אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: אייל שני בצ’לסי מרקט ומסעדת "אספטה" במתחם גן החשמל בת"א צילום: יובל חן

חדשות האוכל: אייל שני בצ’לסי מרקט ומסעדת "אספטה" במתחם גן החשמל בת"א

וגם: השפית שיראל ברגר השיקה את מסעדת גורמה טבעונית, Opa, בשוק לוינסקי ובירושלים חוגגים אוכל עירוני נוסטלגי

24.10.2018, 08:07 | רעות ברנע
אייל שני בצ’לסי מרקט. השוק הניו־יורקי, שמהווה מודל בערך לכל שוק אוכל אחר בעולם, מתחדש בחלל תת־קרקעי חדש. בחלל שהושק בשבוע שעבר יעלו מופעי מוזיקה ותיאטרון, כשעל הצד הקולינרי מופקד לא אחר מאשר אייל שני. שני מחזיק כבר בסניף של “המזנון” בשוק עצמו, ועתה הכרוביות, העגבניות והפיתות שלו עתידות לכבוש גם את המבקרים שיבואו ליהנות ממופעי התרבות במקום. מגזין האוכל “Eater” מדווח כי שני רקח למקום תפריט שונה מזה של המזנון, אך ברוח דומה. בין המנות אפשר למצוא בייגל עם סלט שרימפס וטרטר טונה עם קוויאר. שני הסביר למגזין בדרכו הפיוטית כי כי “כאשר האוכל משתלב עם המוזיקה, הוא יוצר אנרגיה שנכנסת בסערה אל תוך הדם שלך”. במקביל דווח כי שני מקים מסעדה גדולה הרבה יותר במנהטן, שתיפתח במרץ.

אייל שני. עוד מסעדה במנהטן, צילום: יובל חן אייל שני. עוד מסעדה במנהטן | צילום: יובל חן אייל שני. עוד מסעדה במנהטן, צילום: יובל חן

הטבעונית העילית. השפית שיראל ברגר השיקה החודש את המסעדה החדשה שלה, Opa, ברחוב החלוצים 8 בשוק לוינסקי. ברגר פרצה לתודעה כשהפעילה את מסעדת הפופ־אפ הטבעונית “מיס קפלן” במתחם שרונה לפני כשנתיים, שם רקחה מנות זכורות היטב כמו נקניקיית גזר. במסעדה החדשה היא מכוונת גבוה יותר לעבר הפיין דיינינג. בין המנות: גויאבה בחלב מקדמיה, פירורי לחם מחמצת ועלי פטל; דלעת בריבת דלעת מעושנת בעץ מייפל, חלפיניו ולימון; או חציל בקרם צנובר מעושן, שרי תמר, אורוגולה ועלי צלפים.

דלעת בריבת דלעת מעושנת בעץ מייפל, חלפיניו ולימון של Opa בשוק לוינסקי, צילום: תומר הלפרין דלעת בריבת דלעת מעושנת בעץ מייפל, חלפיניו ולימון של Opa בשוק לוינסקי | צילום: תומר הלפרין דלעת בריבת דלעת מעושנת בעץ מייפל, חלפיניו ולימון של Opa בשוק לוינסקי, צילום: תומר הלפרין

 

הדג הנעלם. החודש נפתחה מסעדת הפיש אנד צ’יפס הטבעונית הראשונה בבריטניה. רשת מזללות הפיש אנד צ’יפס Sutton and Sons השיקה את הסניף

הטבעוני הראשון שלה בשכונת האקני בלונדון. את התחליף לדג המטוגן המסורתי הם מכינים בשתי דרכים, הראשונה, והקונבנציונלית יותר, היא באמצעות טופו; והשנייה והמפתיעה היא בשימוש בפרח הבננה - חומר גלם אופייני למטבח התאילנדי. לצד תחליף הדג מציעים במקום גם מנות “עוף” ו”בשר” עשויות סייטן ועוד תחליפים. תנו לבריטים 4-3 שנים וגם השווארמה הטבעונית תנחת אצלם.

חכו לאיטלקית. לפני כשבועיים נפתחה “אספטה” (באיטלקית “חכו לזה”) במתחם גן החשמל בתל אביב. מאחורי המסעדה עומדים בני זוג: אמיר הירוש, שף שעבד במסעדות שונות כמו קורדיליה ובקפיקו ובמשך עשור הדריך טיולים בדרום איטליה; ומיכל פוסמן, בעברה שף־קונדיטור ברוסטיקו. במסעדה, שבה מיכל אחראית על הבצקים ואמיר על המטבח, אפשר למצוא מגוון מנות בניחוח דרום איטלקי כמו פוקצ’ה הפוכה, פסטה קפונטה, פיצה נפוליטני ופיצה בוראטה.

מסעדת אספטה החדשה. ניחוח דרום איטלקי, צילום: יובל חן מסעדת אספטה החדשה. ניחוח דרום איטלקי | צילום: יובל חן מסעדת אספטה החדשה. ניחוח דרום איטלקי, צילום: יובל חן

בשר ירושלמי. בחודש הבא תיפתח בירושלים מסעדת בשרים חדשה בשם “02 - מטבח ירושלמי”, שעל הפן הקולינרי שלה תהיה אמונה קבוצת מונא הירושלמית, בראשותם של השף מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון. גמליאלי והקבוצה מפעילים היום שתי מסעדות בעיר: מונא בבית האמנים (בה היה גם אסף גרניט שותף בעבר) ואנה האיטלקית בבית אנה טיכו. במסעדה החדשה, שתיפתח בבית המלון המחודש ענבל, הם יבקשו למזג בין אוכל ירושלמי נוסטלגי למטבח עכשווי.

תגיות