אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מושך את חברות ההייטק הגדולות בישראל להר-חוצבים? צילום: רד בינת נכסים

מה מושך את חברות ההייטק הגדולות בישראל להר-חוצבים?

חברות הייטק רבות מחליטות לעבור לירושלים, בין היתר בזכות הטבות מס, אחת האוניברסיטאות הטובות בעולם ועירייה שמעודדת סטארט-אפים. כעת בניין חדש הנבנה בפארק ההייטק הר-חוצבים עם שכנים ידועים כמו אינטל, מטריקס ומובילאיי, מעלה את הביקוש באיזור

28.10.2018, 12:29 | בשיתוף רד בינת

אינטל, בינת, טבע, מטריקס, מלם תים, טלדור, סולאראדג', סיסקו, רד, רדוור ומובילאיי - המשותף לכל אלה הוא לא רק שהן מופיעות לעתים קרובות במדורי הכלכלה, עם ידיעות על גיוסי הון, אקזיטים או עסקאות ענק. המאפיין הנוסף המשותף להן, ולחברות הייטק וביוטק רבות אחרות, הוא פיזי – לכולן יש משרדים באחד ממוקדי התעשייה שצובר פופולריות בשנים האחרונות: פארק הייטק הר-חוצבים שבירושלים, בו מועסקים כבר כ-10,000 עובדים.

אם התרגלתם לחשוב שגבולותיה של אומת הסטארט-אפ הם בין תל אביב להרצליה, עם שלוחה קטנה בחיפה, הרי שבשנים האחרונות, הסצנה מתעוררת לחיים גם בירושלים, ויותר ויותר חברות, קטנות כגדולות, מחליטות לקבוע בה את מושבן.

מענק של עד 600 אלף שקל למ"ר

את ההצלחה הזו אפשר לייחס לכמה גורמים – כמו למשל ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים ויזם הייטק מצליח בעצמו, שהתניע מהלכים שהתוו את הדרך לצמיחת הענף בעירו, וכן העובדה שבירושלים פועלת האוניברסיטה העברית, המובילה בישראל בדירוג האקדמי, ואחת ממאה האוניברסיטאות המובילות בעולם לפי דירוג ה"טיימס" ל-2018. הודות לאוניברסיטה, נהנות חברות ההייטק מכוח אדם איכותי עם הכשרה מצוינת.

גורם נוסף, וחשוב לא פחות, הוא כלכלי. ירושלים מוגדרת כאזור פיתוח א', שמשמעותו הטבות מס והטבות כלכליות אחרות לכל עסק הקובע בה את מקומו. חברות הייטק שקובעות את משכנן בעיר עשויות ליהנות ממענקים שונים מטעם הרשות לפיתוח ירושלים, כמו למשל מענק שגובהו 225 עד 600 אלף שקל למ"ר – לפי גודל החברה והיקף הפעילות שלה. גם העירייה מוסיפה לא מעט הטבות משלה.

כחלק מהתנאים הכלולים בהגדרה של אזור פיתוח א', נקבע כי מפעלים עתירי טכנולוגיה, ובהם חברות הייטק ופיתוח, ישלמו מס חברות מופחת. כך למשל, עבור חברות שעיקר פעילות המחקר והפיתוח שלהן היא בירושלים, יורד מס החברות ל-6% בלבד.

RAD TOWER, הדמיה, צילום: רד בינת נכסים RAD TOWER, הדמיה | צילום: רד בינת נכסים RAD TOWER, הדמיה, צילום: רד בינת נכסים

חוות השרתים הגדולה במזרח התיכון

מגדל רד הוא דוגמה למגדל משרדים שמתוכנן בהתאם לצרכי השוק ונבנה כעת בהר-חוצבים. החברה הבונה, רד בינת, היא חלק מקבוצה הכוללת חברות הייטק, והיא בנתה כבר שלושה בנייני משרדים בהר-חוצבים, כך שהיא מכירה היטב את הדרישות.

בהתאם למגמות העדכניות ביותר, מתוכנן מגדל רד שהשלמתו צפויה ב-2020 בסטנדרט עיצובי גבוה – אך שקט ולא צעקני, והוא עתיד לכלול אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, ובהם חניון חכם ובקרת כניסה חדשנית. המגדל נבנה תוך שימוש בעקרונות בנייה ירוקה, ויכלול 17 קומות מעל פני הקרקע וכן 10 קומות תת-קרקעיות – בשטח כולל של 52 אלף מ"ר.

גולת הכותרת של המגדל, שעלות בנייתו יותר מ-200 מיליון שקל, הוא הדאטה סנטר – חוות שרתים שתתפוס ארבע קומות תת-קרקעיות במגדל, בשטח כולל של 14 אלף מ"ר – מה שהופך אותה לגדולה מסוגה במזרח התיכון. הדאטה סנטר הנבנה במגדל יעמוד לרשות החברות שישכרו בו משרדים ויציע שטחי אחסון ושירותי ענן מתקדמים ומאובטחים היטב, מה שצפוי להפוך את הבניין לאטרקטיבי במיוחד.

לחצו כאן לפרטים נוספים על מגדל רד >>

 

עיצוב אלגנטי – ולא שחצני

הבנייה שמותאמת במיוחד לצרכיהן של חברות הייטק, בשילוב עם היתרונות של איזור ירושלים, מביאה לכך שלא מעט חברות בוחרות לבנות את משרדיהן בהר-חוצבים. זוהי אחת התופעות הידועות בעולם הנדל"ן העסקי והמשרדי, כאשר כמה חברות ידועות ובעלות מוניטין שוכרות שטחים בבניין מסוים, עסקים רבים מגיעים אחריהן במעין תופעת דומינו. ככל שרשימת השוכרים האיכותיים מתארכת, הבניין נהפך למבוקש יותר.

מה עוד מחפשים שוכרי המשרדים, פרט לשכנים טובים ומיקום אטרקטיבי? גורמים בענף מצביעים על שני פרמטרים עיקריים – עיצוב ברמה גבוהה, שהופך את המשרד ממיקום פיזי לכרטיס הביקור של החברה, וכן היקף ואיכות השירותים הניתנים בבניין או במתחם המשרדים.

גם בתחום השירותים הניתנים לשוכרים חלה התפתחות מתמדת כאשר משנה לשנה גדלות הציפיות. חברות ההייטק המובילות רוצות מענה לכל צורך של העובדים והמנהלים – ממעליות שמגיעות במהירות לקומה היעודה, אמצעים טכנולוגיים לאבטחה מקיפה, נגישות תחבורתית גבוהה ועוד.

מגדל רד אותו הזכרנו קודם הוא דוגמה לאחד מהפרויקטים הרבים הנבנים בהר-חוצבים בהתאמה מוחלטת לענף ההייטק ותעשיית הסטארט-אפים בישראל. בהתאם, הפופולריות של האיזור רק עולה עם 350 אלף מ"ר בנויים, ו-150 אלף מ"ר אשר צפויים להיבנות בארבע השנים הקרובות. בפארק ההייטק הר-חוצבים התמקמו כבר 300 חברות הייטק, ואין ספק שמדובר באחד ממרכזי ההייטק המובילים בישראל.

תגיות