אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם הסמארטפון הוא רופא המשפחה הבא שלך?

עופר אריאלי, יו''ר ומייסד משותף של Medial EarlySign, בוועידת כלכליסט: "בבית החולים של העתיד נקבל חיווי שיזהה את המחלות לפני שהן קורות". לדבריו, פתרונות הבינה המלאכותית של החברה יכולים לאפשר גילוי מוקדם של סרטן, מחלות כרוניות וסיבוכים טיפוליים, ולסייע ליצור רפואה מונעת ומצילת חיים

29.10.2018, 14:29 | רפאל קאהאן

"הזמן המוקצה לביקור לרופא משפחה כיום הוא 7 דקות", כך פתח את דבריו עופר אריאלי יו''ר ומייסד משותף של Medial EarlySign בדברי הרקע שלו לפעילות החברה. "זה לא תמיד היה כך, רופא משפחה בעבר היה חלק מהקהילה שלכם. הוא הכיר אתכם באופן אישי ורצוף וידע לאין ערוך יותר מרופא המשפחה שלכם כיום", אריאלי דיבר במסגרת ועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט.

Medial EarlySign הוקמה ב-2009 על ידי אריאלי, ניר קלקשטיין שמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות ואורי גבע שמכהן כמנכ"ל. עד היום גייסה החברה כ-50 מיליון דולר, כאשר את סבב הגיוס האחרון בהיקף של 30 מיליון דולר הובילה קרן aMoon הישראלית של מריוס נכט. בסבב השתתפו גם Horizons Ventures וכן ניר קלקשטיין. החברה מפתחת מערכת בינה מלאכותית שמיועדת לזיהוי מוקדם של מחלות.

עופר אריאלי , צילום: עמית שעל עופר אריאלי | צילום: עמית שעל עופר אריאלי , צילום: עמית שעל

אריאלי הסביר שב-70% מהביקורים אצל הרופא יש תוצאות מעבדה לבדיקות שעברתם שהוא צריך לנתח. "מדובר במאות משתנים שהרופא צריך לחשב", מזהיר אריאלי. "הישראלים הם אלופי עולם בבדיקות מעבדה. אבל רק מחשב מספיק מהיר ומדויק כדי לנתח את כל המידע הזה".

לדבריו, הנורמה בתחום הבריאות מבוססת על ממוצעים שאינם מדויקים ולא מתאימים לאוכלוסיות השונות. דבר נדרמטי נוסף הוא שהרופא אינו מתעניין בבריאות המטופל אלא בחולי - "אני רוצה שהרופא שלי ימנע ממני להיות חולה ויגלה את המחלה לפני שהיא מגיעה", מבקש אריאלי.

"בכנס בו השתתפתי הסביר דניאל קרפט, רופא ויזם אמריקאי, שבבית החולים של העתיד אנחנו נקבל חיווי שיזהה את המחלות לפני שהן קורות. אספנו עשרות מיליונים של תיקים רפואיים אלקטרוניים שווי ערך למאות מיליוני שנות טיפול. וזה מאפשר לנו לייצר לכל פרט תאום דיגיטלי - זאת אומרת להתאים אחד כזה לכל אחד מאיתנו כדי לאפשר לנו לייצר מפת סיכונים או סימנים ושיתאפשר לטפל בדברים לפני שהם קורים", מסביר אריאלי.

פתרונות הבינה המלאכותית של החברה יכולים לאפשר גילוי מוקדם של סרטן, מחלות כרוניות, סיבוכים טיפוליים ולסייע ליצור רפואה מונעת ומצילת חיים. המידע של המטופל יוזן לתוך הסמארטפון ויאפשר לחבר את המידע הזה עם המוסדות המטפלים. כיום החברה עובדת עם קופת חולים מכבי בישראל וכן תתקין את המערכת שלה בבתי חולים בארה"ב בהמשך השנה.

תגיות