקונה על שם הקונה". מהכנ"רית נמסר: "תגובת הכונס לא הוגשה בזמן מחמת טעות משרדית”.

תגיות