אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי גוגל מסביב לעולם מוחים נגד הטרדות מיניות ואי שוויון לנשים בחברה צילום: youtube

עובדי גוגל מסביב לעולם מוחים נגד הטרדות מיניות ואי שוויון לנשים בחברה

הנהלת החברה ספגה ביקורת קשה על מדיניות השתקת והסתרת התלונות שקיבלה בנוגע להטרדות ותקיפות מיניות; עובדי גוגל צפוים לבצע צעדות מחאה והפגנות, במסגרתן ידרשו שינויי מדיניות, מינוי נציג עובדים לדירקטוריון והשוואת תנאי עובדות ועובדים. המחאה אף צוינה סמלית בישראל

01.11.2018, 12:49 | שירות כלכליסט

עובדים במשרדי גוגל ברחבי העולם יקיימו היום (ה') שורה של מחאות נגד היחס של החברה לנשים. העובדים דורשים כמה שינויים מרכזיים באופן בו מתמודדים עם האשמות להתנהלות מינית לא הולמת, כולל דרישה להפסיק הליכי גישור מאולצים - מהלך שיאפשר לקרבנות לתבוע.

קראו עוד בכלכליסט

הליך הגישור, שלרוב נמצא כסעיף בחוזי העבודה בעמק הסיליקון, מחייב שכל מחלוקת תפתר בתוך הארגון ולא באמצעים חיצוניים כמו בתי משפט. המתנגדים לסעיף הזה טוענים כי הוא משמש כדי להגן על המוניטין של החבה ושל הנאשם, ובמקביל משתיק את הקרבנות שלא יכולים לערער על ההחלטות.

פתק המחאה שהציבו העובדים על שולחנותיהם,  צילום: google פתק המחאה שהציבו העובדים על שולחנותיהם | צילום: google פתק המחאה שהציבו העובדים על שולחנותיהם,  צילום: google

דרישות נוספות של העובדים כוללות התחייבות לסיים את אי השוויון בשכר, פרסום דו"ח על מקרי הטרדה מינית בחברה, קביעת תהליך אחיד לדיווח על תקריות באופן אנונימי ומינוי נציג עובדים בדירקטוריון.

גוגל מתנצלת, אבל לא באמת משתנה מנכ"ל החברה סונדאר פיצ'אי מתנצל שלא התנצל מספיק על מדיניות ההשתקה של גוגל במקרי הטרדה מינית - אך לא צפוי לעזור לעובדים במחאתם ניצן סדן, 21 תגובותלכתבה המלאה

עובדים שייקחו חלק היום במחאה אמורים להשאיר פתק בשולחן שלהם שבו כתוב "אני לא נמצא ליד השולחן כי אני מוחה ביחד עם עובדים אחרים נגד הטרדה מינית, התנהלות לא הולמת, העדר שקיפות ותרבות ארגונית שלא מתאימה לכולם". המחאה אמורה להתקיים בשעה 11.10, בהתאם לשעון בכל מדינה, כך שהראשונה יצאה לדרך במשרדים בסינגפור. גם בארץ התבצעה מחאה סמלית: כ-30 מעובדי גוגל ישראל, גברים ונשים, קיימו הפגנה שקטה בלובי הבניין והתפזרו לאחר זמן קצר.  

המחאה התפתחה בעקבות תחקיר של הניו יורק טיימס שחשף כי בכירים שהואשמו בהטרדה מינית קיבלו מענקי פרישה גבוהים. המקרה שעורר את מרבית הזעם הוא של ממציא אנדרואיד אנדי רובין, שקיבל מגוגל מענק פרישה של 90 מיליון דולר על אף שהחברה קבעה כי ההאשמות נגדו "מהימנות". מנכ"ל החברה סונדר פיצ'אי ניסה להתייחס לטענות, ובמייל ששלח השבוע לעובדים הביע תמיכה בזכות שלהם למחות. "אני מבין את הכעס והאכזבה שרבים מכם חשים", כתב. "אני מחויב לגמרי לביצוע התקדמות בנושא הזה שנוכח בתרבות שלנו זה זמן רב מדי, וכן גם פה בגוגל". עוד קודם לכן טען כי בשנתיים האחרונות פוטרו 48 עובדי החברה שהואשמו בהטרדות מיניות.

תגיות