אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הילה גולדמן אצלאן: "פיתחנו כלי בינה מלאכותית לפיענוח אוטומטי של בדיקות אולטרה-סאונד"

מייסדת ומנכ"לית Dia Imagin, סיפרה בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" ובנק הפועלים, כי "המוצר מהיר, מדויק ויודע לעבוד בסביבה הרועשת והקשה של מכשירי אולטרה סאונד ניידים. הכלים שלנו מתחברים לכל מערכת קיימת, בענן או בבתי החולים"

29.10.2018, 14:31 | עומר כביר

בדיקות אולטרה סאונד ידועות כמורכבות לפענוח, אך הופכות נפוצות יותר ויותר ומגיעות גם לידי רופאים ואנשי צוות שלא בהכרח מומחים בפענוחן. מה הפתרון? בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" ובנק הפועלים שנערכת היום (ב'), הציגה מייסדת ומנכ"לית Dia Imagin, הילה גולדמן אצלאן, את המוצר שמפתחת החברה שלה ושעושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לפענח אוטומטית בדיקות אולטרה סאונד.

"אולטרה סאונד זו הדמיה מאוד לא ברורה ורועשת ביחס ל-CT או MRI", אמרה גולדמן אצלאן. "אבל היתרונות שלה הן שהיא מאוד זולה ונטולת קרינה. לכן רואים אותה בהרבה מקומות – לעוברים, ללב, לכליות, לכבד, לריאות. הכמות של הבדיקות הולכת וגדלה. אבל עיקר הפענוח נעשה בעין ויכול להיות מאוד סובייקטיבי ונתון לפרשנות. שני רופאים, ואפילו אותו רופא בזמנים שונים, יכולים להגיד משהו אחר על אותה בדיקה. לכן יש צורך בכלים אובייקטיביים.

הילה גולדמן אצלאן, מייסדת ומנכ"לית Dia Iimagin, צילום: עמית שעל הילה גולדמן אצלאן, מייסדת ומנכ"לית Dia Iimagin | צילום: עמית שעל הילה גולדמן אצלאן, מייסדת ומנכ"לית Dia Iimagin, צילום: עמית שעל

"במקביל נכנסים לשוק מכשירי אולטרה סאונד קטנים, בגודל של לפטופ ואפילו כאלו שמתחברים לסמארטפון ומגיעים למקומות שהם לא היו בו קודם כמו חדר מין, טיפול נמרץ, מחלקות פנימיות, אמבולנסים ואפילו רופאי משפחה במדינות מסוימות. זה הופך להיות סטטוסקופ העתיד. זה מעולה, אבל שוב עיקר הפענוח הוא בעין. וזה צוות הרבה פחות מיומן מרופאים מומחים, שצריך מאוד כלים אוטומטיים שיעזרו לו.

"זה מה שאחננו עושים: פיתחנו כלי בינה מלאוכתית לפענוח אוטומטי של בדיקות אולטרה סאונד אנחנו מהירים, מדויקים, אובייקטיבים ויודעים לעבוד בסביבה הרועשת והקשה של מכשירי אולטרה סאונד ניידים. הכלים שלנו מתחברים לכל מערכת קיימת, בענן או בבתי החולים. לדוגמה, אם רוצים לאבחן מצב לב, מסתכלים על הלב באמצעות המכשיר, לוחצים לחיצה אחת ותוך מספר שניות מתקבלים סימונים, תוצאות, מדדים ופרמטים. אם חולים מגיעים עם קוצר נשימה או כאב חזק אפשר לדעת בשניות ובזמן אמת האם יש בעיה בלב.

"אנחנו עובדים בית החולים הטובים בעולם וכבר נמצאים בשטח. החזון שלנו הוא לאפשר לרופאים שמשתמשים במכשירי אולטרה סאונד לקבל החלטות על בסיס מידע אובייקטיבי, מדויק ובזמן אמת. זה הדור החדש של פיענוח בדיקות אולטרה סאונד".

תגיות