אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העיר צ'נגדו בסין מבטלת את הלילה:  תשיק בעוד שנתיים ירח מלאכותי צילום: גטי אימג'ס

העיר צ'נגדו בסין מבטלת את הלילה: תשיק בעוד שנתיים ירח מלאכותי

ה"ירח" החדש הוא לוויין שישוט בשמים ויחזק את תאורת הירח האמיתי פי שמונה. החיסכון בעלויות חשמל לעיר מוערך ב-240 מיליון דולר בשנה, אך לפי פעילים סביבתיים המחיר יהיה פגיעה בבע"ח ובסביבה. המכון לטכנולוגיה בחרבין: "הפרויקט לא ישבש את הפעילות של בע"ח ליליים מכיוון שהאור לא יהיה בהיר מדי"

24.10.2018, 20:44 | שירות כלכליסט

העיר צ'נגדו בסין מקווה להשיק בתוך שנתיים ירח מלאכותי, שיהיה מספיק בהיר כך שלא יהיה צורך להדליק את מנורות הרחוב.

קראו עוד בכלכליסט

לפי העיתון הממשלתי פיפל'ס דיילי, הירח המלאכותי "תוכנן להשלים את אור הירח בלילה", והוא יבהיר עד פי שמונה יותר את השמיים מאשר הירח האמיתי, וישטוף את העיר ב"זוהר דמוי דמדומים".

הדבר יתאפשר הודות לבניית לווין שישוט בשמיים ויחקה את ההשפעה של הירח על עיר בלילה. הלוויין יוכל להאיר אזור בגודל של בין 10-80 ק"מ, וניתן יהיה להשתלט עליו ממרחק של "כמה עשרות מטרים". אם התכנית אכן תצא לפועל, היא תחסוך לעיר 240 מיליון דולר בשנה בעלויות חשמל.

אחד ממנהלי הפרויקט סיפר בכנס יזמות וחדשנות שנערך בשבוע שעבר כי הטכנולוגיה שתאפשר את השקת הלווין פותחה במשך שנים, ובשלב זה השקה ב-2020 נראית כאפשרות ממשית.

הירח המלאכותי. כמו אור דמדומים לאורך כל הלילה, צילום: גטי אימג הירח המלאכותי. כמו אור דמדומים לאורך כל הלילה | צילום: גטי אימג'ס הירח המלאכותי. כמו אור דמדומים לאורך כל הלילה, צילום: גטי אימג

יוזמי הפרויקט מבטיחים גם כי הלווין לא ישבש את ההתנהלות הרגילה של הטבע או של האנשים בעיר.

לפי קאנג ווימין מהמכון לטכנולוגיה בחרבין, הירח המלאכותי לא ישבש את הפעילות של בעלי חיים ליליים, מכיוון שהאור לא יהיה בהיר מדי. עם זאת, אסטרונאוטים ופעילים סביבתיים נחרדו לשמוע על התכנית. ג'ון בנטיין, מהארגון International Dark-Sky, אמר למגזין פורבס כי הפתרון לבעיות של צ'נגדו "הוא בעל פוטנציאל ליצור בעיות סביבתיות חדשות ומשמעותיות", כולל הגדלת הזיהום מאור. "האור בלילה יגרום בעיות לתושבים שלא יוכלו לסנן את האור הלא רצוי ולחיות הבר שלא יכולות להיכנס פנימה ולסגור את התריסים", הסביר.

תגיות