אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל דורשת הפצת עדכוני אנדרואיד כל חודש, היצרניות מצפצפות צילום: thisisglance

גוגל דורשת הפצת עדכוני אנדרואיד כל חודש, היצרניות מצפצפות

מסמכים שהגיעו לידי the Verge מראים שגוגל מנסה להקשיח את נהלי השימוש במערכת ההפעלה שלה, ומאלצת יצרניות להקפיד על מדיניות עדכון רציפה. ואולם, היצרניות לא מיישרות קו - ויתכן שמצבה של גוגל מול הרגולטורים באיחוד האירופי יקשה עליה לאכוף זאת

26.10.2018, 07:38 | רפאל קאהאן

אחת המגבלות של אנדרואיד היא העובדה שהגעת עדכוני תוכנה - ביניהם עדכוני אבטחה - תלויה ביצרנית הטלפון ולא בגוגל, מפתחת מערכת ההפעלה. מסמכים שהגיעו לידי אתר the Verge מגלים עד כמה טעונים יחסי החברה עם שותפותיה בנושא זה: היצרניות חותמות על חוזים סודיים שמחייבים אותן להתקין עדכוני אבטחה עד שלושה חודשים לאחר שגוגל משיקה אותם - דבר שהיא עושה בתדירות חודשית; היצרניות מחויבות לעשות כן במשך שנתיים מהשקת המכשיר; ובפועל, אינן עושות זאת.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת החוזה בין גוגל והיצרניות, שהועבר להן החל מינואר השנה, מופעלת ההתחייבות אוטומטית ברגע שטלפון מגיע ליותר מ-100 אלף הפעלות. המסמכים מתייחסים לפעולה באירופה, אך לפי הערכות הם תקפים למכירה והפעלה של טלפונים גם בשווקים אחרים.

מחייבת עדכונים. אנדרואיד מבית גוגל, צילום: androidlegendarios מחייבת עדכונים. אנדרואיד מבית גוגל | צילום: androidlegendarios מחייבת עדכונים. אנדרואיד מבית גוגל, צילום: androidlegendarios

אחת הדרכים לשמירה על מדיניות העדכון היא תכנית אנדרואיד One, אליה הצטרפו יצרניות כנוקיה, LG, שיאומי ורבות אחרות. אך בכל מקרה כ-200 דגמים מובילים של סמארטפונים מכ-30 יצרניות הראו שהם בעלי עדכון אבטחה בן פחות משלושה חודשים. זה שיפור עצום לעומת הימים בהם הטלפונים לא היו מקבלים עדכונים בכלל, אך עדיין לא מצב אופטימלי.

 יצרניות רבות מעדיפות לספק ממשק מבוסס על גרסה ישנה יותר של אנדרואיד על פני פיתוח גרסה חדשה שתתאים למהדורת אנדרואיד האחרונה. בנוסף, הגזירות האחרונות של האיחוד האירופי עשויות לייצר בעיה עבור גוגל, שלא תוכל לדרוש עדכונים אם היצרנים יחליטו להשתמש רק במערכת ההפעלה ללא חבילת האפליקציות של גוגל. אנדרואיד עצמה (AOSP) היא בקוד פתוח וגוגל לא יכולה לדרוש דבר עבור השימוש בה, אלא אם כן היצרן מתקין את גוגל פליי או אפליקציות אחרות של ענקית התוכנה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ל-4 השינויים שהיצרניות עושות לאנדרואיד ל מהוות בעיה לעידכון...
יש לבן שלי מכשיר מוטורולה G5 והוא ניקנה עם אנדרואיד 7.1 כעת הוא עם אנדרואיד 8.1. נכון זו לא המילה האחרונה אך אחת לפני שזה לא רע בכלל למכשיר בן שנתיים. לפיכך נושא העדכון של מערכת ההפעלה אינה בעייתית. הבעיה היא שהיצרנית רוצה למכור מכשירים "חדישים". אי לכך הדרך היחידה לוודא זאת היא חוסר עדכון. עובדה שמכשירי הפרימיום נעצרים לעידכון אחרי 2-3 שנים, ואילו מכשירי הביניים אחרי שיצאו למכירה. אחרת איך סמסונג תמכור J6, J7, J8, J9 וכעת J10. הם לא יקרסו בתחזוקה, הם ישארו עם מכשירים שלא נימכרים. כי אתה לא תחליף מכשיר שיש לו מערכת הפעלה אחת לפני האחרונה אלא רק כאשר לא תהיה לך ברירה.
ישראלי בקנדה  |  28.10.18
4.
ל-3 היצרניות פשוט יקרסו בתחזוקה
יצרנית אינה מעוניינת לתמוך במכשיר שכבר יצא לשוק. מערך התמיכה במכשירים השונים הוא בעלות גבוהה ביותר. זה קורה כיוון שמערכת ההפעלה עוברת שינוים גדולים אצל היצרניות, ולאחר מכן גם אצל המפיצים. השינוים נובעים מכך שיצרנית רוצה למתג את עצמה בשונה מאחרות, די הגיוני. כאשר גוגל מוציאה "עדכון", בשביל יצרניות זה בעצם גרסת מערכת הפעלה חדשה. התהליך צריך להתחיל מהתחלה. זה פשוט לא שווה להם את הכסף. גוגל אשמה במצב הזה. הרעיון של מערכת הפעלה חינמית וכסף "משירותים" שזה בעצם תוכנות ריגול קורס על עצמו, וטוב שכך.
מבפנים ומבחוץ  |  26.10.18
לכל התגובות