אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממקסיקו ועד סין: מדוע השווקים המתעוררים כל כך חשובים לכיס שלנו

מנועי הכסף

ממקסיקו ועד סין: מדוע השווקים המתעוררים כל כך חשובים לכיס שלנו

יותר מ-80% מאוכלוסיית העולם מתגוררות במדינות "מתעוררות" עם פוטנציאל צמיחה עצום. למרות זאת, השווקים של מדינות אלו בדרך לסיים שנה גרועה מאוד לכלכלה. על הסיבות והמשמעויות דיברנו בפרק ה-32 של מנועי הכסף

01.11.2018, 17:21 | שי סלינס

זה לא היה קל ולעיתים היה נדמה שזה לא יסתיים לעולם אבל אוקטובר השחור בשווקים - מאחורינו. מדד נאסד"ק ירד בכמעט 10% ב-30 הימים האחרונים ורשם את החודש הגרוע ביותר שלו מאז 2008. מדד S&P 500 ירד טיפה פחות אבל עדיין רשם את החודש החלש ביותר שלו ב-7 השנים האחרונות. הריבית המטפסת בארה"ב, מלחמת הסחר עם סין, העובדה שאוקטובר הוא חודש היסטורית לא טוב לשווקים והחשש לפגיעה ברווחיות של חברות הטכנולוגיה - הן חלק מהסיבות לירידות שראינו באוקטובר. אבל יש עוד פיל גדול בחדר. ולפיל הזה קוראים שווקים מתעוררים.

ממקסיקו ועד סין: מדוע השווקים המתעוררים כל כך חשובים לכיס שלנו
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןממקסיקו ועד סין: מדוע השווקים המתעוררים כל כך חשובים לכיס שלנו

אם למדדים בוול סטריט היה חודש נוראי אז לשווקים המתעוררים היתה שנה נוראית. קטסטרופלית. מדד MSCI של השווקים המתעוררים ירד מינואר ב-20%, אחרי עלייה של 34% ב-2017. ולא רק הבורסות צללו, גם המטבעות. הלירה הטורקית למשל איבדה 37% מתחילת השנה.

ולמרות כל הנתונים המזעזעים על ביצועי השווקים האלו - מסתמן כי העתיד, לפחות הכלכלי - נמצא בדיוק שם. בשווקים המתעוררים. כ-83% מאוכלוסיית העולם מתגוררת במדינות שנכללות בשווקים אלו. מדובר בכח עבודה עצום בעל פוטנציאל צמיחה אדיר למדינות אלו ולשאר מדינות העולם. סין היא דוגמה מעולה לכך. רק לפני שבועיים פורסם כי הכלכלה הסינית רשמה ברבעון השלישי של 2018 את הצמיחה החלשה שלה זה עשור - ועדיין מדובר בצמיחה שנתית של 6.5%. צמיחה שמגלמת בתוכה פוטנציאל עצום.

על חשיבות תהליך העיור של סין, החלק של השווקים המתעוררים בכלכלה העולמית ולמה בעצם שמים באותה קטגוריה מדינות כמו מקסיקו ומלזיה - דיברנו בפרק ה-32 של מנועי הכסף. האזנה נעימה

שנגחאי, סין שנגחאי, סין שנגחאי, סין

תגיות