אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאומי רוצה 20% מאקרשטיין לפי שווי של כמיליארד שקל צילום: צביקה טישלר

בלעדי לכלכליסט

לאומי רוצה 20% מאקרשטיין לפי שווי של כמיליארד שקל

זרוע ההשקעות לאומי פרטנרס מנהלת מו"מ להשקעה של 50 מיליון שקל בחברת האבנים המשתלבות ותשלום של 150 מיליון שקל לבעלים גיורא אקרשטיין. שווי העסקה, שלא כוללת את נדל"ן הקבוצה, הפתיע, שכן השוק העריך את אקרשטיין בחצי מהסכום

29.10.2018, 06:53 | גולן חזני

חברת לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת 20% מחברת אקרשטיין תעשיות. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה משקפת לאקרשטיין, שבבעלות גיורא אקרשטיין, שווי גבוה של קרוב למיליארד שקל. החברה — המתמחה בריצוף חוץ וידועה בעיקר בזכות המרצפות המשתלבות שלה — ערכה כמה גישושים בחודשים האחרונים בבורסת תל אביב. הבעלים, המכהן גם כיו"ר החברה, נפגש עם כמה חתמים בניסיון לקבל אינדיקציות על השוק. עם זאת, גורמים המעורים במתרחש טוענים כי אקרשטיין מעולם לא התכוון באמת להנפיק את החברה המשפחתית, וכי מטרתו היתה מלכתחילה להכניס שותף פיננסי ולבצע אקזיט חלקי.

לאומי פרטנרס נכנסה למו"מ אינטנסיבי עם אקרשטיין לאחר שזה ניהל מגעים מתקדמים להשקעה דווקא עם פועלים שוקי הון המתחרה, אך מו"מ זה עלה על שרטון.

האבנים המשתלבות של אקרשטיין. סימן ההיכר שלה, צילום: צביקה טישלר האבנים המשתלבות של אקרשטיין. סימן ההיכר שלה | צילום: צביקה טישלר האבנים המשתלבות של אקרשטיין. סימן ההיכר שלה, צילום: צביקה טישלר

75% מהתקבולים מלאומי למשפחה

השווי בעסקה נחשב מפתיע, שכן ההערכות שרווחו בשוק עם תחילת התהליך נעו סביב חצי מיליארד שקל לאקרשטיין תעשיות. מדובר בחברה המרכזת את הפעילות התעשייתית של אקרשטיין, והיא אינה כוללת את הנדל"ן שבבעלות הקבוצה. הנדל"ן — שלושה מפעלים בישראל ושניים בארה"ב — נכללים בחברה־האחות אקרשטיין נדל"ן, ששווייה מוערך ב־300 מיליון שקל. לפיכך, השווי המוערך של קבוצת אקרשטיין, שהוקמה בשנות העשרים של המאה הקודמת, נע סביב 1.3 מיליארד שקל.

לאומי פרטנרס אמורה להשקיע כ־200 מיליון שקל באקרשטיין תעשיות — 50 מיליון שקל יוזרמו לקופת החברה ו־150 מיליון שקל (75% מהעסקה) יזרמו לכיס של בני משפחת אקרשטיין, שיזכו לאקזיט מהותי ראשון מאז הנפקת החברה בסיבוב הקודם בבורסת תל אביב.

אקרשטיין נמחקה מהמסחר ב־2003, באמצעות הצעת רכש שהוביל הבעלים, ואשר שיקפה לחברה שווי של 150 מיליון שקל.

אקרשטיין תעשיות, שנוסדה בשנת 1925 בידי צבי אקרשטיין, אביו של גיורא, עוסקת בייצור מוצרי מלט ובטון לענפי התשתיות והבנייה. לחברה שלושה מפעלים בישראל — בירוחם, באשדוד ובראש פינה. שני המפעלים בארה"ב, הממוקמים בקליפורניה ובאריזונה, מייצרים מוצרים לפיתוח סביבתי באמצעות החברה־הבת אקרסטון. פעילות הייצור בארה"ב אחראית לכמחצית מהכנסות החברה שעולות על מיליארד שקל בשנה. ל"כלכליסט" נודע כי הרווח הנקי של אקרשטיין עומד על כ־90 מיליון שקל בשנה, וכי החברה מחלקת לפחות מחצית ממנו כדיבידנד מדי שנה. אקרשטיין תעשיות מעסיקה כ־600 עובדים.

גיורא אקרשטיין גיורא אקרשטיין גיורא אקרשטיין

ירון בלוך יעזוב בקרוב לטובת לאומי קארד

לאומי פרטנרס מנוהלת בידי ירון בלוך, שעתיד לעזוב את החברה בקרוב ולהתמקד רק בתפקידו כיו"ר חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד. הקרן האמריקאית ורבורג פינקוס, שרכשה באחרונה את הבעלות תמורת 2.5 מיליארד שקל, החליטה כי בלוך, המשמש כבר כיום כיו"ר לאומי קארד, ימשיך לכהן כיו"ר גם מטעמה.

באוגוסט האחרון מכרה לאומי פרטנרס לביטוח ישיר את אחזקותיה (20%) בחברה־הבת של ביטוח ישיר שבשליטת מוקי שניידמן, מימון ישיר, בתמורה להקצאת 7.2% מהמניות של ביטוח ישיר. בעקבות עסקת ה־Swap רשמה לאומי פרטנרס בתוך חמש שנים רווח של כ־300% על השקעתה.

אחזקות נוספות של לאומי פרטנרס בחברות ריאליות הן 20% בחברת נילית של מיכאל לוי, שלפני שנה מכרה את חטיבת הפלסטיק שלה באקזיט מרשים של 1.1 מיליארד שקל לחברת סילניס האמריקאית, וכן 20% ברשת בתי הקולנוע סינמה סיטי של משפחת אדרי.

תגיות