אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
650 עובדי ECI חתמו על הסכם קיבוצי ראשון עם ההנהלה צילום: אוראל כהן

650 עובדי ECI חתמו על הסכם קיבוצי ראשון עם ההנהלה

במסגרת ההסכם, יוגדלו ההפרשות הפנסיוניות לעובדים, יתבצעו תוספות שכר ותיקוני שכר, ויוגדר תקציב קידומים שנתי. בנוסף, כולל ההסכם הסדרת כללי התנהגות, הגנת סודיות, מלחמה בהטרדות מיניות ועוד

04.11.2018, 15:14 | הגר רבט

650 עובדי חברת התקשורת ECI הודיעו היום (א') על חתימת הסכם קיבוצי ראשון בחברה. ההסכם הינו בתוקף לתקופה של ארבע שנים וחל על כל 650 עובדי החברה.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם כולל הגדלת ההפרשות הפנסיוניות של העובדים, כך שבסיס ההפרשות לפנסיה ופיצויי הפיטורים יגדל ב-20%, ובנוסף יוגדל אחוז ההפרשות על חשבון המעסיק מ-6.5% ל-7.5% ברכיב התגמולים. בנוסף, ההסכם כולל תוספות שכר שיחולקו בפעימות לאורך תקופת ההסכם, תיקוני שכר, תוספת שקלית חד פעמית ותקציב קידומים שנתי. ההחלטה בדבר שיעור תוספת השכר או בדבר גובה המענק, תהיה בידי הנהלת החברה, אך לא תפחת מ-2%.

ההסכם כולל גם הסדרה של ניוד עובדים בחברה, כללי התנהגות בסביבת העבודה (כולל סעיף האוסר על אלימות, ככל הנראה בתגובה להפגנות שנערכו מול ביתו של שאול שני בדצמבר אשתקד), שמירה על סודיות, מניעת הטרדות מיניות עוד.

הפגנה של עובדי ECI, צילום: דוברות ההסתדרות הפגנה של עובדי ECI | צילום: דוברות ההסתדרות הפגנה של עובדי ECI, צילום: דוברות ההסתדרות

מוקדם יותר החודש פורסם ב"כלכליסט" כי ECI דוחה את ההנפקה המתוכננת בבורסת לונדון על רקע החולשה בבורסות העולם והירידות בשבועיים האחרונים. חברת הטלקום שנשלטת בידי שני התכוונה לגייס 230 מיליון דולר לפי שווי של 700-650 מיליון דולר לפני הכסף. נושא ההנפקה אמנם אינו כלול בהסכם, אך ל"כלכליסט" נמסר כי הוסכם על ניהול מו"מ נפרד אם וכאשר ההנפקה תצא לפועל.

מאבק קשה ואלים

בינואר השנה פיטרה החברה 60 עובדים, לאחר הפגנות סוערות, מקרי אלימות ומו"מ עם ועד העובדים וההסתדרות. ההסכם החדש אינו כולל מכסה להליך פיטורים עתידי אך מתווה את הליכי הפיטורים ומחלק אותם לכמה סוגים: פיטורים על בסיס אי התאמה או תפקוד לקוי שכוללים תקופת שיפור ביצועים בת 6-4 חודשים; פיטורים בעקבות ביצוע עבירת משמעת חמורה הכוללים שימוע לפני ועידת משמעת; ופיטורי התייעלות שמחייבים דיון מול ועד העובדים ומספקים לאחרון אפשרות להציע חלופות לפיטורים כמו גם את האפשרות להטיל וטו של פיטוריהם של עד 25% מהעובדים ששמם מופיע ברשימה הסופית. עם זאת הוסכם שלחברה מותר לפטר 10 עובדים בשנה כחלק מתהליך התייעלות.

משרדי ECI בפתח תקווה, צילום: עמית שעל משרדי ECI בפתח תקווה | צילום: עמית שעל משרדי ECI בפתח תקווה, צילום: עמית שעל

עדי בילדנר, סמנכ"ל משאבי אנוש ב-ACI אמר ל"כלכליסט": "היה לי חשוב לנסח הסכם קיבוצי שהייטק יכול לחיות איתו ושחברות הייטק ידעו שאפשר לחיות עם התאגדות עובדים ולהמשיך להתחרות בשווקים גלובליים. אני מאמין שההסכם הזה מבטא את זה. זה לקח שנתיים וחצי אבל ההסתדרות והוועד הבינו שאי אפשר לקחת טמפלטים קיימים ולעשות קופי/פייסט להייטק. ביטחון תעסוקתי בהייטק ובכל תחום אחר הוא פונקציה של למידה מתמדת ולא הגנה על סקטור זה או אחר אלא הסקרנות היכולת ללמוד להתעדכן ולהיות רלוונטי".

ההסכם ב-ECI הוא הסכם קיבוצי שלישי בהייטק הישראלי שמצטרף להסכם של עובדי חברות ההייטק SAP ומבניר, שגם בהן נחתמו הסכמים קיבוציים. יו"ר איגוד עובדי הסלולר, ההייטק והאינטרנט, יקי חלוצי, מסר בעקבות ההסכם: "היום הגיע לפרקו הסכם קיבוצי פורץ דרך והיסטורי לעובדי ECI. אין לי ספק שהעובדים וההנהלות בתעשיית ההייטק יכולים לראות לנגד עיניהם דוגמה נהדרת להסכם קיבוצי ויחסי עבודה אשר מאזנים בצורה נכונה בין צרכי מקום העבודה והצורך בביטחון תעסוקתי".

תגיות