אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת המובייל

גור אריה ביתן: "ממשקי תלת-ממד הם כבר לא מדע בידיוני"

מנכ"ל מנטיס ויז'ן, המפתחת טכנולוגיות אלקטרו-אופטיקה מתקדמות וחיישני תלת-ממד, אמר בוועידת הדיגיטל והמובייל של כלכלכליסט ובנק הפועלים, כי "השילוב של הדור החמישי ובינה מלאכותית יאפשר לקבל ממשק חדש וניתן לומר שזה כבר לא מדע בדיוני"

29.10.2018, 12:00 | רפאל קאהאן

גור אריה ביתן, מנכ"ל מנטיס ויז'ן (Vision Mantis) הישראלית, המתמחה בפיתוח טכנולוגיות אלקטרו-אופטיקה מתקדמות וחיישני תלת ממד, חשף מעל במת ועידת המובייל והדיגיטל של "כלכליסט" את הטכנולוגיות של החברה. מנטיס ויז'ן סגרה לאחרונה סבב גיוס של 55 מיליון דולר בהושלת קרן קטליסט של סמסונג. הגיוס ישמש להגדלת מרכז הפיתוח של החברה בישראל ובארה"ב.

"אנחנו סטארט-אפ זקן שהוקם ב-2005", אומר ביתן בפתיחת דבריו, "ביצענו שתי רכישות, בריינויו הישראלית ואלסס האמריקאית". הרכישות איפשרו לחברה להרחיב את היישומים שהיא מפתחת ובמקרה של בריין ויו אף לזהות רגשות דרך חיישני צילום של סמארטפונים או מצלמות AR ו-VR.

גור אריה ביתן, מנכ"ל Vision Mantis, צילום: עמית שעל גור אריה ביתן, מנכ"ל Vision Mantis | צילום: עמית שעל גור אריה ביתן, מנכ"ל Vision Mantis, צילום: עמית שעל

"אנחנו מתמחים במצלמות שמאפשרות לצלם את העולם בתלת ממד", מסביר אריה ביתן, "הטכנולוגיה הזו שימושית לתחומי המציאות הרבודה והווירטואלית. החיישן של מנטיס ויז'ן מאפשר לזהות למשל את הפנים של המשתמש כדי לפתוח את המכשיר. לספק זיהוי ביומטרי".

בין האפשרויות שמנה ביתן, סלפי דינמי שניתן להטמיע בצ'ט, או יצירה של אווטר של משתמש. זיהוי מחוות פנים או ידיים; סריקה תלת ממדית של אובייקטים - שימושי להזמנה של פריטי לבוש למשל מבלי לנסות אותם. החברה גם מספקת לשיאומי את מצלמת התלת ממד של סמארטפון הדגל שלה, המי 8 אקספלורר.

לחברה יש גם אפליקציה ווליומטרית שיודעת לסרוק כל דבר ולהעביר אותו למרחב הווירטואלי. ביתן מציג את היכולות של האפליקציה בלייב תוך שהוא מצלם את הקהל ומראה כיצד הוא מטמיע דמויות תלת ממד מוקלטות מראש ו"לשתול" אותן בתוך התמונה במקום. "השילוב של הדור החמישי ובינה מלאכותית יאפשר לקבל ממשק חדש וניתן לומר שזה כבר לא מדע בדיוני", מסכם אריה ביתן.

תגיות